Thursday, May 7, 2009

Aksi manja bagi menarik minat penyewa-penyewa di Manjung

bismIllah...

Kantoi ada jerawat di dagu. hahaha. Gambar di ambil di kafe 3 FKM, UiTM. Pakai lens warna hazel... (sila dengar lagu Behind These Hazel Eyes sbg background)



Tangan ini terasa gatal-gatal mahu meng'update' blog. Walaupun sudah ku beritahu pada Shafie yang mungkin aku tak update blog sampailah aku dah balik Perak, namun kurasakan bahawa kerajinanku meng'update' blog mengatasi segala-galanya.

Ala...
sebenarnya saje je nak upload gambar aku...
Tadi usya-usya friendster jap, baru sedar yang banyak juga rupanya gambar syok sendiri yang kat friendster aku. hahaha...

So saje upload kat blog lak. Lagipun macam dah lame tak mencarpubkan diri dengan gambar sendiri... Sampaikan kalau scroll down blog ni dah xde dah gambo aku. (macam masalah besar sgt je)

Ape lagi... mari kita lihat gambar yang kedua.

Gambar ini aku mms pada kakak aku untuk menayang contact lens baru. Dan dia balas dengan kutukan yang bisa buat mata kuar api.

Ini pula gaya kontrol ayu yang melampau. Backup untuk ditunjuk kepada jejaka-jejaka kaya dan hensem yang hendak berkenalan. kahkahkah


Eh.. eh..

Aku dah tersilap tujuan update blog nih.

Seperti yang tertulis di tajuk entry (korg tertipu eh cos xde aksi manja di sini. uwekk), sebenarnya aku ingin meminta/memohon sesiapa yang mempunyai saudara, kawan (ataupun dia sendiri) tinggal di Seri Manjung, Perak supaya bagitau aku kalau tahu ade sesapa nak sewakan bilik untuk 2 bulan?? maybe tak sampai 2 bulan pun... tapi nak sewa bilik!! (nk sewa umah xde duit) Jenuh ar wehh kalo aku kena berulang jejauh setiap hari. Berueh ngan Seri Manjung bukannye dekat. Naik motor dalam 45 minit gak la... uihhh... kena bertolak pepagi... aaaa... xmo! xmo!

So please lah sesapa yang tahu ade sesapa nak sewakan aku bilik di area Manjung, email atau komen eh... :D

Jasa anda amat dihargai.

Aku akhiri dengan gambar agak sengal yang dah berkurun ada dalam friendster tapi takde dalam komputer.

Hohoho...inilah gmbr last yang aku akan publish yang menunjukkan muka ntah ape2 aku.

Sekian, terima kasih.



alhamdulIllah...

40 comments:

samanosuke_04 said...

perghhh....

alang said...

haha. Ingat gambar apa la tadi. :)

kamikaze501 said...

x boleh tahan...... gambo ayu2 semua!!!

PriNceghOstz said...

huhu...biliK??alah..sewa jer la hotel setiap hari dok hotel..huhuhu

HuRuL_AiNi said...

haha...
tahan gak ko pakai kontek lens ekk...aku dulu pakai skejap2 je...huhu..payah benar nak pasang...skarang pakai spek je...senang ckit, & jimat masa tidur aku...haha

cybernetics mind said...

kalo publish gambor ni kt merata2 utk cari bilik sewa tu...kompemmmm org tk bagi sewa dek kesengalan tahap melampau tu...wakakakakka

-selamat pektikal-

cybernetics mind said...

emmm...
kem TLDM Lumut tk ley sewa ker..???

*larikkkkkkkkkkkkkkkkssss kwat2

Rjuna said...

sori lewat bagi no tu

ok ni no nya

BILIK SEWA= 016-4446442 (Hj Ahmad)
sesuai untuk lelaki/wanita bekerja, pelajar parktikal, sewa boleh bayar harian/bulanan

BILIK UNTUK DISEWA= 012-3855147 or 0175834339 (nama tak di nyatakan)

dinasihatkan telefon dulu n lihat keadaan bilik sewa nya macam mana, kalau campur laki-pompuan payah juga

ok Ryehanna selamat praktikal

h3r0 said...

selamat prktikl...
dr beruas gi manjung tue..
boleh jam gak la bdn dok atas moto..
semoga jumpa bilik yg dihajati.. he he,...

Ryehanna said...

To Samanosuke: Hohoho


To Alang: Kehkehkeh... tertipu eh... xde aksi manja di sini... :D


To Kamikaze501: Semua ayu? kan ade satu dua gmbr mcm sengal ckit.. huhu


To PrinceGhostz: Anda bayarkan eh? aku pn nk dok hotel kalo cmtu... lalala


To Hurul Aini: Aku lak xsuke pakai spek cos mamburukkan rupa aku. Tudung jadi mcm hape jer... xcomel lah... hihihi


To Cybernetics Mind: Hahahaa... sengal ckit2 jer... saje boring2 upload gambo kat sini.. hihi...

TLDM xde sewa2 nih... kena kawen dl baru leh dok dalam tu. ahaks..


To Rjuna: Thanx wehhh!
Akan ku telefon untuk bertanya.. :P


To H3ro: Actually, suka je bawak motor jejauh ni.. cuma takut jadi ape2... bahaya kan... kalo nek keta lak, adoi.. jenuh gak duit minyak tu... huhu

Noor Ashraaf said...

self obsessive behaviour

-
-
-
-
ha macam orang yang bergambar seperti diatas la...

Ryehanna said...

kahkahkah...
obses kah aku dgn diri sendiri??

ermmm.. -_-"

Pert Alpah said...

huh peminat contact lence ke? hehe samala aku pun suka try color baru dlm keterpaksaan gak la xde pilihan kan huhu malas nak pakai spek
xchange link jom

ezany said...

suka bergambar cik panda ni.. haha..

klu fotogenik xpe jer.. dialu2kan amek gambar byk2 lg..

