Tuesday, April 14, 2009

Kenalanku...si blogger tegar...dan perokok tegar...

bismIllah...


Aku tidak dapat tidur walaupun jam sudah menunjukkan pukul 4.53 pagi. Aku jenguk blog kawan-kawan. Biasalah... aku kan suka melompat bace blog. Sangat suka bila ada blog best yang ber'update'. Untung-untung, tuan empunya blog sudi menjenguk kembali blog aku yang agak childish berdekorasikan beruang panda ni. Lagi best bila dapat berkawan walaupun hanya secara online. :)

Alang-alang aku tak dapat tidur ni, mari aku bercerita...

Teringat pula pada seorang rakan blogger yang pastinya sedang tidur lena sekarang. Dia seorang blogger tegar. Dan juga perokok tegar yang macam sedang berusaha nak berhenti merokok. Goodluck yer... Beliau tidak lain tidak bukan adalah Bro Azman atau juga dikenali ngan Kreuger. heheh...

Seingat aku, aku kenal Bro Azman ni masa dia masih lagi di blog lamanya iaitu WarIrc2. Time tu aku lebih kenal dia ngan nama Kreuger cos dia guna nama tu. Biasalah pelompat blog yang tegar seperti aku ni kenal orang selalunya sebab lompat-lompat baca blog. Dan seingat aku, aku leh geng ngan Bro Azman ni sebab aku selalu melepak kat blog Bro Cybernetics Mind a.k.a CM yang juga dah macam abang angkat si Kreuger nih. Thanx, CM kerana menambah rapat hubungan silaturrahim sesama bloggers. :)


Harap maaf. Abang misai ini sudah berpunya.
har har har...


Aku memang suka bila aku dah jenguk blog orang, tuan blog tu jenguk balik. Siap komen-komen entry lagi. Dahlah tu, Bro Azman ni memang gila kuasa suka menulis komen panjang-panjang, so macam excited plak nak tunggu ape komen dia kat entry aku. Dan aku ingat sangat, dialah yang dok complaint tak bagi aku 'moderate comments' sebab tak best katanya. Takleh nak tahu dia pengomen 1st atau tak (suke beno kalo jadi 1st commentator dulu-dulu) and takleh la dia nak tokok tambah kalau ade orang dah mula komen kutuk-kutuk aku (selalunya bila aku upload gambar 'comel' aku).. Haha.

Yelah...aku moderate comments sebab aku nak keep track sape yang ade komen aku... tak nak terlepas pandang... mane lah aku nak tau bila moderate comments ni sebenarnya ade orang tak suka. Bukan Bro Azman je tak suka, pasangan les kawan baru di dunia blog, Cik Chokilala pun tak suka.

So, thanx to his complaint, barulah aku dapat nak letak widget Recent Comments kat blog aku nih dengan bantuan Cik Chokilala. Ade la improvement sikit kan.. :D

Beliau suka berkongsi tips berkaitan ngan dunia IT nih. Best gak bila dapat apply ape yang dia ajar. Aku suka tutorial dia masa dia di blog lama.

Pastu entah kenapa, dia dah mula mengabaikan blog lamanya itu. Tukar ke wordpress la plak kan... Blog baru dia adalah Azman Ishak. Nak lebih serius berblog kot. Aku selalu assume orang yang ada domain sendiri tu serius berblogging. =p

Layan jugakla blog baru dia... Dan baru-baru ni dia buat contest. So, dari aku dok melayan kepala yang tak mau tido ngan lagu-lagu syahdu, baikla aku menulis... Lama tak menulis nih... Tak kisahlah walaupun esok aku ade perjumpaan ngan Timbalan Dekan sebab tak hantar portfolio kat Penasihat Akademik ataupun aku ada final exams lagi 2 minggu. Tak kisahlah... lagipun aku berblog sebagai catatan peristiwa. Mane tau esok lusa aku dah tak ingat camana aku kenal dia? Haa... tak best la kan... So takpelah menulis dan mencatat tentang dia walaupun aku di ambang kesibukan ni... (ade hint tersembunyi... dapatkah anda detect?) :P

Heheheh...

