Wednesday, April 15, 2009

TAG Gambar kegemaran

bismIllah...


Beberapa hari yang lepas, aku telah diTAG oleh Pakcik Dotblogspotdotkom. Aku memang maleh nak buat tag ni cos penah je buat tag ni dulu... tapi takpela... memandangkan aku pun tengah xde buat ape sementara nak tunggu subuh ni, mari kita buat tag! lagipun, bukankah bila kita ditag maknanya kita diingati?? hek hek.. (tapi Pakcik Dot tak link aku pun! leh tgk kat sini. aku kena cos dia datang kat shoutbox and bgtau kena tag)

Tanpa membuang masa, arahan TAG nye tertulis begini....

(Upload picture yang anda gemari dan jawab soklan dibawah)


Here's the picture;


1. Kenapa anda suke gambar ini?
>> Sebab ni gambar latest aku (last Thursday) dan gambar ni takdelah huduh sangat. :P

2. Bila kali terakhir mkn pizza?
>> 2 minggu lepas kot. Domino's Pizza yang dibeli oleh Abang Tapa. :)

3. Lagu terakhir yg anda dengar?
>>Fall For You by Secondhand Serenade. Suka sangat lagu ni! Abang Tapa buat lagu ni jadi caller ringtone. ermm.. ok ok... dah mention nama dia 2x lak. :P

4.
Apa yg anda buat selain selesaikan tag ini?
>>Update blog aku yang lagi satu dengan gambar jugak.

5.
Selain nama sendiri anda suka dipanggil dgn panggilan apa?
>>Nama sendiri Nor Raihana. Leh je panggil Ana, Rai, Comel, Sayang, Cayang, Ayang, Yang, Bucuk, Darling, Liebling, Honey bla bla bla... hahaha... ok ok... bkn semua orang leh panggil aku cenggitu... hek hek...

Ada je panggil aku ngan nama Miss Panda sekarang. Kalau tambah 'Comel' kat belakang tu kan lagi sodap! XD

tapi i rase pelik sangat bila ada orang panggil Hana. Meremang bulu roma cos rase macam tak sesuai sangat!


6. Tag lagi 5 org *soalan seterusnya ada kaitan dengan org yg anda tag!
>>Setelah jenuh memikir, aku mengeTAG mereka berikut:

i. Azam
ii. Wana
iii. Paan
iv. Yasha
v. Ushop

(saje je aku selang seli laki ngan pompuan kat orang2 yang kena tag ni... hehe)


No. 1 pada anda?
>> Jiwang.. puitis.. aktif.. budak uitm yang dok kolej kenanga. baru je kenal kat blog dalam tahun ni... :)

Orang No. 3 ada hubungan dengan siapa?
>> Err.. tak tau la den! tanya la dia... ;)

Kata sesuatu berkaitan No. 5?
>> Lelaki yang pandai memasak! Dan banyak bagi info berkaitan kesihatan... heheheh

Bagaimana dgn org no 4?
>> Dia baru je kembali berblogging setelah beberapa bulan dia takde blog cos dia delete blog lama dia... akhirnya ko blogging gak... :P


Siapa org no 2?

>> Budak perempuan comel yang sengal dan tengah meroyan ngan jejaka bernama Faris (hensem weh boy ni!). hahaha!

Selamat buat tag!



alhamdulIllah...

23 comments:

paan said...

hubungan dengan sape ?? dengan si dia.hahaha.

dah ada owg tag aku ngan soalan nie.So , nanti aku jawab sekali jer..untuk dua blogger.hehehe.kalo rajin,aku upload dua gambar..

thanks sebab ingat kat aku.

Pujangga Asmara said...

Wah.. PA Nak Panggil Rai Ah Pasni.. Nampak Ganas Sikit.. Kakaka.. Nak Panggil Sayang,Cayang,Honey Kang, Makwe Orang.. Hahahaha.. =P

dotblogspotdotkom said...

TQ my fren..kerana menjawab TAG...sekadar suke² je....

apa plak nama kamu tak de dalam senarai...tu yg dok no 6..pakcik jamak kan aje le.... nak tulis...berjela² pjg nye...hajat pakcik nak TAG seme org...tp apakan daya takat termampu je la...

