Sunday, May 3, 2009

Childish game utk mengukur rasa sayang

bismIllah...


Tetiba aku nak upload gambar di bawah.


Aku syg dia 99%!!



Dia syg aku just 45% je??

Huh!
Hampeh punyer game!

Aku pun tak tahu kenapa semalam leh plak aku buat benda alah ni... Seingat aku la kan, aku pernah buat ni masa sekolah rendah dulu jer. Memang famous la benda alah ni kat sekolah. Biaselah, budak-budak... Konon-konon nak tau berapa banyak kita sayang seseorang and vice versa. Guna nama penuh je. Tambah huruf yg sama, tambah lagi nilai tu sampai la dpt 2 digit. Memang entah ape-ape. Hahaha...

Aku tak tahu la korang pernah buat ke tak. Takkan sekolah rendah aku di Beruas, Perak pada tahun 1990-an dulu jer penah dijangkiti penyakit nih? (bagus untuk memantapkan ilmu hisab)

Kehkehkeh.
:pandaGeli_25::pandaGeli_13::pandaGeli_31:


Aku yang di kala kebosanan,

alhamdulIllah...

32 comments:

topo said...

hohoh kt sekolah rendah aku kt melaka dulu pon popular gak game ni...

nabilah hana said...

haha
aku dlu skola rendah kt slim river
hehe
sama la
aku pon ade wat juga dulu
tp x igt la nama sape
keh3 -.-

Idalara said...

eh..gaknya zaman akak dulu tkde kot game ni..tapi tak bestlah kalau resultnya kureng menyenangkan..tapi skdr suke2 pe salahnya..

Ryehanna said...

To Topo: Oh? kat sekolah ko pn ade ek? hehehe.. pernah buat?? ;)


To Nabilah Hana: Cehh xingt nama sape? ke buat2 lupe??


To Idalara: Tula... sekadar suka2 je pn... biasa la budak2... hihi

hurulaini said...

kah kah kah...
aku dulu pn mcm penah buat....x ingat bila tp mmg penah buat, memain je...hoho

Ryehanna said...

same ar kite.. ntah ape sengalnye aku buat blk benda budak sekolah ni.. huhu

sgt gediks... heee

Izuan said...

Eh sama jugak.. dulu pun pernah main gak bende nih tapi dah lupa macam mana caranya.. dah lama sangat huhu

ファラ said...

uits.
hahaha
aku pun pernah main

nabilah hana said...

yeah...
nama di rahsiakan
keh3
-.-

chokilala said...

kawan2 aku ada je main ni. tapi aku tak reti kira. kesian kan aku? aku tak reti main T_T

buatkan aku? nur faizah & khalil fashar. hihi

MOMOSHIRO JASZ said...

dah dapat peganti rupanya...hohohoho.....

Ryehanna said...

To Mr Izuan: Mesti masa zaman kanak2 ribena kan? mau x lupe.. lame gila dah... but i still remember! hihi..

p/s: Guna nama siapakah?? ;)


To Fara 'Aqila: Hihi... mude lg mesti masih ingt kan... :D


To Nabilah Hana: Ala... rahsia2 la pulak... bgtau jela.. mcm le si dia bc blog haku neh... :p


To Chokilala: Sabo jelah aku... ko xreti men ker? nnt aku buat! hihi


To Momoshiro Jasz: Life goes on... :)

Suhaila said...

hahaha...

suhaila pom penah maen benda alah nie...
tak ingat kira ngan juki baper...

yang penting angka kami tak banyak.

masing masing sama lau tak silap.

tapi,
kami tetap eppi ending,
eheks!!!

Ryehanna said...

masing2 sama??

macam Chokilala n bf dia lah!
xkisah la angka xbyk asal same..
huhuhu...

apsal angka aku xsame... T__T

akusape! said...

baik sayang aku je...hehehhe

Lang Legar said...

secara jujurnya..
saya pernah wat dan bukan hanya sekali saja..
wakakaka...
tak sangka mende ni ko ley wat tetibe je skang haha..

Ryehanna said...

To Akusape!: Haha.. right...


To LangLegar: I knew it!! guys do this too! hahaha...

samanosuke_04 said...

dulu aku pun pernah tgk org main bende camnie, tapi aku tak percaya.. hehe, tapi skang nie rasa2 cam nak try plak...

kalo try nama aku ngan name ko ryehanna dapat berapa agaknya? lebih sratus kot

menteil said...

haha... aku rasa aku pon penah main mendaalah nie.. tapi camner ar?
lupa aku dah...

KampungBoy said...

penah gak main zaman muda2 dulu

cybernetics mind said...

emmm...lama dah tk dgar budak2 men polis sentri or aci duduk....kompemm dah pupus

"polis sentri want tu jaga
polis mati pencuri jaga..."

tak pon...

"cat cilut at at cat cilut kucing lompat...."

* still missing those days

Mr. Azman @ Kreuger said...

tak baik percaya...
*kurafat....

walaupon sekadar permainan,
sedikit sebanyak menumbulkan
kesan kepercayaan kalau dibiarkan.

d[^_^]b

topo said...

aku tak pernah buat sebab xde siapa yang nak dinilaikan.. hahahah

Ryehanna said...

To Samanosuke: mane leh seratus. rule dia kena 2 digit jelah..

hihi


To Menteil: Tambah nilai huruf yang sama. pastu tambah lagi dan lagi sampai dapat 2 digit. Hoh.. (knp aku msh ingt?)


To KampungBoy: Samelah. saje mengimbau kembali kenangan masa mude2... :D


To Cybernetics Mind: BUdak sekrang main game jer.. mane der main polis sentri lg dah. lame gile xdgr budak2 main benda kita main dl2... huhu


To Mr Azman: Mesti hang xnah main kan? Name lagi permainan masa zaman kanak2 yang diimbau.. masa zaman kanak2 mana tau ape... saja berkongsi cerita..(mcm jugakla dulu zaman kanak2 ade main tikam2 sumer) sape pnh main tahu la bnda ni mmg xleh caya lgsg. mmg xlogik pn.

^__^


To Topo: Haha.. alasan yg bagus!

shee said...

haha game zaman skolah rendah nih :P

Ryehanna said...

Yup! eh.. pernah buat eh??

ramai juga rupanye yg pernah main benda alah ni... hihi...

kenangan oh kenangan...

Cik Qemm said...

cemane la boleh teringat game ni ek

Anonymous said...

yashygkacak

ape nie? aku x penah tgk pown.. napa owg len penah men aku x penah?? ='8( huhuhuhh..

Rashid said...

Tak sanggup main game ni.. arghhh!!!!

yOnnA said...

game ini sangat tipikal ok!! hahaha
time budak2 dulu, nama dengan kawan baik pun nak dikira heee

Anonymous said...

just a number...
-brad-

Ryehanna said...

To Cik Qemm: Tetiba jer teringat. hihi


To Yasha: Ntahlah. aku pun heran. ko xnah men ek? heheheh


To Cikgu Rashid: haha.. mencabar kematangan eh? it's just achildish game je pun..


To Yonna: Aku xnah la plak buat ngan kwn baik! huahuahua


To Brad: That's rite. it's just a number.. :D