Well, that's how I know Mr Azman Ishak. Semoga persahabatan ini berkekalan. Seronok bila ramai kawan nih...

Ade satu je gambar dia yang dapat aku upload.

Ade jer gambar lain yang CM pernah mms kat aku... Gambar masa dia bertunang... tapi kang Bro Azman mengamuk mampos aku! dia ni dahla panas baran! huahua... So, takpe la Kreuger... your picture is safe with me... (ada ugutan tersembunyi... dapatkah anda detect?) :P

Ahh sudah sudahlah menulis...
Dah nak 5.30 pagi dah...

Sekian, terima kasih. ;p

P/S: Lupe lak. Bro Azman tgh buat contest. Pergila join. Hehe.. sila usya di sini...


alhamdulIllah...

18 comments:

Tyra said...

first!!!

hehe...

dah promot, haruslah mintak komisen atau wang pengeras. haha. :D

mmg best dunia blog.. berjumpa dgn ramai org.. ade yg best dan ade yg tak. tp xpe.. yg penting dr kenal2 org ni, kita boleh belajar macam2 dari dia. :)

([:wandisini:]) said...

salamz tuan rumah

aku datang dengan tujuan menghendap pihak lawan. tengah merangka strategi untuk mendaptkan hadiah dari azman

walaupun aku tak kenal dia, aku tak kisah, janji dapat hadiah
hehe...

Anonymous said...

3rd!!!haha

''..So takpelah menulis dan mencatat tentang dia walaupun aku di ambang kesibukan ni... (ade hint tersembunyi... dapatkah anda detect?) :P...''

**di ambang kesibukan?kul 5.30pagi?berblog?hurmm...Jom twister..haha

-brad-

Ryehanna said...

To Tyra: Hai tyra! rajinnye dtg blog subuh2!! yeay! :D

promote bro azman tu ada makna sebenarnya.. hahaha

setuju. mmg seronok berblog cos kenal ramai org. yg baik jdkan teladan, yg xbaik jdkan sempadan. ececeh..To Wandisini: Hahaha.. dikau tahu yang aku menyertai contest ya? hihihi..

Haaa..susun strategi ape tu??? xpe xpe... aku kan antara top komentator kat blog dia... mesti dia kena bg aku menang gak... ekekeke.. (lgpon ada ugutan!)

XD


To Anon@Brad: Xde duit nak beli Twister la semalam...huhuhu... tp mmg sibuk pn ape... tp xper, demi ABANG Azmanku... harkhh tuiiii..:P

13may said...

hoh? tido pukul berapa nih?

Anak Pendang Sekeluarga said...

“Dan orang-orang yang beriman dan berhijrah serta berjihad pada jalan Allah (untuk membela Islam) dan orang-orang (Ansar) yang memberi tempat kediaman dan pertolongan (kepada orang-orang Islam yang berhijrah itu), merekalah orang-orang yang beriman dengan sebenar-benarnya. Mereka beroleh keampunan dan limpah kurnia yang mulia.” (Al-Anfaal 8:74)

Salam ziarah dari saya,,blog yang menarik ,jemput muzakarah di blog saya….dan jadikan blog saya sebagai rakan anda..tq

Ryehanna said...

To 13may: Pas subuh....


To Anak Pendang sekeluarga: Terima kasih melawat... :)

Idalara said...

salam ryehana cun..
menarik gak bc kisah si azman kruger tu..akak pun tak sedau cmne leh kenal si azman tu..ni kes lompat melompat blog ler..
tapi la ni azman dah jarag nak singgah kat blog akak..bz kot..

Ryehanna said...

Biaselah.. org sibuk.. mane nak jengah sgt blog kita.. samela kesnya tu.. ni pon dia xjengah2 lg nih! hampeh tol...

