Wednesday, May 27, 2009

Of a book I read and my current mood...

bismIllah...

Akhirnya aku dah habis membace buku Breaking Dawn. The last book of the Twilight saga (secara rasminya itu buku last. Tapi aku dah bace jugak cerita sambungan Breaking Dawn tapi bukan dari penulis yang sama... weird eh?) Ambil masa 2 malam untuk habiskan... hmm... no more staying up till dawn to read a novel. Thanx a million to Abg Tapa cos belikan buku tu. Suka sangat2!!

Dalam buku ni, Bella melahirkan anak perempuan bernama Renesmee yang separuh manusia separuh vampire. Sape lah yang akan berlakon jadi Renesmee ni nanti... huhu...

Dan aku suka gila baca time persona non grata adalah Jacob (betul ke istilah ni? Lame dah tak blaja English). Kiranya bila "I" dalam buku adalah Jacob (sebab selalunya "I" tu adalah Bella). Serius kelakar... I love it when he bickered with beautiful-and-blond Rosalie (yang memang tak suka Jacob) :D

"Where's the flood, mutt?" Rosalie muttered. "You know how to drown a blonde, Rosalie?" I asked without stopping or turning to look at her. "Glue a mirror to the bottom of the pool." I heard Edward chuckle as I pulled the door shut. His mood seemed to improve in exact correlation to Bella's health. "I've already heard that one," Rosalie called after me.


Here's another one.
I told her "Thanks, Blondie." She snorted. "Hey, do you know what you call a blonde with a brain?" I asked, and then continued on the same breath, "a golden retriever". "I've heard that one, too," she said, no longer smiling. "I'll keep trying," I promised, then I dug in.


Ada banyak lagi...
He really is a crack-up. hehe

Okay, sape yang tak mengikuti citer Twilight, New Moon, Eclipse and Breaking Dawn would have no idea what I wrote just now. So xpelah. I was just excited with the book. Tu yang beria nak share. Oh.. I miss Nini. Selalunya kitorang discuss the book after reading it. Huhu.. Too bad she's not around. One thing to have nobody to share your excitement with, another thing when you can't annoy her when she hasn't read it yet. hohoho...

Heh.

Enough about the book.

I am currently relieved that I have finished reading it. Happy too with the ending. =)
So hopefully pasni takde moody2 dah even if I'm Pmsing. huhu...

Didn't go to work today cos I don't feel well. K lah, dah pukul 1 petang. Nak mandi cos Abg Tapa ajak pergi clinic (I hope I can get away with that) dan makan.

Salam.



alhamdulIllah...

11 comments:

A.I.Z.A.T said...

best ar ek buku ni?
sy kurang sket ar kalo psl vampire ni sume..tp aritu ade gak baca novel Dan Brown..hehe..dah baca tu pastu kua movie lak.apara..

aminsahari said...

ryehanna..
nak pinjam novel nie bleh tak? xP

Ryehanna said...

To Aizat: For me, buku2 citer ni best!! hehe..
Dan Brown pun best.. tp baru bace The Da Vinci Code ngan Angels & Demons jer..


To Amin Sahari: Kena bayar cukai.. hahaha

Mr PenyuBiru said...

adeh! pening kapla ku. seb baik aku tak layan citer ni.hehe

aminsahari said...

huhu.. pinjam pun kena cukai kew?
adehh.. mcm mane nuk bkembang citer nie..
blom bace dh kna cukai..
lol.. xP

Ryehanna said...

To Mr Penyubiru: Aaa.. xpe xpe.. orang orang golongan pakcik macam hang nih mmg ssh ckit nak layan citer2 gini... huahuahua


To AMinsahari: of cos la kena cukai. pulang modal.. haha (mcm le aku yg byr)

ChaiReeL AziZee said...

aku tak penah paham bila kena baca buku novel omputih..tak tau r kenapa..tak berapa nk masuk kepala..tapi kalau buku katon omputih..laju je..sila jelaskan masalah aku tu kenapa?..hahaah

Ryehanna said...

sebab ko nak ade lukisan2 baru ko rase menarik. ko bosan kalau hanya ada tulisan jer...

kan? kan? hehe

Mr PenyuBiru said...

cess!!

Ryehanna said...

HAHAHA!

nabilah hana said...

aku x beli lg yg last pnye sequal
yg breaking down ni
xde budget lg
tnggu bln ni mak bagi duit saku
hehe
;p