Wednesday, March 18, 2009

Wedding Ahad lepas...*updated with new pics*

bismIllah...

Selamat Pengantin Baru, Leftenan Norhizam dan Hidayah!


Baru dapat nak update tentang wedding Ahad lepas cos baru dapat gambar-gambar melalui emel! Yeay!

:pandaGeli_27::pandaGeli_14::pandaGeli_05:


Ceritanya, last Sunday (15hb Mac), aku ke kenduri kahwin kawan di Nilai. Well, kawan Abg Tapa sebenarnya, tapi aku kenal dan kawan juga la... Aku panggil Roi walaupun namanya bukan Roi. dah itu nama yang aku first tahu. Tak kisahla...

Patutnya pergi hari Sabtu, tapi sebab nenek Abg Tapa meninggal beberapa hari sebelum tu, so..dapat datang hari Ahad jela. Macam hape je nak cari rumah. Alamat kat kad kahwin tu mengelirukan betul. Anyway, sampai jugak before pukul 1. haha. dalam 12.40 tengah hari... Terus pergi surau untuk bersalin pakaian (Abg Tapa jela).

Tiba-tiba, aku ternampak jejaka yang macam aku kenal. Budak uitm. Kawan sekelas. Eh...takkanla. Salah orang kot.

Pastu, aku nampak lagi sorang. eh, ni Faizal! Apa dia buat kat sini? Aku pun tegur. Memang terkejut la cos tak bajet lak diorang ada buat sword barrel kat wedding ni. Ingatkan geng-geng Abang Tapa je... Rupanya adik Roi tu budak uitm, semester aku (tapi aku tak kenal) so dia ajak la budak-budak ni untuk sword barrel cos nak cukupkan orang. Si Fadhli yang satu group Design ngan aku pun ada. Terkantoi la plak.. Ngeee..

Anyway, Abang Tapa kena jadi pengapit. haha. Cos dia takde buat rehearsal and baru datang... So jadila best man untuk Roi.

Aku? Aku ada la amik gambar sikit-sikit cos Odenk (kawan Abg Tapa) suruh tolong amik gambar diorang ber'sword barrel' tu. huhu

Aku tak sempat ambil gambar masa diorang potong kek cos time tu aku tengah makan. heee... Nasib baikla ada Dila, isteri kawan Abg Tapa yang aku kenal masa berkelah di Ladang Alaga dulu. Ada la jugak geng kan. Aku ada ajak Nini, tapi dia malas nak ikut.

Pas makan-makan, kitorang pun balik.

Singgah Giant, beli barang sikit. Pastu singgah umah untuk amik Nini. Then, kami pergi menonton Dragonball kat Bukit Raja. Takdela best sangat. Biasa je. Aku geram Bulma tak cukup comel! huhu...

Itu jelah... enjoy the pictures.

Tapi gambar tak complete cos gambar pengantin lalu bawah pedang and abg2 navy tgh jalan iring pengantin takde dalam kameraku. Ada dalam kamera Odenk cos kamera tu yang aku guna untuk amik-amik gambar. Dia lak tengah busy... ada kat kapal? (br je chat ngan dia) :(

*Mr Chubby Cheeks --> Abg Tapa

:pandaGeli_03::pandaGeli_19::pandaGeli_13:



Lalu bawah pedang... ;)


Tak centred cos nak mengelak dari amik gambo fotografer yg tgh busy jalankan tugas.




Kan dah ternampak dah lembaga fotografer tu... heh. btw, kawan-kawan se'uitm'ku di line belah kiri ni... leh jd model iklan ubat gigi. haha


Ada orang cover2 makan... makan sikit je. hahah


My classmates.
Dari kiri: Iman (belakang tu tunang dia), Faizal, Fadhli.

*Updated!

Request dari Hani yang nak tengok gambar aku. Eksklusif ni! wakaka...


Gemuk sey... (sbb tu mls nk letak)
Kehkehkeh



alhamdulIllah...

20 comments:

Anonymous said...

