Saturday, May 23, 2009

About Tarepanda

bismIllah...

Sekarang aku display my last name as TarePanda (di friendster). Bukan ape, aku mmg suke TarePanda. Rasenyer xramai kwn2 yang tau except kwn2 masa sekolah je kot. Tu pon ntah ingt ntah idak... Aku suka karakter TarePanda since high school. Xingt specific time, tp maybe la since aku kwn ngan Bedah or Bed. And that would be in 2001--masa form 4. Cos sebelum2 tu aku xrapat pun ngan Bed...kitorg xsama kls since form 1. Dah masuk form 4 br geng cos dia sama kelas ngan aku and dia dok menyewa bersama Cikgu Pah di sebelah rumah aku. Masa jalan2 ngan mereka inilah aku jadi suka kalau nampak patung Tarepanda. Boleh terjerit cos geram.


Aahhhhh comelnyer!!!!

Cute giler... and aku mula la ckit2 collect barang2 TarePanda. And even buku2 yg tebal masa sekolah pon dibalut ngan pembalut yg berlatarbelakangkan TarePanda nih.. Bukan sebarang panda, tapi TarePanda. cos cuter giler bile terbaring mcm dlm kebanyakan gmbar2 dier.

TarePanda ni dah jadi macam trademark aku masa sekolah...pencil case TarePanda, pemadam TarePanda, buku2 yg dibalut ngan gmbar TarePanda, keychains...and bila dh ada pakwe, dapat patung TarePanda...=)

So,serba sedikit ttg TarePanda ialah:


"Suemasa Hikaru created
TarePanda, when after a long day of many attempts of
drawing, she grew tired and relaxed herself by lying down. Hence, this moment brought her
inspiration to create a tired and lazy panda lying on the ground. She named it
TarePanda.
"Tare" a Japanese word which means
lying
on the tummy
."

Tarepanda dalam Cik City


p/s: Entry recycle. from my old blog. Bertarikh 7 Feb 2008. Link info xde cos dulu-dulu tak reti nak letak link. hehe



alhamdulIllah...

7 comments:

Renzo said...

tul2 gila panda, pena nmpk org gilakan potato chips ni plak panda dan bukan sebarang panda lg tu, terapanda yg berjenama ^^p
klau leh buat pet panda tu mesti ryehana bela da tu kan
(klau ada zoo kat kawasan rumah ko mesti hbs da duit utk masuk tgk tiap2 hari ni kan ^^p)

ah bu said...

nape panda?
bkn tapir laut?
heee

Mr PenyuBiru said...

tarepanda ni pandai tak buat math? hehe..

hurulaini cute :) said...

terkejut aku tengok banyak betul panda...haha..
neway, betul la...dayang hartini....yoroshiku onegaishimasu:)

R a r a ♪ ☆。゚ said...

comelnya dia terbaring kemalasan ey :P macam kau jugak . hik

zai said...

dh minat nk wat camne..
untng ler sape jd pakwe ko..
bile tbe arijadi jer xyh pning2,
cri jer brkaitan ngan panda wat hadiah..

p/s: wei..jom ler kngsi link..ko nyer aku dh add kat blog aku..hoho

Ryehanna said...

To Renzo: Sebab jenama Tarepanda ni sgt cute!! muka xde perasaan dan suka baring.. hehehe

To Ah Bu: saya tidak kenal sama itu tapir laut! :P

To Mr Penyubiru: Xpandai. dia pemalas. tgk la asyik terbaring jer.. huhu.. errr.. ape kaitan?? -_-"

To Hurul Aini JELITA: Hehe.. dayang rupanya... aaa comei kan panda byk2 kena stack tu? hehe

To Rara: Tau xper... sbb tu aku suke! haha

To Zai: Aaa tp kalo hadiah besday kena benda yg berfaedah. selain dari hiasan, kena ada input gak... contohnye; Buku cerita yg best. (hint)

p/s: ok ok.. nnt saya link. asyik luper je..