Ryehanna said...

To Pert Alpah: Heheheh... thanx cos link. nanti kalo rajin, akan dilink ikut kekerapan anda menjenguk. br je pas update. mls nk update lg.. huhu


To Ezany: aku rase gmbr last tu mcm huduh jer.. hohoho..

tp aku suka amik gmbr sendiri. XD

Jaws said...

wa...
comel2..
penyewa disitu confirm akan tergoda..
hehe..

Wana said...

cun lak aiii....jeles aii

Pepejal said...

Takde la info bilik kat Manjung.. kat Melaka ada le.. huhu.. Pepejal tak leh bantu.. tapi hope dapat le bilik untuk disewa tu.. bukan senang nak dapat bilik untuk disewa dalam sebulan dua je..

Ryehanna said...

To Jaws: hahaha... goda dlm gmbr jela... jmpa aku mau lari xcukup tanah gamaknya.. :P


To Wana: Yeahhh.. mission accomplished! lalalala...


To Pepejal: Well... tula pasal... wish me luck! rasenye dlm seminggu pertama mmg kena berulang dl kot... :(

zaki said...

aku pun nak sewa gak la cam nie... hehuhuh comel la sangat

Rashid said...

Saya tersenyum tengok tenungan pic paling atas tu.. eeee seriau jer.. hahah!!

Rjuna said...

1 kepala Rm130, 1 bilik 4 Orang, hui besar mana bilik dia tuh

1 bilik 2 orang dah la, aiyoh mau bikin untung ka

hmm nanti aku tengok kot2 ada iklan lain yek

13may said...

tak terkomen saya :D

Anonymous said...

saya ada rumah kat manjung. tp dah lame tak duduk sane.dduk bangi skg. rumah kosong. tp besar sgt la (tak riak) n fully furnished. susah kot nak sewa kat org. kena tny mak saya.

Ryehanna said...

To Zaki: Yela yela.. xcomel le!


To Cikgu Rashid: Erk.. seriau?? huhuhu... sampai hati..To Rjuna: Tula... rasa mcm mahal beno. dahle smpai 4 org sebilik... pening tu... thanx tau! :)


To 13May: Hihihihi...


To Anonymous: Yeke??adoi..kalo umah kosong dah lame, takut la plak nak sewa. besar lak tu... ermmm.. eheheh... aaaa... :P

ermm... kalo umah ssh la ckit. xde bajet. huhu

a Q r a m said...

Kelakar..haha

kiraitomy said...

sorry, it's so impolite..
but,
i like to see your eyes..........

ubey said...

haha. hilang gak bosan study. usha2 mata bulat jap

ELeEa said...

ana...eleea ada member ddk manjung...
ana pektikel kat mana?...
ekceli dia nk tulun carikkan bilik sewa yg tdekat...
ada 1 bilik kosong...sbb kwn ktorg 2 da kawen...so dia pndah ddk dgn hubby dia...skang bilik dia kosong...
t ana gtau la pektikel katner...
eleea tlg carikkan yg tdekat
Insya Allah...
kalo xde...t kwn eleea kat manjung 2 tlg kompemkan dgn kwn ktorg yg da kawen 2 bilik dia kosong lg tak...
ok?
email me la...chibi.miyuke@gmail.com

Anonymous said...

u look cute... sayang nya dah berpunya..
miss chance aku.. hehehehehe

Ryehanna said...

To Aqram: Hahaha... kelakar eh... better than 'sengal' i guess.. :P


To Kiraitomy: eh.. ape yg impolite nyer?? xpe xpe.. i suker... kahkahkah (dasar xmalu)
XP


To Ubey: Atenyer.. bila lagi nak post gmbr sendiri berposing gitu? ihik.. leh teman hilang boring gak.. ;)


To EleEa: Waaaa thanx a lot cos nak tlg, Eleea!! ana dh mintak no fon eleea dari CM. Nanti orang call... (tgh takde kredit.. uhuk uhuk)


To Anonymous: ala... nape guna anonymous lak ni. xbesh betol.. heeee...

thanx! walaupun aku rs ramai tertipu dgn lighting yg bagus serta mata kaler2 yang x ori itu.. huhu

Riezal said...

heheh..aku rasa kalau duk dgn korang ni boleh jadi sama2 gila.. neway memang happening korang ni..

ubey said...

haha. tunggu bumii jadi segi empat

Mr PenyuBiru said...

pergh! skang jugak aku pi beli umah kat Manjung dan sewakan bilik kat ko. err..Manjung kat ne ek? eheee..

Ryehanna said...

To Riezal: Hahahaha... diorg ni yg suka menyakat... :P


To Ubey: uihhh..smpai mcm tu skali? hahaha


To Mr Penyubiru: Manjung kat Perak la, abah Batrisyia oi! adoi.. nanti Zoom Malaysia kat Lumut plak ek.. leh gi jalan2 pulau pangkor. :)

KIDbrush said...

aaaaaaa.... tu gamba lepaih korek taik mata daaa

Ryehanna said...

mane der!! pepandai jer

Acetomicrobium said...

hmm..

Acetomicrobium said...

nape dia ni yer.. isk isk.. tapi takpe.. hari ni saye klik banner dalam blog ni yer..cukup bulan jangan lupe blanja..

Anonymous said...

xyahla cari biliksewa..cari je kete sewa yg tiptop mcm pagani zonda ke, koenigsegg ke..so da save budget sewa bilik kan?dok umah kat beruas tu..nek kete tu xsmpai 30min da smpai da..hohoh

-brad pit-