Monday, May 25, 2009

Of Angels & Demons and Breaking Dawn.

bismIllah...

Dari semalam lagi nak update blog tapi aku kepenatan dan takde masa nak beronline. Well, semalam aku dah pergi tengok Angels & Demons!! Sangat best!! (tapi aku rasa Abg Tapa tak enjoy sangat kot?)

Of course la bagi aku best cos aku dah bace novel dia... And novelnya memang mantap. Courtesy to someone yang bagi buku tu kat aku. Thanx a million for introducing me to Dan Brown's novels. :)

Part yang aku paling nantikan adalah babak bila anti-matter tu meletop di angkasa. Dan scene itu tidak mengecewakan. Bagi aku, sangat mengagumkanlah scene tu. huhu


Ramai gila orang kat TGV JJ Kinta City. Tapi yang banyak full adalah Night at the Museum 2. Nasibaik aku dah tengok citer tu kelmarin.

Sebenarnya Abg Tapa nak bagi aku tengok citer Star Trek (walaupun dia dah tengok dah Jumaat lepas ngan kwn2 dia). Dia kata citer Star Trek tu best... tapi sebab showtime citer Star Trek lambat sangat, so dia akur jela bila aku cakap nak tengok Angels & Demons. Heee...

***

Akhirnya aku dapat jugak buku Breaking Dawn!!!
Itu antara tujuan utama ke Ipoh, iaitu tuntut hutang dari Abg Tapa yang dulu berjanji nak belikan novel tu lepas aku final exams. Hehe...


Seronok gila bila dapat buku tu! Lagi seronok bila ada diskaun! Dari RM49.90 to RM40.++ jer. Heh. Aku rasa pasni beli buku-buku kat Popular jelah. MPH ikut musim untuk bagi murah-murah ni...

Balik-balik umah, ingat nak spend masa membaca dengan aman dan gembira... Tapi tak dapat. Ada budak-budak kecik yang suka sangat berdampingan ngan aku walaupun aku tak layan... huahua... dalam erti kata lain, saje ngaco aku lah tu... Boleh plak main tarik-tarik tali (wayar charger sebenarnya) time aku tengah sedap landing atas katil nak membaca novel... -_-"

Nasib baik korang comel.


So, oleh kerana takleh konsentret membaca dan juga kerana aku macam tak berapa sihat, niat membaca dihentikan buat sementara. Pukul 11 malam aku dah tidur.

Hari ni aku datang lambat sikit ke tempat kerja. Sebab tak sihat. Nasib baik dah ok pagi ni. Tak perlu la ponteng... :)

Yer, aku sedang update blog dari ofis. heheh.

Adios.

Salam.


alhamdulIllah...

11 comments:

lyndadyana said...

waaa... byk buku dy.. nk pnjam ley?
hehe..

Ryehanna said...

Kena ikut turn! hehehe...

Wana said...

wah... ble la ko tolong bacakan buku ni utk aku time aku nak tido...

kisahremaja said...

baca novel nie memang mengasikkan.....kalau kena citernya memang layan...

hazman aka species1980 said...

antara angel&demons VS night at the museum maner lagi best.....nak tengok ahad lepas tadi tiket SOLD OUT

Ryehanna said...

To Wana: eii getik aku bace.. xkoser i nak bacakan buku kat u oke.. kalo u ensem, macho, tough and bersuara garau yang menggoda, then it's a different story.. kehkehkeh

To Kisah Remaja: Yup! definitely... leh kusyuk smpai xingt ape.. hehe

To Hazman: Night at the museum lagi best kot. cos lawak gilababeng! hahaha

sickchild said...

hihi
semalam pun aku tengok cite angel & demons tu.
best tu boleh tahan gak lah tapi unsur keagamaan dye kuat gilo.

sebelum masuk panggung je aku kene tahan dye kate aku tak cukup umoq.
kahkahkah.
terase cam muda kejap.

Ryehanna said...

cehh... ko kena tahan? umor ko baper weh?? hahaha...

biasa ar... mmg buku dia camtu, tp dia mcm anti christ pn ada gak... huhu

ViNN said...

aku lah angel..kan?kan?mesti ko nak ngaku tapi malu2 kucin kan?

Ryehanna said...

heh.. apsal lak aku nak malu2.. xde koje... :P

Rjuna said...

Ulat buku juga minah ni, kalau aku baca sure belum habis satu muka surat dah tido

Angel n Demons kat sitiawan takde plak, tunggu Terminator ajela aku