Thursday, June 11, 2009

Bergaya dengan contact lens baru

bismIllah...


I am wearing 'Misty Grey' contacts from Freshkon


Kak Yantee wearing 'Misty Grey' contacts from Freshkon


Bergambar ngan Kak Yantee. Same-same pakai lens baru beli. Beria jer. haha


Amik gambar lagi!
Heehee...

*Kak Yantee dah kahwin and dah ada anak 2 orang. Yang sulung dah darjah 2. Tapi dia tak macam mak orang pun. Nampak muda je! I guess that's how you look if you love to laugh and smile kan? Awet muda! :)


Saje jer tempek gambar aku pakai lens baru. Ni first time pakai kaler 'Misty Grey' dari Freshkon nih. Beli dengan Kak Yantee (Kak Yantee adalah Kak Yuna dalam entry-entry sebelum ni. Kali ni tulis ngan nama sebenar pulak. heh.) dengan harga promosi. Ala, yang beli 3 kotak lens = RM120. Kira murah la sikit... kalau tak, sekotak lens harga dalam RM50. So, aku dapat la beli dalam harga RM40 jer since Kak Yantee punyer mata kanan dan kiri tak sama power. So dia beli 2 kotak lens ngan power yang tak sama each. Lagi satu kotak aku la beli...

Aku rasa warna grey dari iContact lagi cantik... Macam gambar bawah ni, aku pakai warna grey dari iContact.
Cumanyer.. aku tak tahan pakai lens ni. Buat mata aku sakit. Setakat ni, kalau aku pakai contact lenses dari Freshkon, Freshlook, Acuvue dan Bausch&Lomb semua takde masalah. Tapi ngan iContact tu memang tak tahan. Kak Yantee pun rupanya pernah pakai lens dari iContact tapi dia pun tak serasi gak. Tak tahan pakai lama.

Sayang betul... cos warna dia memang cantik!



Aku pernah pakai warna Grey jer... (yang nampak macam biru bila pakai)

Pictures above credits to: Visi Optometri


Okay, that's all for now. Salam.


P/S: Weh... kome taknak tolong buat banner kat aku ke? Please rujuk previous entry.

:pandaGeli_16::pandaGeli_16::pandaGeli_16:



alhamdulIllah...

28 comments:

MuNsYi^SaMa said...

cantik contact tu but kena slalu bjage2 bile nk pakai contact lenses ni. Kna basuh betul2 tgn utk elak infection which can cause uveitis.

wallahua'lam.

zulfitry.com said...

wah..bulatnya mata.....
huhu..
selalu lah jaga kebersihan mata ok bila dah pakai konteklense ni...
takut ada infection pulak..

Ryehanna said...

To Munsyi: Thanx for the advice. I'm aware of the risk. well, hopefully okay jelah... i try to keep my hands clean all the time..


To Zulfitry.com: Okay. will do!

Masehh...

Renzo said...

bulat kiut trus mata cik panda ^^,

mmg cantik la warna dia hehehe

Portgas .D. Ace said...

cantik2...
banner??
kn da suh..
up2u r..

aFi said...

cantik contact lens .... orgnya cantik gak

Mr PenyuBiru said...

anak dua?? yg sulung darjah dua?? memang awet muda.

yash aka yasha said...

weyhh!! bile nak pakai kaler merah!!
aku x sabow nak tgk.. huhuhuh! ade ke?? ngaaaaaa~ lol

Ryehanna said...

To Renzo: bolehla.. lawa gak warnanye..

To Portgas D Ace: Dah emel dah... :)

To aFi: Masehhh... :)

To Mr Penyubiru: Tau xpe.. yang bongsu umur 2 tahun. mmg awet muda! :D

To Yasha: Mane der warna merah la weh... xhengen aku nak pakai!

Alim Kids' Hijab said...
This comment has been removed by the author.
Tyra said...

kalau skrg brape harga contact lens yg xde warna tu? pastu pakai utk brape bulan eh?

sorry la tnye2 ni sbb x pernah pakai contact lens. teringin tp cam x sampai seru. hehe..

Ryehanna said...

