Friday, April 17, 2009

Here's a quick one!

bismIllah...


1. Aku agak down today cos presentation Design kena bantai gila-gila. Jangan lecturer failkan sudah. Risau giler... huhu...

2. Nini balik Beruas esok. Turun kat Ipoh. Dia kata nak balik Shah Alam semula pada Sabtu minggu depan. Terus aku nangis! (kuar airmata la jugak) Apsal lame sangat? Boring la aku dok sini sesorang! Waaaaa... Pehtu dia macam kesian kat aku... So maybe dia balik Shah Alam ari Khamis or Jumaat kot? huhuhu... sian kat aku kan... aku rase aku dapat balik jap masa cuti hari buruh nanti kot. balik 2 hari cukup la. Insya Allah.

3. Sesapa baru ikuti twitterku akan tahu la yang aku meluat ngan blog yang asyik nak mengamuk dan sindir-sindir orang lain. Macam la dia perfect sangat. Aku tak kisah ko nak maki hamun ke ape ke... sukati ar.. tapi kalau dah boleh kata SETIAP entry berbaur sarcastic dan macam bagus, memang naik meluat la walau aku takde kaitan ngan hidup dia. Tapi pelik... blog Kahuna tu leh je aku bace? Suke jer? Sarkastik tapi dalam berjenaka atau entry macam kelakar2 sikit xpe la kot? ape-ape jelah...

4. Aku mahu rehatkan minda. Malam ni nak menggila buat report! huhu...

5. Nak ajak Nini pergi Bintang jap lagi cos nak beli daun salad, tomato, daging ayam dan sosej sikit (kami xde peti sejuk! sedih kan...). Nak buat 'salad' macam semalam. Sedap gila weh... sila rujuk gambar di bawah:

Dalam mangkuk ni ada cebisan ayam goreng, cebisan sosej goreng, tomato, daun salad, mayonis (yang banyak) dan sedikit sos cili yang murah (sos cili jenama Yakin yang berharga RM1.50 -- sos paling murah kat pasaraya tu)

Sedap! Kami makan berdua (aku dan adikku, Nini la) satu mangkuk ni. Kenyang.... alhamdulIlah...

By the way, setelah 3 minggu tak makan nasik, spare tyre kat pinggang dah mengecil sedikit. Kalau aku exercise, mesti lagi kecik! tapi aku malas exercise... :P

Okeyla... till the next time aku rase mcm nak update. Busy nak exams!
Ingati daku dalam doamu...
^_^



alhamdulIllah...

34 comments:

nikillas said...

wahahaha.. tak cukup tak twitter... kat sini pun nak cite pasal blog tu kaaaan.. huahahhaa..

Mr PenyuBiru said...

sabar..sabar.. kekadang presentation yg kena banyak soal tu la yg bagus. pasal seme org berminat dgn apa yg anda presentkan. lagi satu ia akan menambahkan lagi input anda.

shafiedotbiz said...

hahahaha...sian dah la kne kondem ngan lec..pastu byk keje..pastu x leh nak blk kmpg..pastu dpt bce blog yg sengal...sabar ye shabatku...macammana pon kita..apa pon terjadi kat kita...kne ingt ramai lagi akan memandang kita dan sudi menolng kite...nak rakan2 blogger yg mmg sudi jer mndgr pandgn dan luahan dari kite..
dah2 apa aku ngarut ni...
heheheh
sbr je la yer..

nabilah mangshor said...

wowow
ko diet ye
hihihi
masalah spare tyre mmg mcm pe je
adik aku pnggil "extra muffin"
hihi

Ryehanna said...

To Nikillas: Lepas geram brother... hehehe

To Mr Penyubiru: tapi ni bkn soalan yg boleh bg input. ni soalan2 utk mrnjatuhkan... huhu...

To Shafiedotbiz: heheh... contoh kwn blogger yg sudi mendengar n membace ni encik shafie lah ek? :P

tau... tau... saje nk lepas geram... :P


To Nabilah Mangshor: kenalah diet.. aku rase berat 70kg tu sgtlah berat bagi gadis comel seprtiku... hek hek

BPS said...

ala no5...

salad: sedap, pos kat Penang

report: good luck buat report tu

tayar: kempis sikit, tahniah tak lama lagi macam kerennge ler tu (pujian bentuk badan era 50an)

nabilah mangshor said...

ouh !
haha
aku pon kena usaha lebih arr gini
-.-
lol

Ryehanna said...

To BPS: Thanx thanx thanx! hopefully by the end of this year daku dapat turunkan berat badan ke 56kg. hehe


To Nabilah Mangshor: Chayok2 beb!
eh jap... tp ko bkn dh kurus ke? kurus sgt x lawa weh... bior le berisi sikit... :P

Suhaila said...

hehehe...

da tak peduli rye nak mnegomel,
hahaha...

yang penting salad tue nampak sedap.
hahaha...

lapar lapar...

baek untuk kesehatan kan, kan, kan???

wat kan untuk suhaila satu tau,
nak...

Pujangga Asmara said...

Sedap Ke? Kena Coba Nih.. Hoho

Izuan said...

Wah hebatnya tak makan nasi selama 3 minggu.. I can't do that.. actually pernah cuba tapi bertahan lima hari je huhu..

13may said...

nampak sedap plak salad tuh :)

Ynn Ainul. said...

nk try buat salad. sme lh kite tkde fridge kt sini hihi

eh eh 3minggu x mkn nsi?wah abis mkn ape je ey?kasi tips sket :)

a Q r a m said...

