Thursday, May 21, 2009

Flightless bird, American mouth

bismIllah....


Sejak semalam lagi aku nak update blog, tapi sebab modem dipinjam oleh Abg Tapa a.k.a tuan empunya modem+berokband untuk membuat kerja, aku akur untuk tidak online satu malam. Seksa wo~ Nampak sangat aku memang ketagih Internet.

Banyak yang aku nak citer dan catat di blog ni... tapi untuk penulisan yang lebih sistematik, mari kita bercerita dengan gambar. :D


Ini adalah makanan tengah hari aku untuk semalam (dan juga hari ini). Biase la kan, jimat kos. Lagipun aku memang malas nak makan nasik. Tambahan pula, kat tempat kerja aku tu memang kerja sampingan aku adalah makan. Ada jer orang beli/bawak makanan. Mentekedarah jelah. So, nugget pun cukup la sebagai lunch. Dan air oren Twister tak dilupakan... (yang epal dah habis dalam masa xsampai 24 jam). Hehehe...

Sedang aku enak makan nugget, tiba-tiba siku aku melekat di meja makan. Gerangan apakah yang melekatkan siku bajuku itu?

Haaa... this is where 2nd picture comes in.

Nampak tak gula-gula getah terpakai yang melekat di siku itu?
Inilah dianya kalau ada budak-budak kecik dalam rumah.
Aku pun tukar baju untuk pergi ke tempat kerja semula. Beria jer... heh


Aku rasa aku badan aku dah mula nak naik balik la since aku tak berulang dari Beruas. Hadei laa... pasni xmo makan nasik dah!

Bukan ape, Supervisor aku baik sangat... almost everyday belikan nasi lemak kat kami di pejabat sorang sebungkus. Takkan la tak makan kan... itu perangai yang tidak baik. Oleh kerana aku baik dan tak mahu orang membazir, aku baham jelah nasi lemak yang dibeli walau di dalam hati berharap nasi itu bertukar menjadi salad yang aku pernah buat dengan Nini. Well... rezeki jangan ditolak kan... Huhu...

chubby nau ker... :'(

:pandaGeli_32::pandaGeli_32::pandaGeli_32:

Ini plak gambar bersama Baiya@Bayya. Ahh pepandai ar korang nak sebut. Gambar saje bagi blur sikit. hoho...

He helped me with my work. And budak-budak kat tempat kerja tak habis mengusik dia cos tolong aku. Heh. Diorang bukan nak tolong. Mamat Bangla ni jugak yang kesian kat aku.


Tapi semalam dia dah berani amik gambar aku guna henpon dia... aaaaa... aku cuba ngelak tapi, memang dia dapat ar amik gambar aku. Aku cool jer... thou sebenarnya aku tak suke... errmmm...

:pandaGeli_20::pandaGeli_20::pandaGeli_20:


Ni gambar tangan orang tak buat kerja sangat. Hahaha... hampeh...
Tak cukup kotor tu.

Nasib baik lah aku ni bukanlah jenis perempuan yang simpan kuku panjang dan selalu manicure. Takde maknanya... Aku selesa berkuku pendek walaupun ada orang kata lelaki suka pompuan simpan kuku panjang dan jaga cantik-cantik. Ermmm.. aku simple jer. Asal tak kotor sudah. Kuku pendek lagi senang nak jaga. Jangan risau dicakar kalo berkawan ngan aku. Cubit pun tak sakit lah... hehe... *winks*

@;--',--

Arini aku pergi potong rambut. Ringan gila kepala... Punca utama aku potong rambut adalah untuk memudahkan aku memakai helmet. Rimas tahap gaban kalo nak sarung helmet tapi kepala berbonjol2 dengan ikatan rambut. Aaaa... gambar takder ar...

Aku tengah tension dan bengang dengan satu masalah sekarang ni. Iaitu, aku kena cari bilik sewa lain!!! arghhh bengang sangat! Mane nak cari ni??

Kisahnye, cuti sekolah ni Kak D nak ke Sabah jumpa suami dia dan settlekan barang-barang dia kat sana untuk dihantar pulang ke Semenanjung.So... takkan la dia nak biar aku dok umah dia lak kan... Lagi2 plak, nanti suami dia nak tukar ke Lumut semula. Of cos la aku pun segan nak tumpang umah dia kalau suami dia ada...

Adei la... masalah tul... Haih...:pandaGeli_30:


p/s: Tajuk entry adalah tajuk lagu (one of my favorites!) soundtrack citer Twilight. Leh usya lagu nyer di sini.



alhamdulIllah...

14 comments:

Azam said...

cube mengkaitkan tajuk ngan kontent adekah aku salah kalau katakan macam tak kene jer or takde kaitan jer

Mr. Azman @ Kreuger said...

weh panda... eh eh eehhh...
nampak lain macam je gule-gule gtah
tuh.. macam kahak yakh-thuih jer..
kekeke...

larik.. nanti panda gigit.

weh.. series hang makin tembam.
hadoi ai.. hang ni prektikal kapal
ke kijer prektikal makan ni?
tembam sungguh~ keke~

13may said...

bestnya nugget :D

Ryehanna said...

To Azam: Hahah.. tajuk entry mmg ke laut. aku xtau nk ltk tajuk ape. itu mg masalah aku kalo update blog cos aku pakai tulis jer... so, aku letak tajuk lagu yg aku tgh suke. lgpn lirik lagu tu tah ape2.. mcm xde kaitan ngan tajuk lagu... so same gak la ngan entry aku ni.. :P


To Mr Azman: Cehh hampeh!! itu chewing gum ar!! ade lak kahak... >:P
aku asyik makan jer, mana tak tembam... aaaa... aku xde masuk kapal sgt laa... :D


To 13 may: Heheh... nak ke? saya dh jadi pembekal nugget plak kat ofis arini.:P

ChaiReeL AziZee said...

aku tak tau nk cakap ape..sebelum letak jari kat keybod..byk je idea..letak je jari ilang...

ha...

ko makin tembam...

oho...

Ryehanna said...

AAAAAHHH

aku nak kurus!!!!

Rjuna said...

Patut ko suka snap gambar dari atas, nak cover pipi dah besor rupanya

tangan hitam, pipi-besor SAH= Panda Jadian.. ko nih

p/s=gurau2 je yek jgn makan hati berulamjantung ya lariiik

Mr PenyuBiru said...

gula² getah ke ape tu? lain macam je..hehe

Ryehanna said...

To Rjuna: Haaa nasibaik gurau...
ermmm biase la.. tu trick amik gmbo. hehe

To Mr Penyubiru: Gula2 getah la tu.... bkn sugus ke ape... dan jgk bukan kahak hak tuihh yer.. :P

Anonymous said...

yashaygkacak

gule2 getah ke hengos ko nyah?? oooooooo! pandai kaver line! wkakkakakka..~

weyh.. ciyes giler.. makin shumel ko... tergude i.. wooooooo~ =p

Ryehanna said...

hampeh...
apsal semua org ingat benda alah yg melekat itu bkn gula2 getah?? kenape?? huhuhuhu

ko lg hampeh. ade ke ingt hingus! cait!

aaaa... aku mmg comel. br tau ke... ihik

adol said...

patut la tembam suka makan kat tempat keje rupanya, huhuhuhu jgn marah..

Ryehanna said...

cehhh... biarla.. rezeki jgn ditolak. hehe

Anonymous said...

perghh..xhensem ke bayah tu?mmg kalah la abg tapa tu kan?haha
-brad-