:P

Mr. Azman @ Kreuger said...

Salam panda... muahaha.. sakit perot aku membace hentri nko nih. oh upenye hang kenai aku ni dari CM ar aek.. kekeke.. aku rase la rase sikit segan, sebab seperkenalan hang dengan aku ni dari orang tu.. haha ape ape pon CM ni memang tak tau sinpam rahsia betoi.. chis..

Gambar - Mane hang rembar gambaq aku tuh... adoi ai.. itu gambaq sape tuh? siap dah hedit... macam le aku ni hensem sesangat.. hehe.. malu weh~

Komen - Rate-rate semua blogger pon memberi tanggapan yang same pasai komen. erm... kalau tak mampu nak komen pepanjang tuh aku rase something wrong dengan aku, maybe ade masalah lee tuh.. tapi takkan nak citer masalah peribadi kat tatapan rakyat malaysia kot. aiyark.. abes laa saham cenggini.

Erm.. lagi satu pasai komen, memang betoi pon sebelum ni hang moderate.. aku rase tertekan seh. tak bleh nak tengok coment aku tuh approved ke tak approved ke. tensi ma. lagi melonjak tensi kalau aku komen panjang.. hahaha.. *comment show off. erk... walaupon tak pernah ade yang bagus pon dalam komen aku tuh.. tapi aku rase seronok maa...

Blog Lame - bukan nak mengabaikan blog lame.. aku cume mencarik tempat yang lebih selesa untuk pengunjung aku berkomen.. berkongsi pendapat dan sebagainya. kire orang cakap:- menyediakan frasarana dan infrastruktur dan kemudahan asas lengkap untuk keselesaan pengunjung.. keke *cakap macam dato bandar la plak~

Ye ye ye... aku pon harap bile dah kenal kat sini... kite semua terus berkenalan dan jadi kawan sampai bebile. erk.. pasal gambar aku yang CM bagi tuh.. jangan cobak nko nak upload kat sini.. gggrrr~ nanti panda-panda nko jadi anak yatim aku tak jamin... miahahaa..

ok panda.. ops.. ok hana.. semoga hang success dalam pelajaran. buat hentri sampai pukui 5.30am. giler.. tak mengantok ke weh.. keh keh keh.. adoi ai..


P/S:- akak ida ade kate.. aku jarang pegi ke blog die... xceli aku selalu bace apa yang die tulis. aku lebih cepat access kengkawan punye blog kat RSS Feed yang disediakan kat google. so walaupon aku tak berkomen... tapi aku still jadi nkorang punye silence reader... erm.. jangan le berkecik hati plak.. woraite...

Love You All... thanks~

Ryehanna said...

ekekeke...
tu dia.. hambik... komen panjang berjela...

yelah yelah.. xdenya aku nak upload gmbr yg CM ade mms tu.. saje je gertak2 ckit... :P

Friendship forever bro!

Jaws said...

humang ai..
panjang nya entry panda comel nih buat..
huhu..
memang kaki bodek sungguh..
selamat berjaya dalam bodekan..
haha..

dayah@yasha said...

cite tentang diri saya yang kacak bile nak buat pepanda?? ='8( ekekekke.. weyh aku da wat blog balik! uwh.. t.t

Ryehanna said...

To Jaws: Haha.. ko kata aku kaki bodek? nasibaik xkata aku kaki ugut.. lol.ko pun semoga berjaya gak...

eh..aku panda comel??
ihik..


To Dayah@Yasha: Aku akan buat story ttg ko bila ko buat contest yg akan menang hadiah best2.. hahaha!

ko ni...buat blog xbgtau!!

zzxxcc said...

kenapa suka panda?btw, nice to meet ya :)

Ryehanna said...

sbb panda comel gila!!
nice to meet u too!

adol said...

nape x leh tido? ciannya dia...

Ryehanna said...

byk prob... hehe