♫-yashygkacak-♫

aku kan tingin nak kawen dgn owg navy tau.. sonok je dapat jalan bawah pedang... wakakakka! t.t bberangan jap.. bagi aku la ko nya mr cubby² tuh leh dak? bhakhakhakk... hahampown..! larikkkkkkk~

Mr. Azman @ Kreuger said...

erm.. kawin kawin kawin... adeh..
tensiii.

Mr PenyuBiru said...

ingatkan ko yg kawin tadik.aku hampir keciwa dah.haha.. jgn salah paham, keciwa pasai tak jemput aku ke kenduri kawin ko.hehe

Ryehanna said...

To Yasha: Mengada!!! geli aku.. hahaha

To Azman@Kreuger: hahaha.. rileks bro... tahula dia nak kahwim hujg tahun ni... tenang2 sudah...

To Mr Penyubiru: Takkanla kite lak yang kahwin.. takde angin, takde ribut tetiba nak upload gmbo kahwin sendiri..:P

yela2, tahula. xsalah faham pun...XD

Rashid said...

Wah!! smart bergaya.

Tahniah untuk pasangan pengantin baru..

Azraie and The Blog-blog Factory said...

haha, xtau plak dat guy dah ada tunang.

Ryehanna said...

To Cikgu Rashid: Smart cos pakai uniform putih kan... Heee... nanti cikgu kahwin pun begitu juga, ye tak?

To Azraie: I pun baru tahu after the wedding (masa sembang2 kat dalam kelas ngan Faizal). Tak tahu lak bertunang, ingat girlfriend jer.. heheh. tunangnya dak uitm gak. tapi fakulti lain..So u know Iman@Ah Chong la ni ek?

ELeEa said...

Meriah...meriah...

=)

honey said...

bestnye bawah pedang.. mn gmbr ana? org nk tgk gnbr dia.. hehe.. ana panda ni

Riezal said...

syok tengok org Navy or askar kawin.. dorang lalu bawah pedang.. :)

Suhaila said...

uish...

best best...

ritu sempat baca separuh.
suhaila ader kerja.

haihhh...
busy sungguh sekarang nieh...

wahhh...
tue bf anna?

mesti nanti anna kawen atas kapal kan kan kan???

conoknyer...

bersih jerk tengok.
putih...

anna bila lagi nak upload gambar kawen sendiri...

cepat tau,
tak sabooo...

hihihi...

semoga berbahagia suma tau.

termasuk "Ryehannazz Si Penjaga Panda" nie...

honey said...

yes.. berjaya juga dapat usha2 gmbr dia n mr chubby... kekeke.. erm.. ade komen2 ni.. nnt kite sembang ym lg.. kakaka.. gosip terpanas di asia. eh2 x.. di Beruas je.. heheh

Ryehanna said...

To EleEa: Yup. Meriah. :)

To Riezal: Syok tengok cos uniform putih yang kemas dan putih bersih. hihi

To Suhaila: Laa.. leh plak dia bace sekerat-sekerat ek? heheh.

eh? kawen atas kapal?? biar betik? xpenah dibuat orang... wakakaka...

org tunggu suhaila n marzuki upload gambar kawen u all dulu la...
Ngeeeee...

To Honey: Yela yela.. orang dah update dah gambar2 nyer. ade yg lalu bwh pedang n gmbr ana. ekeke.. bykla gosip2... mane leh gosip! :P

fiezafadilla said...

bestnya bley kawen lalu bawah pedang. kalau kawin mcm ni, pengantin laki la senang, tak yah susah2 pk pasal nk pakai bj apa. hehehe....

Ryehanna said...

Hahahaha... betul betul betul! pakai uniform je kan... LOL

ChaiReeL AziZee said...

oit...tuan blog makin montel..ape citer nie..bukan kah cuti sem lepas ko ckp nk kuruskan badan ke??..hahahahha

Fendy said...

majlis ko plak bila?

miezi said...

wah..meriah!!

Ryehanna said...

To Chaireel Azizee: Hampeh!!haha.. itu sem lps punyer citer. misi tak tercapai. kwang3x

To Fendy: erk..soalan cepu emas tu!!!

To Miezi: yup. meriah.. hehe

Anonymous said...

sangat cool la wedding mcm ni...

;)

-Silent Reader-