Thursday, April 30, 2009

Dinner with the loved ones...

bismIllah...

Abg Tapa sampai di Shah Alam dalam 9.30 tadi. Sebab esok kan cuti 1 Mei. Weekend ni lak ada sword barrel cos kawan dia kahwin. Lepas je amik aku and Nini, kami terus ke Secret Recipe dekat area JJ Bukit Raja. Dia kebulur... Lagipun kawan dia, Abdillah(Dillah) nak belanje cos kawan dia nak pinjam kereta Abg Tapa sampai Isnin. Saje ar pau kan... haha...

Dillah and Abg Tapa. Diorang sebaya actually... 29 tahun. Tapi ntah kenapa my Mr Chubby Cheeks doesn't look like 29. ermmm. (Yong aku dan Mak aku yang kata)


By the way, Dillah nak kahwin bulan 7 ni. Tapi bebaru ni dia accident and kereta dia memang rosak teruk. So, that's why la nak pinjam kereta Abang Tapa... nak uruskan hal-hal nak kahwin. Susah nak ke hulu ke hilir kalau takde transport. So, nak pg kenduri Ahad ni nanti Abg Tapa tumpang kawan jela. Pas makan-makan ni diorang terus balik kampung Abg Tapa kat Pahang. Esok Dilla terus amik cik city.

Nini tengah dengar ape ntah yang Dillah sembangkan... Layan... asalkan dapat makan free. kehkehkeh



Later, Odenk (the guy in red shirt) came to join us. Rumah dia kat area berdekatan (Teluk Panglima Garang to be exact) je... Datang cos nak pick up some stuff yang dia pesan dari Abg Tapa. Odenk baru je accident kereta hari ni. Terlanggar lori. Dahlah dia nak kenduri kahwin Ahad ni!! Sabo jelah... Darah manis betul... -_-"

So, sesapa yang bakal berkahwin, tolonglah berhati-hati... Banyak jer dugaan orang nak kahwin ni... huhu


Tak perlu dikenalkan lagi rasenya... hoho


Aku kenal Odenk, Dillah dan Abang Tapa sendiri melalui chatting. Mereka-mereka di atas semua pernah chat ngan aku. And ade lagi kawan-kawan diorang yang ada dalam Friends list aku dalam aplikasi chat tu. Cam kelakar jer... Bila teringat balik, aku mesti tersenyum. They are all 'leftenan' by the way. And tak smoking tau!! haha.. ssh nak cari askar yg tak smoke (maybe sbb diorg bkn dr atma or ktl, sebaliknye budak uni yang hbs degree br msk army)


Bilalah agaknya nak jumpa dan berkenal rapat ngan kawan-kawan blogger pula?


p/s: Saje mls upload gambar aku cos aku rasa ramai dah muak nak tengok. kan? kan? (suke ar tu aku bagi point nak mengutuk)




alhamdulIllah...

24 comments:

nabilah hana said...

oii rye
jom lepak barra
ko belanja aku twister
hehe
=)

Ryehanna said...

Kat Barra xde twister la weh... huhu

aku blanje ko roti canai kosong sekeping and air sirap boleh la... nak? hihihi

ELeEa said...

Ari 2 eleea kol Bro CM
dia kata ana ddk S.A eyh?
t snng2 kalo eleea g sana kita jmpa nak?
owh ye...
Sec Rceipe kat Bukit raja 2...adik eleea dulu pnah keje kat situ pas SPM....
Gaji...perghhh...lebattt
=D

Ryehanna said...

Nak jmpa? no hal jer.. tp ana ni pemalu ckit...ececeh..hahaha..

:P

add la kat ym. senang nk tkr2 no fon

Mr. Azman @ Kreuger said...

ye memang suke ngutuk nko... muahahaha kuci kuci panda pola~
ups... hahaha!!!!

hadoi ai.. tadek org nak kacau.
sedey~

chokilala said...

hoh! disebabkan entry ni tade gambar heliza celup, baru la aku sudi nak komen. hehe. gurau je :P

comel ye abang tapa ko tu. hihi. bagus la dorang xmerokok. aku benci la laki merokok. umpama dorang bakar duit letak kat mulut. drpd bakar duit, baik banje awek kepsi ke baju ke. hoho

Ryehanna said...