Azam said...

jiwangkah aku?hehe

wana said...

Yesss.... Den baru jek buat tag nie.. maknanya x yah buat dah...

Selamat mak noks..

balik2 tayang mata buruk kuasa lapan dia tu.. nyampahhhh...!! Tak cantikkk....!!


huh...


SUka faris ke? Jangan masuk line ok... gua tengah baikkk dok usha dia balik..

dayah@yasha said...

saya x nak buat tag nie boleh tak?? saya tersgt la malas.. sata anti tag.. x nak la buat.. t.t boleh tak?? jan hukum saya.. kalo tidak saya delete semula blog saya.. ekekkekkee..~ =p

uShop said...

kehadapan cik hana..
haha gile la name cm watak drama melayu 90-an :P
adoi. tag ni dh penah buat, tapi memandangkan ko dh promote Aku ni pandai masak. Aku akan memikirkan tok buat.

Ryehanna said...

To Paan: haa..xkisahla..buat jgn xbuat. :D

To Pujangga Asmara: Ok. xkisah. mmg ramai kwn panggil Rai pun. cos ramai org nama Ana. :D

To Pakcik Dot: Yer..xper..kena tag tu maknanya org ingt kat kita, ye dak? :P

To Azam: Yup! adela jiwang ckit.. hehehe

To Wana: Cehh..xnk buat ekk..ok ok xper...

aku pn xmo ngorat ler si Faris tu..kalo baya aku or tua dr aku xper gak.. ni ape kes bdk2 lagi... hahaha

ko x abis2 kutuk mata aku kan... jeles ar tu... :P


To Yasha: Amboi! main ugut2 lak.. nak delete blog konon! yelah! xyah la buat!

majuk ah.. :P


To Ushop: hahaha..bagus kan aku.. promote ko pandai masak. so.. buat la ek. lgpon xkan la ade 1 je faveret pic. mesti byk kan... so leh la buat tag ni lagi.. :D

Riezal said...

banyak betul nama panggilan dia.. aku nak tambah satu laa .. lepas ni nak panggil ko rai.. rai.. raihan.. :)

Ryehanna said...

wah.. Raihan?
sangat bagus bunyinya.. :D

sickchild said...

woih comel gilak ah mata.
hahaha nak culik.
hihii.
aku pun kene tag gak weyh ngan pakcik tu.
kihkihkih.
aku rase la.
hahahahaha.

weh pasaraya bintang ke?

Marzuki Jalil said...

panjang nya bulu idung, ahahaa. potong ah weh.

Ryehanna said...

To SickChild: Haha..kena tag gak? buat le weh...

aku dok area pasaraya bintang tu ler.. huhu


To Marzuki Jalil: Woi!! tolong ckit!! bulu idung aku mane terkeluar pon! xde pun actually.. hahaha

dasar makhluk berbulu yg jeles! :P

nabilah mangshor said...

kolej kenanga kat mana wei?

nikillas said...

saya suka mata kamu.. mata spt heliza dan juga allison ANTM.. seksi gitew.. (^_^)v

Jard The Great said...

salam persinggahan.. hehe.. lompat dari nuffnang..

adol said...

comey2...

Anonymous said...

hye syg bucuk sbb xmandi...(sbb nnt meremang bulu roma, bulu idung dan skali ngan bulu kening die kalo pggil hana..hahah)

-brad-

Ryehanna said...

To Nabilah Mangshor: Hah? kolej kenanga kat kplej cempaka. wakaka..ala...dekat2 ngan kolej perindu...


To Nikillas: dah 2x org kata mata i mcm mata heliza or tiru dia... xsuke lah.. :P
Hape yg sexy nyer..pelik ler.. huhu


To Jard The Great: Salam. lompat jgn xlompat! :D


To Adol: Comot..comot..

To Brad: Ngengadalah u ni! :P

Adam said...

seronok maen tag :)

PeAr said...

heheheh best jugak baca posting awak nie..salam perkenalan

Ryehanna said...

To Adam: Mmg seronok pun! hihi

To Pear: Best ker? Thanx.. salam kenal.. :)

adol said...

betul2 gamba tu x hodoh pun.. hehehe