Exam lagi penting beb.haha

prettyrain said...

adoi.
terliur tgok salad ko tuh.
aku ingt nk tmbbh bawang besar dengan tembikai.
waaa, sedap tuuuu.

(,")

Ryehanna said...

To Suhaila: Xmo xmo.. buat sendiri! haha... senang je pon. kitorg wat cikai2 je tu... ;p

tapi mmg sedap!


To Pujangga Asmara: Memang sedap! cubalah... simple je pon..


To Mr Izuan: Selagi duduk menyewa di Shah Alam ni, bolehla buat cmtu. Cos kat umah ni memang rice cooker pun takde. So, kena control dari segi nak order nasi masa makan kat kedai jela.. senang je tu...hehehe...

hopefully, leh bertahan sampai hujung tahun! Heee... nak slim! :P


To 13may: Memang sedap pun! hehehe


To Ynn Ainul: Tak makan nasi tapi makan hotdog, burger, mi goreng, kuetiow goreng, roti-roti... itu jelah..

tipsnyer, jangan order makanan yang ada nasi masa gi kedai. hehe.. tu je... (cos kitorg xmasak)


To Aqram: Yup. That's true. thanx for the reminder! :)


To Prettyrain: Kalau terliur, buat jelah.. senang je.. mmm tambah bawang ngan tembikai? ikut suka... selera masing-masing.. :)

wana said...

aku diet nasi x jadi pape pon. ari2 aku makan beger... sodap lak aii...


blog? maki?
x phm dow.. terang arr

Ryehanna said...

heheh.. patut muka ko tembam mcm aku jgk.. bezanya aku lg comel la... muahahaha!

ala..tu blog org la... aku komen blog yg aku xsuke... heheh..xyah tau la blog mane... :P

wana said...

Dahla mata buruk... suka puji diri sendiri... muahahahhaha...

ariffdin said...

macam sedap jer ... terliur dibuatkan.. hheheh.. by the way...
salam ziarah =)

Anonymous said...

sapa nama lecturer tu?

Ryehanna said...

To Pipi Tembam: hahahaha.. saje aku bagi ko bengang... :P


To Ariffdin: Salam.. selamat datang ke blog panda. mmg sedap tu. selamat mencuba!


To Anonymous: Not gonna tell. sory. haha

Doku said...

Bab presentation tu..lecturer ni kadang2 ade yg saje nak down kan student. aku pun x faham pe motif dorg sume ni. Da selalu kena gak dan sem ni kalo present group sume nk mengelak takut kena bantai(ni bukan kutuk..aku x suka kutuk ..haha)
thanks coz singgah dan drop comment kat blog.

uShop said...

wei. pmpuan bg berisi la best xDwah wah wah. cik ryehana ni dh letak gamba makanan :)

terus Aku nk tarok gamba makanan jugak lepas Aku masak petang nnti. tunggu je la hehe..

Ryehanna said...

To Doku: Huhu... memang kerja diorang la untuk detail gila utk tgk kita well-prepared ke tak kan.. i dont blame the lecturer at all..i was just releasing out the frustration because we didnt do well.. T__T


To Ushop: Haha.. baru la nak letak gambar makanan kat blog ni. jarang aku post gambo makanan yg buat sendiri kan.. malu.. heheh..

ko masak lagi? ok ok... dah update nnt aku terjah

YasH aka YasHa said...

weyh macam sedap! nak sket ape ko wat tuh! bagi ler resipi.. mao mao maoooo!!!!!!! pos kat aku bley?? ngahaahhaa.. lol

hlovate87 said...

addoi...kenapela nampak sodap..membikin nafsu makanku meronta2

Mr. Azman @ Kreuger said...

pantang publish muke die jer
mesti komen berduyun masuk...adeh
pening.. perluke aku publish
muke aku yang tak hensem ni..
muga muga dapat puteri katak impian
muahahahaha...

weh awatnya hang tak mau balik sekali
dengan Nini Cokelat Celup tuh?
adoi ai... dah kebosanan duk kat
sana sengsorang.. hehe.. aku tau ni
nko mesti teringat kat pakwe cik
abang navy nko tuh kan... kekeke
lepak atas katil layan sms laa tuh.

*erm.. betoi betoi betoi...
muahaha~

Ryehanna said...

To Yasha:xde pasal aku nak buat n pos kat ko. buat sendiri! aku dah tulis la ape aku ltk... senang je... humban semua bnda, letak mayonis n sos. dh siap. hehe


To Hlovate87: Silakan makan yer.. hehe..


To Mr Azman Ishak: HAHAHA.. tergelak aku bace ayat2 last tu.. mane der layan sms pn. aku merajuk so xdela bersms2... keras kepala aku ni.. saje buat2 xmo paham yg dia mmg xdpat nk dtg... huhu

Anonymous said...

oh..ptt letak entry masak2 plak nie;p cammne nak wat salad cmbesh tu?
-brad-

Ryehanna said...

senang jela.. humbang segala macam benda; cebisan ayam goreng, sosej goreng, tomato potong, daun salad. pastu letak mayonis n sos ckit. kalo ade lada sulah, leh jgk ltk..

Anonymous said...

peh..dasat ah..resepi ni lagi cepat dari mee 2 minit?ape name resepi nie cik kak?hak3

-brad-

Ryehanna said...

nama nya SALAD. heheh

adol said...

macam sedap je... huhuhu