Monday, April 27, 2009

2 more papers to go!!

bismIllah...

muka cuak nak exams cos byk xstudy lg.
Lokasi: kelas di FKM



Semalam paper Thermo, hari ni paper IM plak (Industrial Management). Aku dah habis 2 paper. Lagi 2 jer lagi untuk memerdekakan diri dari peperiksaan akhir semester ni. Yea yeah..

Malam tadi aku lepak umah Ecah untuk study. Ecah serumah ngan kawan-kawan yang lain. Yela, aku ni kalau dok kat rumah sesorang, memang confirm tak study punyer. Ngan godaan internet... ngan godaan Nini yang ajak tengok dvd baru beli (3 dvd hanya RM10)... ngan aku sendiri tak tahu banyak benda... so baik la aku pergi study umah kawan.

Pas Isyak sampailah pukul 5.30 pagi aku lepak umah Ecah. Sebabnye, bila dah kumpul ramai-ramai ni, rase macam lagi banyak tak study!! huhu... Aku sempat tidur dalam 2 jam kot before aku balik. Nasibaik la umah Ecah tak jauh. Dalam 3 minit je kalau aku merempit. Sejuk gila subuh-subuh naik motor. Aku sampai umah jer terus bukak laptop untuk online jap. Pas Subuh, aku tido. Sampaila pukul 8 pagi baru aku terjaga. Dahlah exams pukul 9 pagi! Kelam-kabut gak aku pagi tadi. Tapi alhamdulillah aku tak lewat...

Tentang paper IM plak... ermm... banyak gila soalan teori. Yang kena karang-karang ayat. Yang kena ingat balik ape ko bace. Dah macam menulis esei... tension aku... tak taulah mcm mane... Ahh dahlah, dah lepas dah pun.

Balik-balik jer dari exams aku terus online jap. Pastu tido... Bangun pukul 4 tadi. hihi... Sedap gila tido... Aku memang mengantuk gila. Waktu exams tadi asyik menguap je. Dahla bangun lambat kan, so body tak sempat nak adjust lagi. Mata pun berair je...

Tulis tentang mata, aku rasa contact lens yang aku suka gila warnanye tu adalah tak berapa bagus. Sebab, mata aku especially yang kanan suka merah-merah dan sakit kalau aku pakai lens tu lebih dari 8 jam.. (aku selalu limitkan pada 10 jam je). Sakitnyer pulak still terasa even aku dah buang lens. Bengang betul aku. Selama ni, kalau aku pakai Freshlook or Freshkon, okey jer... just merah-merah time tu jela... bila dah buang lens, mata tak sakit dah. Eii...

So, the last few days, aku just pakai lens Bausch & Lomb ku yang transparent. Memang selesa la cos aku dah biase pakai lens ni... Tapi, sayang la cos aku suka giler lens baru warna grey tu! Warna dia cantik! Dan aku saspek Heliza AF tu pakai lens ni jugak dari gambar-gambar dia yang pernah aku nampak.. (cehh sesuka hati je nak wat assumption sendiri... kehkehkeh)


kanta mata warna kelabu... I loike!!

Anyway...
Malam ni aku nak layan movies je la... Kelmarin Nini beli dvd The Passengers, Milk dan jugak Australia. Kami dah tengok Australia kat pawagam, tapi beli jugak cos Mamito teringin nak tengok.

Eh.. panjang pulak aku merepek-repek kat entry ni... heheh... Lepas gian jap. Lame giler tak menulis panjang-panjang. ^_^

By the way, hari Jumaat lepas dapat spend masa ngan Abang Tapa. Jenjalan pergi KLCC. Pengajaran yang aku dapat ialah tak payah la nak pergi KLCC lagi... hahaha. Jalan jammed jer. Dahle pergi ngan kereta. Sempat tengok wayang cerita The Uninvited. Tah hape-hape jer ceritanya. Best ke? hmm... bolehla. Tapi memang predictable lah (except for the part about the existence of her sister after the accident tu). Enjoy terkejut-terkejut jelah. Hantu agak scary jugak. Ade sekali aku terkejut dan pejam mata. Sekali jer tau! heheheh

P/s: Aku baru tahu pas bace kat IMDB yang The Uninvited ni remake citer seram korea bertajuk "A Tale of Two Sisters". Aku taknah tengok pun yang korean version walaupun memang ade dvdnyer kat umah... (kurang minat citer Korea)

Okeylah, till then...
Tak sabar nak habis paper!!
:dancepanda::dancingpanda::dancepanda:


alhamdulIllah...

23 comments:

Anonymous said...

yashygkacak

meh aku cunkil mata ko bagi tak saket dah.. wakakakakka! wat goweng pown sodap! nyummm~

Ryehanna said...

Woi!
Gila ganas dan gila sadis!
sampai hati ko nyah...

