Saturday, May 23, 2009

Of my sister's birthday and a movie...

bismIllah...


HAri ni 23rd May kan... Tarikh lahir kakakku. The only kakak yang aku ada. Abang takde. Abang ipar ada la... (tapi sebaya aku... huhu)

Masa wedding diorang tahun lepas.


Well, SELAMAT HARI JADI, YONG DEBAB! Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki selalu... bilalah nak merasa ada anak saudara nih...

Aku tak teringat pun hari ni besday dia. Tapi masa dia mms kat aku video kucing dia beranak pagi tadi, baru aku teringat... tapi aku tak wish pun. Dah malam baru aku wish. Terus dia tefon ala-ala terharu. Heh.

Yela, aku ngan Yong aku memang selalu gaduh. Aku selalu rasa dia tak matang dan suka cari problem. Dia lak selalu bengang ngan aku kerana kesinisan aku. Selalu kata aku berlagak and macam bagus. Biasa ar kalau gaduh. hihihi... Tapi walau pun aku memang takleh blah ngan beberapa perangai Yong aku, aku tak nafikan tanpa dia keluarga kami tak ceria.

Dialah yang suka bagi orang tergelak-gelak dan ketawa pecah perut. Kata orang, orang yang chubby dan montel ni memang kelakar kan... That's her. Memang kelakar dan jenis selambe. And loud. Dia jugak friendly. Ramai orang senang warm up to her. Dia macam makcik2 sikit. Heeee... so not me. :P

So, sempena tarikh 23rd May ni, aku nak ucapkan (sekali lagi) Happy Birthday, Yong!! Moga hepi-hepi selalu dan semoga matang dalam cara berfikir+bertindak.

:pandaGeli_13::pandaGeli_07::pandaGeli_04:


Okay... moving on.

Petang tadi aku menonton movie Night at the Museum: Battle of the Smithsonian kat cinema Sitiawan. Hero muka bengkak pun join jugak. Haha. Juga jumpa Mat Rasid dan kawannya di situ nak tgk citer yang sama. :)


Komen aku?
Best! Kelakar! Aku sebenarnya aku confuse sama ada nak tengok citer Night at the Museum 2 atau Monsters VS Aliens. Dua-dua best. huhu... Takpela, itu tengok lenkali.

Aku suka giler watak Amy Adams (yang berlakon citer Enchanted tu) dalam Night at the Museum 2 ni. Sangat comel! She's so cute... suka betul tengok mata dia. Bulat!

So cute!
*Aku suka part bila ada cupids nyanyi-nyanyi kat Ben Stiller and Amy Adams dalam movie nih.

*Aku tergelak-gelak bila Darth Vader dan juga Oscar the Grouch (character dari Sesame Street) nak join geng-geng orang jahat tapi kena reject. LOL

"Is that you breathing? Because I can't hear myself think! There's too much going on here; you're asthmatic, you're a robot. And why the cape? Are we going to the opera? I don't think so" said Kah Mun Rah (the villain) when confronting Darth Vader.


A must watch!

:pandaGeli_27::pandaGeli_27::pandaGeli_27:

Well... that's all for now. Till next time, bye!

Salam.



alhamdulIllah...

10 comments:

Anonymous said...

aku xtgk lg citer ni. best eh...
nk tgk la sok.. :P

-Patriot-

Rjuna said...

Ingat nak tengok Monster vs Aliens ptg td, cam malas pastu tak pegi hehe..jimat duit

khamis depan tengok Terminator hehe

zai said...

montel&comel akak ko ek..
agak2 ko da kawen camtu x??hehe

mmg pilihn yg tepat tgk crite ni..
crite night at the museum yg prtame
da best..msti yg kdua ni pn best tul x?

p/s: smpaikn salam&slamt hr jadi tuk dia..ckp dri borfren lame dia..lalala

Tyra said...

nk tgk kena tunggu download dr internet sbb skrg ni wayang adalah di-banned sbb duit takde. sob sob...

first punye dh tgk.. okela citer dia. kelakar..

a Q r a m said...

Aku wish kakak aku, dia buat bodoh je. Aku yang haru biru.

Wana said...

apersal akak ko g cumel dari ko ehh.. ko dah kawen ngan abg stopa nanti, ko g cumel kan kan kan..

alang said...

Wish kat dia happy belated burthday ya. :D

Mr. Azman @ Kreuger said...

erm.. pasal bday tuh.. aku pon nak ucapkan hapy bday kat Yong hang.. even aku sendiri tak kenai.. haha

pasal night at muzeum tuh memang pecah perut sial... sure aku rase nak repeat tengok dengan sayang aku next week. hahaha

die plak nak tengok citer syurga cinta.. adeh.. tak bleh blah.. tapi nak jaga hati.. layan jer dua dua.

kekeke...

P/S:- sonok hang tengok wayang dengan pakwe navy ek.. haha~

Ryehanna said...

To Patriot: Best gila cite ni. hehe

To Rjuna: AKu nak tgk Monsters VS Aliens gak!!!

To Zai: Akak saya mmg montel! haha..
citer Night at the museum mmg best gila. hehehe

To Tyra: well.. no.2 pun best gak. lawak gila.. ;p

To Aqram: Hahaha... dia terkejut kot? :P

To Wana: Yer... kakak aku mmg comel... aaaa... ko nak kena belasah ke?? aku xmo comel2 cam kakak aku daaa!!! GRRRR!

To Alang: Insya Allah. thanx!

To Mr Azman: Aku teringin gak nak tgk Syurga Cinta tu tp bf aku pn xmo tgk. hahaha... (aku nk tgk sbb ada Heliza jer)

weh, aku tak tgk ngan abg tapa la citer Night at the museum 2 nih

Anonymous said...

perlu menyemak:)