Sunday, May 17, 2009

Tiada lagi bangun tidur seawal 5.30 pagi

bismIllah...


Haa.. nampak gambar yang aku upload nih? Diambil dengan penuh berhati-hati cos takut henpon aku tercampak kot-kot adikku terlanggar bonggol ke ape ke kat jalanraya tu.

Gambar di atas diambil ketika aku membonceng motorsikal Nouvo milik Abg Tapa yang dibawa oleh adikku, Hanis menuju ke Seri Manjung. Petang tadi aku dah masuk rumah kawan Mak, Kak D di Fasa 2*. Tujuan aku menumpang di rumahnya ialah supaya aku tidak lagi perlu berulang dari Beruas ke Seri Manjung 6 hari seminggu. Duit minyak sehari dalam RM15. Pastu campur terserempak hantu ngan penat drive selama 50 minit lagi... memang tak larat la...

Hanis amik motor Kriss aku yang Majin Padi (thanx weh!) dah pos dari Shah Alam (aku dah amik dari Poslaju Sitiawan dan aku tinggal kat umah Kak N) dan Nouvo tu tinggal kat aku untuk ulang-alik gi kerja. Best sikit bawak Nouvo. :D

Syasya dan Amirul@Adik


Si comels di atas adalah anak-anak Kak D, tuan umah tempat aku menumpang merangkap kawan sekerja Mak. Comel betul budak-budak ni. Seronok la jugak melayan. Especially that boy... I got a feeling he's going to be a handsome lad when he grows up. :)

So far, things are going great. Suami Kak D takde di sini cos kerja di Sabah. Navy jugak. Mechanical Engineer jugak. Hmmm... Setakat ni, semua akak-akak yang aku kenal sepanjang aku berpraktikal adalah isteri navy. Kak N pun isteri navy, cumanya suami dia dah meninggal. Sedih betul bila aku dengar cerita dia. Kak Yuna pun isteri navy, dan selalu je kata isteri-isteri pegawai sangat kerek (her husband bukan officer). hahaha... selambe jer dia.

Banyak yang aku belajar setakat berpraktikal ni. Bukan hanya berkaitan engineering, tapi juga tentang life, tentang susah payah isteri-isteri tentera ni membesarkan anak tanpa suami di sisi serta pengorbanan yang dibuat dalam hidup. Mmm...

Another good thing about moving here (even for a short while) is... ADA HSDPA! haha... syok giler la aku! Leh online dengan best. Kalau kat Beruas, memang nak online pun takde mood sangat cos dapat GPRS jer... hihihi...

Okeylah, dah pukul 10 malam. kena tidur awal supaya esok boleh bekerja dengan bersungguh-sungguh. =P (beria tol... padahal praktikal je pun)

Mata penat. Siap berair lagi tu. kaver-kaver ckit. huhu


alhamdulIllah...

17 comments:

Anonymous said...

U did look tired, dear...
:)

Mr PenyuBiru said...

awalnye tido. rilek aa..praktikal je baru.hehe..

hati² bawak motor, beg tu simpan bawah seat, kalu anda motor yg mencurigakan follow ko, tengok rupa orang tu dulu,kalu hensem, mintak no phone.haha..

Noor Ashraaf said...

x miss solat subuh ke x bgn 530 pagi :P

HuRuL_AiNi said...

hahaha...biasa la tu, baru mula mmg la tdo awal sume...turun kerja awal...hehe...dh lama2 slambe je masuk lambat (aku la tu)...hehe...tapi aku biasa balik lambat gak kalau masuk lambat, biasa dalam pukul 6 ptg br balik...haha...

ok-ok, back to topic...bebaik duduk umah org....anak dara kena rajin2kan diri....huhu (padahal kalau kat umah sendiri malas je kan...hehe)...ok-ok..good luck to you girl...& bagus jugak ko dpt belajar byk dr org...rapatkan diri ngan org is a good thing...x mcm aku ni, susah benar nak cakap ngan org....haha

Ryehanna said...

To Anonymous: Ermm.. abis.. dh mmg pnt

To Mr Penyubiru: Haha.. bab mintak no fon tu memang xyah aja.. kehkehkeh (lawak je, xnah dbuat aku mtk no fon org laki)

To Ashraf: Mane der miss... stended bangun subuh kul 6-6suku-6setgh. ade subuh lg... :)

To Hurul Aini: Tula.. dok umah org ni kena jaga perangai ar.. xleh balik lewat2 (maknenya xleh dating ar)...

ttg kerja, mmg penat walaupn xde la buat ape sgt pn. haha...

padi said...

mungkin aku yg pos moto ko manekale majin pergi menghantar kwn die g stesen bas..juge menggunakan student kad aku..aku juge mau kredit!!hahahah :p

zai said...

huh! smgt tul ko ni ye..
bgus2..harapn bngse tu..

p/s:slmt tdo&slmt bgun..

Ryehanna said...

To Padi: Laaa.. ko ke yg pos moto aku? Aku ingatkan Majin yg pos.. huhu.. Thamx jugak!


To Zai: Hehehe.. stended!

Pepejal said...

Baik-baik menumpang kat rumah orang.. jaga kelakuan.. jaga pertuturan.. jangan balik rumah lewat2.. lepas kerja balik terus.. huhuhu..

aku dah rasa macam orang tua bercakap.. Am I? huhuhu

Ryehanna said...

memang org tua pun kan? hahaha...

Rjuna said...

Hati² naik motor, JPJ sedang mengganas sekarang di Lumut, aku dah kena

Taman apa ko duduk weh?, senang nak cover line, nanti terserempak dgn ko, leh nyorok siap²

samanosuke_04 said...

huhu, byknyerr orang bagik nasihat kat ko... semua orang kat sini sayang ko erk? Akupun nak bagik nasihat gak, keje2 gak, blog jangan lupa! haha!!

Ryehanna said...

To Rjuna: Cehh.. apsal nk nyorok2 plak?? (adekah muka aku ni muka samseng?)To Samanosuke: Heheh.. yela kot. ramai rupanya yg sayang aku. hek hek..

of cos la aku takkan lupa berblogging!! it's in my heart and soul bebeh~

manje said...

smart la gamba bayang-bayang motor tu =)

Ryehanna said...

thanx!! saya on suka gmbr bayang2 tu. hihi

Anonymous said...

yashaygkacak

weyh pandai ang amik gambar byg2 tuh.. giler smart la.. cantik2.. pandai tol tangkap..seb bek tak tegolek.. haggaggaa~

alah penat mula2 je.. bese ler tuh.. aku praktikal dulu pown macam tuh jugek.. sempat praktikal sebulan jew.. huwahuwahuwa... lol

Ryehanna said...

aaa lg sorang... aku pn suke ngan gmbo bayang2 tu... cun kan? kan? kan?

hehehe...

yela... tgh biasakan diri la ni.... dh kureng ckit letih.... :P