T___T

abis la aku xdapek nak ngorat2 and bodek2 org utk topup henpon aku...

kehkehkeh

nabilah hana said...

oiii
slmt maju jaya
keh3
ade mcm ayat cikgu x?
aku lagi 1 paper
=)

Kill-Vearn said...

pergh pakai contact lens... org2 kaya aje pakai.. walaupun aku da rabun sket, tapi aku tetap takmo pakai cermin mata.. hahaha... meh sponsor aku contact lens

Doku said...

menyibuk sat pasal tgh bosan..part yang paling best tym xm pasal xleh tdo lama. gler x best jadual tdo terganggu pasal nk stay up. huhu (cam x bese stay up je aku..hoho)

samanosuke_04 said...

huhu, goodluck!!
wei, tue ker muka kau tgh cuak nak exam? Lawa seyh....

13may said...

chaiyok chaiyok!

:D

Mr. Azman @ Kreuger said...

hohohoh... panda dengan mate bulat
menghapdatekan diri... ngiahahah..

weh nko kate soalan essey susah?
seusah mende? nko kan selalu karang
dalam blog... muahaha buat macam
karangan dalam blog jer.. per susah.
kalau aku.. aku cukup suke soalan
goreng menggoreng ni. janji kertas
penuh jawapan.. tak kire la betoi ke
salah ke.. itu belakang kire...

janji 2 3 helai mesti penuh dgn
karangan yang ala ala ayat skema
kat blog... muahahaa

Pjan said...

ya ya aku sokong en man..esei mana susah..aku dulu esei dapat A++..hahaha..ingat lagi time paper business management yang kena wat esei..aku karang apapun xtau la hentam kromo je..

aku ada satu cadangan apa kata ko pakai kanta putih baru sebijik cam panda..keh keh keh

Si®_®oLL™ said...

FKM????...ne thermodynamic score A x?eheheh

Si®_®oLL™ said...

FKM????...ne thermodynamic score A x?eheheh

Ryehanna said...

To Nabilah Hana: Bestnyer lagi satu paper jer.. good luck weh

To Kill Vearn: aku pakai lens cos rimas pakai spek

To Doku: Tahu xpe! tension wo xleh tido... huhu

To Samanosuke_04: mekasih mekasih.. :)

To 13may: hehe.. thanx!

To Mr Azman: Panjangnyer komen ko! Esei memang best.. tp susah sikit la kalau nak mengarang dalam english ni. lari ke laut jadinyer nnt.. huhu

To Pjan: Tak suka sgt la bab kena bace-bace nih... mls nk ingt... pastu nak menulis pu problem. kalau suruh wat cerita, suka ar...

To Sir Roll: Tu thermo paper repear ar tuh... hahaha..
mase diploma je leh score A. masuk degree, haaa... hambik ko smpai repeat lak... :P

أزيزول حاكيم said...

bagus...
kecil2 mesti minum susu ibu nieh,
hehe....
kidding jer..
good luck..
nanti abis exam, ilanglah sdikit tkanan 2...

Ryehanna said...

thanx!
by the way, xminum susu ibu ms kecik sbb mak busy..huhu (sbb tu keras kepala n degil)

shafiedotbiz said...

huh lagi dua paper...aku ni dah gab 2 minggu tuk paper seterusnya..nek bosan dah aku study..dah tu siap leh lepak jejalan lagi...rye meh tolong aku yg dah habis study ni..ko bg la pape tuk aku study..wakakakaka...tntg contect lens tu..aku rase bek pki yg lame jer..nnt rosak lak mata ko..dah jadi cam louis braille lak ( pengasas tulisan braille)

Anonymous said...

mcm heliza?ehh..bukan ke ryehana=stacy AF?vote2!..ahaha
-brad-

Rjuna said...

kenapa gegurl suka snap gambar camtu ya, mata terbeliak besor, pastu snap dari atas

bajet cumel haha, tapi memang cumel pon ahaks.

Ryehanna said...

To Shafiedotbiz: Aku pun rase aku xnak pakai dah lens tu.. tp geram la cos warna dia cantik! huhuhu...

Ooo.. berlagak siot gap paper lama.. nyampah~


To Brad: Eee..tolongla.. aku xsuke Stacy.


To Rjuna: Sebab bajet comel ler......

BlingGurl said...

Cter The UNinvited tu xbest langsung...

Ryehanna said...

well... it's predictable..

PuteraFaiz said...

Kelakar lah kowang kat sni. Hakhak..

Puterafaiz said...

Kelakar lah kowang kat sni. Hakhak.. Ryehanazz, blh bkenalan ke? Hehe, kalau blh email faiz84.ph@gmail.com.... Tumpang lalu je, bye2 alL..TERUSKAN DGN JENAKA KOWANG..WAKAKA...

Ryehanna said...

Ape yang kelako beno, PuteraFaiz oi...

hehehe..

thanx melawat! ;)