Wednesday, April 22, 2009

Lepasan geraman dan rinduan

bismIllah...


Aku nak study jap lagi.. saje update jap. Cam bosan je aku nengok previous entry tu. Dahle tulisan tak lawa kan... huhu

My first paper is on 26th. But right now I feel so lazy to study. Why eh? Rasa tak semangat pun ada...

And I feel so alone too... Nini has gone home since Saturday and she would only return back in Shah Alam on Friday. Lame gila! Aku dah macam tak berapa betul bila adikku tak ada. Duduk berkurung je dalam bilik.

Sebabnya, aku bukanlah rapat ngan housemateku. Tak bercakap sangat pun cos semua kawan-kawan adikku and diorang pun buat hal diorang sendiri. Aku ni pun sama la.. Malas nak amik port. Lebih-lebih lagi aku kurang suka cara diorang gelak. Kuat gila. So... oleh kerana aku ni cepat annoyed dengan benda-benda yang bising, baikla aku wat hal aku je... Then mulalah aku bosan.

Aku jugak agak geram cos tak dapat jumpa Abang Tapa weekend lepas. And the weekend before that. and the weekend before that. Dah berapa minggu ek tak jumpa? adala 3 minggu kot. Rindu... uhuhu... (yer, saya dah berpunya)

Aku bengang dia tak dapat datang weekend baru ni cos Perak cuti sampai 3 hari. Lame tu. Tapi dia takleh datang cos cuti dibekukan. Kena standby la ape la. Ntah ape-ape. Meluat aku.

Weekend ni pun dia takleh datang jugak! Sebab ada Jom Heboh kat Pangkalan TLDM Lumut and of course ler dia takleh datang... Sabo jelah... (geram ni!)

Tetiba pagi ni dia call kata esok leh jumpa kejap. Yeay! Kejap pun kejap la. heheh. Dia ada meeting kat mindef so leh la jenguk aku jap kat Shah Alam ni. Sian aku tak makan-makan tau. Tak lalu makan...(Majin sila diam) ahaks.

Thanx cos sudi meng'volunteer'kan diri untuk meeting ke KL so that you can see me. Really appreciate it. ;)

You made my day! Waaa... can't wait for tomorrow! ihik
Tak kisahla dapat jumpa kejap je pun... as long as i can see your cute face! (aku rasa mcm ramai tahan nk muntah bace entry ni ~lalala~)

ok...
jom tido makan study.

Salam.

p/s: aku rase mcm ni 1st time aku buat entry pasal boyfriend. wow. record tu. :p



**Updated!
Hari ni aku dapat hadiah topup RM10 dari JerungPerkasa. Wahhhh... seronok gila! Xpernah tetiba je orang nk bagi duit. Dahla tak pernah jumpa kan... best gila dapat kawan-kawan blogger camni... Yeay!

Thanx Jaws hencem! ekeke.. sila ke link2 berikut untuk mengenali siapakah Jaws yang baik hati ini. Banyak tips-tips berguna untuk korang belajar berblogging dan jana duit dari internet ni...sila sila... ;)

Lalala... lagi seronok minggu ni dengan adanya kehadiran kawan encem yang baik hati... (wah tak abis lagi nk puji nih)



alhamdulIllah...

34 comments:

Jaws said...

uwek~
hahaha..
nak komen nih jer..
jgn marah panda...

Kill-Vearn said...

ececcece... buh gambo pakwe kunun.. hahahaa... dak gumuk ada pakwe (terkejot)... selambe aje mengsound.. hahaha... blaja rerajen.. jgn malas2..

Rjuna said...

balak Navy ke, siapa nama kot² aku kenal haha, opis kat Lumut nih, salam kenal Ryehanna

Ryehanna said...

To Jaws: Cehh.. jahat! nasibaik aku baik so aku xmarah. :P

To Kill-Vearn: woi! aku gemuk ckit2 jer so xpe la.. pakwe pn chubby2 gak... so oke la tu... hahaha

To Rjuna: err... mmg keje kat lumut.. nape? navy gak eh..

he he he

salam kenal :D

Pjan said...

ahhaa bukan nak muntah tapi memang da muntah pun
:P

shafiedotbiz said...

weh..bek ko ltk gmbr aku..nnt msti kontroversi tahap cipan nye blog ko..

SnowQueen said...

hahaha...aigoo...kejiwangan rupanya..:)

Ryehanna said...

To Pjan: Hampeh. cuci balik!! hahaha

To Shafiedotbiz: wakaka.. xmo la kontroversi2 nih.. blog i suci you!awww... lol

To SnowQueen: Jiwang ler lame xjmpa... rindu maaa... ececeh...

Pjan said...

hehehe aku muntah secara berhemah arr..muntah kat toilet..

lama x jumpa kini berjumpa..hahaha

baik pakai bedak tebal2

Ryehanna said...

pakai bedak tebal2??
nak watper?

biase2 sudey... haha

Pjan said...

hahaha pakai bedak tebal2 arr baru cik abg bertambah sayang.. keh keh keh..gincu tuh pakai kalo leh biar pat lima nak inci..