Kalo yang takde warna tu, acuvue la kan? xpun Bausch & Lomb.. ermmm harganya rm50 jer. atau lagi murah. Acuvue tu tulis je rm60 kat kotak, tapi leh dapat rm55 atau rm50. jarang sgt dah rm60.

kalo yg transparent, selalunya dijual sekotak ade 3 pasang lens. sepasang utk sebulan.. so.. sekotak tu leh tahan 3 bulan..

yg transparent lagi bagus la dari segi jimat duit berbanding yang kaler2...

sorry? isy ape lak nak sorry. xde hal lah..

sharing is caring kan? :)

Noor Ashraaf said...
This comment has been removed by the author.
Noor Ashraaf said...

ish sungguh gay menayang contact lense baru! :P

Tyra said...

oohh... thanxs!
dh lame nk pakai... tp selalunya dihalang oleh parents sbb takut bahye jagkitan dll.

dh ckp dh kt parents kalau ikut precautions, kan bleh elak penyakit tu semua.. but still x bagi green light.

tp lpas ni dh kerja.. so bleh la pakai dgn duit sndiri! :D

samanosuke_04 said...

ko rabun ke saja2 pakai??

Cybernetics Mind said...

emmm...
yg sebelah kak yantee tu
mcm dah berapa org anak erkkk...???

*larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkssssssssss

tkder laaa....still mcm anak dara mamito lagi laa....wakakakaka

cikin said...

cantiknyer mater dier...!!! bulat.. suke tgk.. :)

uShop said...

Aku masih menunggu kaler kuning!!

sume org pon suruh jage mate. iye2, jage ye cik ryehana. Aku skang tgh usha2 kerjaya dokto mate. kalau Aku jadi ophtalmologist nnti, xmahu la Aku jumpe ko jadi pesakit Aku nnti.

jadi, pandai2 lah ye 8D

cube la ko carik kaler kuning, sure mcm anak raje weh..

uShop said...

ehh satu lagi. gamba kedue tu nampak korang cm adik beradik la pulak..
mayb sbb mate kome kot 8D

Ryehanna said...

To Noor Ashraaf: Ape lak gay?? jeles.. :P

To Tyra: Hehe.. mesti nampak lain kalau pakai lens! nnt kalo dh pakai lens, amik gmbr n ltk kat blog tau.. :)

To Samanosuke: Saya mmg rabun laa.. kalo xrabun, xkoser nak ngabih duit beli lens...

To Cybernetics Mind: OOooo...jahat ek.. kutuk ar... huh!!

*majuk*


To Cikin: Thanx Cikin. Alhamdulillah.. :)

To Ushop: Giler ah kalau pakai warna kuning... udah macam anaconda je nanti... huhu

weh kalo ko jd doktor mata, bagus ar weh.. leh aku jumpa ko jer.. (padahal ade bapak sedara pakar ENT tp xnah lak check ngan dia.. haha)

aaaa... mcm adik beradik ke? ermm nmpk sgt sbb mata same kot... cos muka sgt2 xsama.. :P

loq said...

peeewitt
nak ngorat boleh?
=p

HuRuL_AiNi said...

freshkon....agaknya itu yg aku pakai 1st dulu...mmg selesa....x rasa sgt kan...tp sbb time tu aku baru je nak blaja pakai....time nak pasang punya la lama....lepas2 tu bila balik kuching, pakai apa ntah....x selesa betul...last2 sampai skarang aku pakai cermin mata je....hehe

p/s: aku ingat kak yantee tu ko memula...tgk gambar berdua....kakak ko ke?haha

Ryehanna said...

To Loq: Boleh! hahahaha

To Hurul Aini: Kalau dpt lens yang tak serasi, memang rasa ralat betul.. geram cos xleh nak pakai...

Aaa.. Kak Yantee tu akak kat ofis nih.. bukan kakak aku ler.. kakak aku just Yong jer :)

adol said...

leceh la pakai contact lense nie... payah nak jg... aku ada dgr org buta sbb pakai cntc lense nie kena infction... so bek jaga2... kalu nak tangalkan cntc lense tu bek cuci tangan bersih2 dulu,,,

Farah said...

Tumpang tanya...

The same contacts look different on different pair of eyes eh? Walaupun dua2 melayu. Ryehana, you punya mata mmg warna agak cerah ke? Sbb misty grey looks darker on your Kak Yantee.

Thanks hon.

Ryehanna said...

To Adol: yer... mmg leceh.. tp xsuke pakai spect.


To FaraH: yup. kak yantee nyer mata nampak darker kan?

i guess mmg lain mata, lain efeknyer kot. :D

Ichsan_165 said...

Ternyata bidadari bisa blogging juga yah..