Monday, May 18, 2009

Once we were lovers and lovers we were

bismIllah...


I'm so tired these days... I wish my body is tougher, stronger so that I don't pass out every time my head hits the pillow. I don't like feeling weak. Oh.. maybe last night I slept late kot? Mmm.. so arini agak penat sikit. Well, that must be it.

Gambar masa mata kanan sakit. Nampak merah-merah sikit.


I have so many things to write. So many thoughts to pour out. But I don't really know how to actually write it. Plus, it is a little bit personal... hmm...

Oh.. okay. Aku agak kesyahduan kerana menulis blog sambil mendengar lagu-lagu jiwang meruntun jiwa kot.. (currently listening to BSB's 10,000 Promises). Lame tak layan lagu-lagu 90-an yang nostalgic, best gak. Teringat zaman sekolah... if I could turn back time, I don't want my high school years to end. Ever. The best years of my life... haih...

I'm feeling old. I don't know why I feel like this. Despite the fact that one of the boys at my workplace said, "Muka dia pun macam budak-budak" (when I remarked yang muka dia macam budak-budak tapi nak ngaku 24 tahun), I do feel old! kenape eh.. kenape... huhu...

Selain dari itu, aku juga merasakan aku rindu rumah. Boleh tak? Bila praktikal ni, lagi bertambah-tambah aku nak lepak umah. Serius rasa macam homesick lak sejak duduk umah Kak D ni. Waaaa... sedih. Dahle baru je dok umah, dah kena dok umah orang lak. Tak berapa best. Hofkos la kan.. mane nak sama umah sendiri ngan umah orang lain (umah sendiri ni umah mak aku laaa). Dahle aku agak terasa bila Nini balik je baru Mak masak. Time aku balik, memang aku takde makan nasik kat umah pun. Semuanya makan masa di Manjung. Aku teringat yang aku takde makan nasik kat rumah lagi masa singgah dan lepak umah Kak N time break tengah hari Jumaat lepas. Makan nasik kat rumah dia. Terasa lak yang kat umah sendiri tak makan-makan nasi lagi. Takde maknanya Mak nak masak feveret food aku. Tapi bila Nini balik...? Sedey... mentang-mentang anak kesayangan... isk..

eh...apsal perenggan atas ni macam penulisan anak tak kenang budi je? ahh abaikan jelah.

Lagi... benda yang buat aku rasa tak best maybe kerana aku rasa tak banyak masa diluangkan untuk diri sendiri; i.e tidur sepuas-puas hati (stended ar.. ni keje aku time cuti sem selalunya), jalan-jalan tempat rekreasi, memancing kat Batu Gajah, beronline 24 jam dan berblogging macam nak gila, etc.

Aku juga sebenarnya rindu dengan aktiviti makan-makan kat mapley ngan Nini, Majin dan Padi masa kat Shah Alam. Serius shit aku rindu nak sembang-sembang sambil mengisi perut. Kat Manjung ni takde kawan. Takde sape aku nak ajak teman makan selain dari boyfriend sendiri. Adalah agak kebosanan sebab macam takde kawan lain jer... huhu. Di sini ingin juga aku catatkan bahawa aku sudah perlu memakai tali pinggang pada seluar jeans aku. Meaning, ukurlilit pinggang aku sudah mengecil sampaikan jeans yang paling ketat pun kena pakai belt. Moga-moga berterusan hingga aku nak kahwin nanti supaya leh pakai baju lawa-lawa mencapai berat ideal aku iaitu 55kg. Hehehe

:pandaGeli_33::pandaGeli_31::pandaGeli_29:

Okeylah.. sudah nak pukul 11 malam. Walaupun aku dah tidur 2 jam sebelum ni, tapi aku rasa aku kena stop menulis sebelum lebih banyak bebelan yang aku taip. Nak blog hop la pasni... aku dah online walaupun berstatus 'Busy' kat YM pun takde sape ajak chatting (sangat jarang aku buat status 'available'). Time aku invisible ramai plak yang buzz. Tah pape.

Bagi yang nak layan lagu 10 000 Promises dari BSB yang aku dah ulang dekat 15x ni, ni aku sertakan video. Layan...





لمهله اكو كالاو للاكي چاكڤ سوڤن-سوڤن ڠن اكو ڤدحال لوارانڽ دي كاسر ساڠت... اديا...
=)


alhamdulIllah...

22 comments:

Mr PenyuBiru said...

awal lagi..nnt dah lama praktikal,ramai kawan aa..

Mr PenyuBiru said...

err..jeles aa tengok panda tu kena peluk.ahaha..

Cybernetics Mind said...

hehehe...
harap2 lepas ni Ana akan paham...it's not easy...mcm mna org yg bekerja, ada t/jwb sosial & ada family still boleh ada masa utk blog....macam CM ni [angkat bakul skit ni...]

biasa laa kalo dok ngan org lain sure ada rasa shahdu cam tu...nak2 pulak dok teringat selalunya kalo cuti sem apa xtiviti2 yg dibuat...betoi tak??

satu lagi....bekerja or should I say prektikal tu xceli merupakan satu dunia baru utk Ana.....u'll get used to it...tok sah laa risooo, after all nnti kalo dah mula kejer betoi2 pon Ana kn hadapi situasi cam ni jugak kan..?