Ryehanna said...

ewww...
xde laaa den nk mekap2 beria...

selama ni pun mane mekap.. bedak ngan lipstick sikit sudey... xreti pn nak bermekap2 nih... :P

Pjan said...

hehehe..shah alam kat mana mkn best...selalu pegi mkn kat shah alam semua x best dah la pening pusing rounbout tiga pat kali

Ryehanna said...

aaaa... xtau laa... jarang makan jejauh. selalu makan kat area dekat umah jer.. sek7..huhu...

tak abis-abis makan kat Barra.. :p

nikillas said...

wuuuuuuuyoooooooooooo.. pomot pakwe kat blog tu.. wuuuuyooooooo...

Ryehanna said...

hahaha..
kenala letak.. kang org ingt aku single lak.. xmo la kan.. kena jaga hati mr chubby cheeks :D

Pjan said...

wokess..seks 7 tpt mkn student hehehe

Pujangga Asmara said...

Bangga Boypren Rai Ni Nanti.. Hehe.. Boypren Rai Ni Pangkat Apa? Dia Kerja Kat Pangkalan/Kem Mana? Ner La Taw PA Kenal.. Hehe..

Rara; CandyFloss said...

semoga berbahagia :D

Ryehanna said...

To Pjan: Ha ah. tau xpe. mmg tmpt student jer tu.. hehe


To Pujangga Asmara: Bangga ke? dia dh lame x online. xbace pon blog ni. huhu... Pangkat ape? keje ape? errr.. xyah tau la.. dia suke low profile jer.. :P


To Rara;Candyfloss: Thanx Rara. AMin. :D

uShop said...

aduhai cik ryehana. baru 3 minggu x jumpe dh nak meroyan dh ye :P

apela kabar buah hati Aku yg dh 3 tahun xjumpe kat malaysia tu.huh

Wana said...

ada besen x sebab nak termunnnnnn......tahhhh....!! Euwwww.... jiwang.

Ryehanna said...

To Ushop: yerla.. di saatku memerlukan kehadirannya di sisi, dia tiada...betapa pilu hati ini menanggung rindu dan bebanan masalah yang menggunung.. wakaka.. cam haram je ayat. lol

ko dh 3 thn xjmpa awek? wow.. lame tu.. xpe xpe.. sure dia ttp sabar menanti.. aku sabar gak tp sesaje gatai tgn nk lepas geram kat sini.. heeee...


To Wana: Hampeh! eleh..dia pun sama. meroyan kat faris tu xpe lak? aku ni xpela nak berjiwang pun cos mmg bf aku... lalala...

Anonymous said...

uweeeekkkkkksss!!!

*gelis2~*

bhakhakhakk... semoge berjaya lam exam.. wat bebetol ape yang termampu.. epi2 selalu dgn owg tersayang.. gud2.. epi2 day!! jan badmud je..

yashygkacak

Zai said...

uih..sush org nk ngaku dia single..
slalunye nk dpt publisiti kene
sorok hal2 pribadi..
ni misti excited nk kawen nih..hehe..
apepn kene ler dua2 tu..
sorng encem,sorng lg kiut..
sorng beruang,sorng panda..hoho..
jgn mara gurau jer..
kene happy,sok jmpe bruang..ops..

p/s: bile nk jmput mkn nasi minyk..

Zai said...

ops pmbtuln komen aku kat atas..
(sush org nk gaku dia dh brpunye..)
sori..sori..

Ryehanna said...

To Yasha: thanx babe! aku hrp aku akan hepi2 jer. walaupn kepala otak serabut dan aku slalu tension2, aku cuba gak la nk hepi2... huhu


To Zai: Heh.. memang susah org nk citer cos takut saham jatuh kan.. ekekeke.. tp kalo dh mmg syg dan suka, citer jelah. kebetulan mmg nk lepas geram kat blog. so....

:)

Myza said...

apsal muka cik abg tak nampak?
bagila nmpk muka...

nabilah hana said...

wow
gmbr ekslusif di situ
hehe
=)

uShop said...

nasib awek Aku xde blog, kalo x parah la Aku bace entry2 cmgini kot. huhu

x sabarnye nk balik. 2 bulan lagi!!

Ryehanna said...

To Myza: ehehe.. malu lah.. lgpon dia xsuke publisiti.. hik hik


To Nabilah HAna: hehehehe... tau xpe.. 1st time nih.. :)


To Ushop: Ape lak parah... tak terharu ke? huhuhu...

sabo sabo.. awek ko mesti lg xsabar.. ;)

uShop said...

memule terharu la sbb ade org rindu.

pastu lame2, jadi parah la sbb Aku penyebb die jadi x tentu arah gitu.

huhu

Aznyda said...

Bwek! aku pun nak muntah. haha =p ada orang dah mengaku boyfriend siouttt! haha rindu nini je yer. pastu abang tapa. akuuuu???

Ryehanna said...

kehkehkeh..
aku rindu mu jugok.. tapi ko kan busy melampau. maleh nak kaco. plus, aku tak reti nak pergi Kenanga (cam hape je kan?) cos xnah pg sana.

baidewei, kenala ngaku ade bf. kang org ingt aku single kang ssh la kena ngorat. ihiks :P