To Mr Azman: Aku tau dah.. hang mmg suka kutuk aku... xpela.. ade lori ade bas... :P


To Chokilala: Cess.. xde gmbr aku br ko nk komen?? sungguh menghina!

haaa...same la kite. aku kureng gemar perokok. tp kalo dh cintan, terima jelah. so, alhamdulillah yg aku suka skrg xmerokok... baik abis duit kat aku kan?? hik hik

p/s: abg tapaku maybe xhensem or macho, tp mmg comel. kembang ar kalo dia bace komen nih

13may said...

nak kenal rapat?

ehem ehem ;)

nabilah hana said...

hehe
boley je
roti canai dgn air sirap
ON je
-.-"

paan said...

kat dunia online nie macam2 leh jadi..rambut memang ada gaya askar..

Ryehanna said...

To 13May: Ehem ehem... hihihi


To Nabilah Hana: Haaa ape lagi.. meh la tkr2 no fon. eheheh..


To Paan: Rambut? abis.. dah mmg askar.. :P

Zai said...

mmm..sian jgk, nk kawen lg tu
tp accident lak..huhu
apepn..brsyukr ler krane
dipilih dpt ujian dr tuhn..

nk jumpe eh?sok kite jumpe k..
aku tnggu kat simpang jln bsar tu..
hehe..

Ryehanna said...

eh? simpang jalan besar yg mane lak?
huhu

Pujangga Asmara said...

Owh.. Biasalah Tu. Bila Habeh Degree Masuk Army, Otomatik Dapat Pangkat Mejar Ke Atas.. Ada Untung Jugak.. Rye Tanak Try? Hahaha.. Umo Rye Berapa? Abg Tapa Tu 29 Yep.. Hmm..

cybernetics mind said...

uishhh...bahaya btul 2 beradik ni, dpt makan pree jenis tk hengat punya [tambah2 Nini tu]...ngiahahaha

owhhh kira smua tu geng2 Leftenan laa...kira kl dlm T.Darat depa ni pangkat Kapten laaa...ank2 buah jumpa kompemmm tabik spring siap panggil TUAN lagi...[betuah badan bila dah jadi bini army officer nanti....lalalalala] - CM doakan ngkorang selamat diijabkabulkan nanti...amin yarobbalalamin :)

tapi kan...psl budak uni hbs degree masuk army tk isap rokok tu tk ley terima laaa...hipotesis ditolak erkkk...bersepah yg smoker tau...ahaks.neway congrats...dpt yg non-smoker

Wana said...

Abang Tapaa....!!! I lebiussss bery2 much..........!!!!

Azam said...

ape lagi, ajak la bloggers area klang valley lepak kat seksyen 7 shah alam...senang sikit nak datang..hahaha

Ryehanna said...

To Pujangga Asmara: Takmo la try... dah tua dah. lgpn xlarat kena blasah time training.. huhu


To Cybernetics Mind: thanx.. insya Allah kalau ada rezeki, panjang umur dan ada jodoh, selamat diijabkabulkan jua :)
Aisey.. hipotesis xleh terima ek? heheh.. betulla, ramai je org merokok tp alhamdulillah diorg x... :P


To Wana: Woi!! jaga Faris ko sudah.. jgn nak ngengada ngan boifren aku... puihhh


To Azam: Ajak la.. aku bukan course organise/manage events.. heheheh... aku tukang join n mkn jer... :P

nabilah hana said...

ahaaaa
ape lg
en azam
gunakan kepakaranmu dlm handle event
hhih

samanosuke_04 said...

hoih!! kenapa?? tidak!!! ko dah ader abg tapa rupenye.... melepas aku.. kalo bukan askar, dah lama aku belasah beliau.. haha!!!

Ryehanna said...

To Nabilah Hana: Mane encik azam ni xde plak... heheh... sambut cabaran! heheh


To Samanosuke: Elelele... sesuka hati nak belasah konon... lol!

Anonymous said...

yashygkacak

aku pown x suke laki merokok.. tapi napa salu dapat yang merokok?? mencikkk!! t.t meh la jupe aku.. bile lagi.. melanje aku twister.. aku x penah rasa.. cian..~ ='8(

Ryehanna said...

Siannyer ko xpernah merasa air twister!! hahaha

adol said...

yela nampak muda.. huhuhu