LIFE is a learning process....
so, keep on learning =)

*kalo mancing bgtau....mn tau kot2 ada kelapangan

chokilala said...

eh? kenapa ada tulisan jawi eh kat bawah? ko tujukan kat sape? hehe

Riezal said...

pelan2 laa rye insyallah u'll get the hang of it. nanti dah kamcing.. sure ok. hmm tingat lagu2 90s code red, 911,N-sync, TLC, Shaggy bombastic :)

Renzo said...

sabar la ye,nnt okie la tu, dah sekepala smua kat tmpt practical mmg no hal punya da tu ^^,
Klau dpt cuti blk la rumah jap rehat sana, xpe la klau datang titu pun, pas bgn leh la sembang jap ngan parent.

As everyone say "be happy dont worry" ^^, hehehe

13may said...

buzz buzz!!

hehhe hehhe

Ryehanna said...

To Mr Penyubiru: Setakat ni kawan ngan akak2 yang ada family serta merupakan isteri org... so, ssh ar jgk xleh ajak kuar mcm org bujang.

haha.. panda kena peluk pn nk jeles ker? ;)


To Cybernetics Mind: Betul lah.. not easy to blog kalau sibuk ngan mcm2 tanggungjwb kan... kira salute ah ngan CM nih... hehehe...

Harap-harap dapatla memancung lagi. rindu giler nak bertarung ngan ikan... :)


To Chokilala: Heheh.. xtujukan kat sape2... itu lbh kepada luahan perasaan terpenda. lol

To Riezal: Omg! semua artis2 tu teman suka sgt!! especially N Sync dan 911!! HUhuhu...

btw, thanx! i think i will get used to being busy.. :)


To Renzo: Titu tu ape?? sejak aritu lg xpaham. hehe..

thanx!


To 13may: eleh.. dia ramai org nk buzz.. xmacam kita ni... ;p

Anonymous said...

Mate kanan ryehana merah??adekah ryehana mempunya sharingan???? (sile tgk anime naruto yer)pergh...dasat ah..nie adik kakashi ke?hak3
-brad-

Ryehanna said...

aku tak tgk naruto.. huhuhu...

ubey said...

eh.. panda tu betul2 wujuddd

nabilah hana said...

btul..
kalau dgr lagu2 bsb mmg rasa igt zmn skola
haha
kembali muda remaja gitu hehe

Azam said...

aku pun banyak jer idea nak tulis..tapi bile dok depan pc jer..aku blur..otak letih giler..nak nak plak aku skang macam ntah ape ape busy..balik jam 7 petang..pegi keje jam 7 pagi..penat..

balik umah jer terus terlelap..

Ryehanna said...

To Ubey: Tarepanda yang ku peluk dalam gambar tu ke?? Of cos la wujud. sangat aku suka! comel bangat! minat sejak zaman sekolah lagi.. panda yang xde perasaan. :P


To Nabilah Hana: Tau xpe. nostalgic giler. bila sedey2, leh tersenyum balik cos terkenang kenangan manis zaman sekolah.. Huhu

To Azam: Stended la.. kehidupan seoramh pelajar tgh praktikal kan... waaaa.. penat!!

KIDbrush said...

Huntung betul aaa jadik panda!! Cis! kan helok haku yang jadik panda tuh!!

Ryehanna said...

Hahahaha... gatai gak noo budak berus nih..
;P

Mr. Azman @ Kreuger said...

uh uh uh.. aku paham.. jiwa rase loney la ni... eleh cakap la hang sekarang ni dah rase nak kawin.. heheh.. dah sampai seru laa tuh..

abis ape kate abang navy hang tuh?
hari tuh kate dah p beli cincin tunang.. ape kes???

Ryehanna said...

hey! bila masa lak aku pergi beli cincin tunang! saje ar tuh.. nk jthkan saham org. hampeh!

hazman aka species1980 said...

Penutup dengan wording in jawi best gak....nice....

p/s : rindu kehidupan di BATU GAJAH -tempat kelahiranku...dan IPOH -tempat aku mengenal erti alam persekolahan.....

Ryehanna said...

hehehe... penutup dlm jawi cos mesti ramai yg mls bace.so selamat la kalo tulis benda2 terpendam. kehkehkeh...

D a Y a (^_~) said...

suke lagu niiiiii

-eLyNhere- said...

BSB!
Teringat VCD concert dorang kat frankfruit dulu..
time tu dorg 1st time nyanyi lagu 10,000 promises kat public (if im not mistaken). Kevin nyanyi sambil main piano..
Skrg vcd tu dah ilang!! abg bg pinjam member die tros wat ghete! Damn!

Uwaaaa~! Besh giler lagu nih!