Wednesday, June 24, 2009

Dah tengok Transformers!! best gila!

bismIllah...

Bumblebee! Love you!! So adorable ok... :P


Yeay!!! Semalam aku dah berjaya tengok Transformers: Revenge of the Fallen!

Pagi semalam awal-awal lagi aku book tiket secara online (itula first time aku book tiket wayang secara online) cos nak seat yang ok. Alhamdulillah dapat seat ok. Heh.

Showtime pukul 8 malam. Abang Tapa and Dillah (kawan Abg Tapa) datang amik aku kul 6.50 petang. Kutip tiket, then kitorang pergi makan... Pastu Maghrib kat masjid Sitiawan. Nasib baik aku dah book awal-awal.. cos memang full house. huhuh..

Komen aku tentang citer ni, BEST GILA!! ^__^

Ade unsur kelakar yang buat satu panggung tergelak macam hape, and ade part sedih giler...

Movie ni memang lagi best dari the previous one. Lawak giler. Macam hape jer aku gelak time tengok gelagat JetFire (robot tua Decepticons) yang dah tukar side. Siap bertongkat lagi. Haha..

Tak lupa jugak Agent Simmons yang lawak (and annoying?) dan kawan baru Sam iaitu Leo yang hensem dan juga funny. :)

Seriously memang marvellous giler ah movie ni. Keluar je panggung memang semua orang muka excited dan puas hati. Komen-komen yang keluar dari audience pun semua bagus-bagus. So, it wasn't just me. Dah memang citer ni best! Silalah pergi tengok bagi yang tak tengok lagi. Siyes best!!

Aku rasa macam nak tengok lagi sekali lah... ade sesapa nak blanje? heheh...


She is smoking hot! Aku suke Megan Fox! huhuhu



Ni Jetfire yang dah tua tu... hihi. Love it!


Ape-ape pun, I really enjoyed last night! Masuk wayang kul 8pm, kuar dalam 10.30 pm. Tak terasa sangat pun masa berlalu...

Thanx, Mr Chubby Cheeks cos belanje. Thanx Dillah cos bawakkan (nek keta dia).

Sorry Kak Yantee, Kak N and Fizi cos tak dapat join korang makan kat Lumut. huhuh...


Muka excited nak tengok Transformers.
Sempat lagi berposing time tunggu di 'pick-up'


Naik keta Dillah@Abdillah.


I got a new nickname by Mr Chubby Cheeks... which is Bumble Baby. Haha! Suke! Suke! Lubiu, cayang...


alhamdulIllah...

33 comments:

Roslan Nazri said...

wahahaha x aci..nak tgk gak..tggu la esok..mmbr dah tempahkan awl2..adeh..

ViNN said...

lap u lap u ek..

Ryehanna said...

To Roslan Nazri: Silakan tgk.. tp saya dh tgk dulu! yeah! hahahaha


To Vinn@Majinn: Nampak ajer... -_-"

zai said...

klakar mmg klakar,tp cam x logik lak tgok robot brtongkat(jetfire)ngeh2..

apepn trnsformers kedua ni lg best dr yg first..muahahaha..
rugi sape xtgok..

dotblogspotdotkom said...

Your IP address {pakcik punya ip...} has been banned from this shoutbox.

Please try again later.

alahaiii apa la salah pakcik pada kamu?... huhuhuhu

Ryehana said...

Yeke kena Ban dr shoutbox?? well... mayb time ban ip spammers tu kot... share same ip ler ni... adei problem tol...

Ynn. said...

sumpah kau jadi er kapten witwicky *sam tu cute, xbole ngn ko hahaha er kang ha. saje buat aku jeles kan? hahahahahhaha ;p

<< s| tED| >> said...

saya tidak berapa seronok cerita yang ala-ala robot dan sains ini.. ekekekeke

tapi saya seronok bagi pihak kamu!! ekekekeke

kamikaze501 said...

aduih.... seronok nya, baru nak gi tengok transformers ni!!!

Pjan said...

iskkk aku tgk tak best pun ryehanna..aku rasa upin ipin lagi best..best dia kat CGI je jalan cita cam biasa je..stereotaip..bagi aku la

Mr PenyuBiru said...

jeles ni!!

Ryehanna said...

To Ynn: Yesss! Mission accomplished. hahaha..

xpela Ynn, skit hari lg mesti ko tgk gak kan :)


To Ted: Tumpang seronok? Masehh! :D

To Kamikaze: Hahahah! selamat rase gembira! :P

To Pjan: Adakah faktor umur membuatkan citer ni xbest bagi anda? ataupun different sense of humour? Ahhh xdulik xdulik! Citer ni tetap best di mataku...bukan je cgi power (best giler ah), tp story pn ok per.. and the characters pun best! hohoh

To Mr Penyubiru: Aaa kalo nk tgk wayang xleh bawak Sya and Qariena tau... 13 thn ke atas.

bawak aku xper... :P

Rjuna said...

Aku tertidur part ending dia yg masa Optimus gabung dgn Jetfire tu, uh frust betul, mungkin sebab panjang sangat kot 2 jam stgh, tgk kul 11 pulak tu

rasa nak tgk lagi malam ni

Cik Qemm said...

hi bumble baby :)

yash aka yasha said...

giler jeles.. ampeh!
sume tgk dah.. nak tgk gak!!
aku dah tggu lama cite nie!!
sososoob~
ngt ari nie nak tgk.. tapi ade bende lagi penting plak.. bile la dapat tgk.. u.u

yeop said...

menarik gak..x sabar nak tgk....anyway...aku ade buat business internet...kalau ku letak link aku kat tpt ko utk promote boleh????

13may said...

weekend ni nak pi tengok gak la :D

h3r0 said...

memang best gila...
rs cam nk tgk lagi ja...

naqiubex said...

Ho! kena tengok la camni

Anak Lipas said...

:) Macam seronok.

:)) said...

Megan fox?? mmg hot..
lg hot dri hot fm..
wlaupn gg arnab xksh la..
ada ak ksh?(Tag line si laser azwan aliyg blogny kne hack klmarin)
:))

uShop said...

ok.. aku harap adik2 aku menunggu aku balik tok tgk sesame. huhu x saba mahu balik xD

Ryehanna said...

To Rjuna: ape ke he nya smpai leh tertido?? bior betik! hahahah... tgk lg sekali la weh.. aku pn rs nk tgk lg skali :p


To Cik Qemm: Haiiiiiiiii.... hahaha! (muka malu2 tp suka! :P)

To Yasha: Tgk la weh...mmg xrugi punyer.. dah tgk sila komen kat sini lg skali tau. :P

To Yeop: Hah? Nak letak iklan? Boleh! Boleh! tapi kena bayar ar.. komisen! hehehehehehehehehehe.. cmne nk bincang eh. laptop tgh problem. xleh nk berYM.

To 13May: Silalah pergi tgk. best giler... Irene takde, Ana ader... muahahah!

To H3ro: Same here. mmg rs nk tgk lg skali jer ^__^

To Naqiubex: Pergila tgk. lawak gile+best gila... huhuh (aku pndai tol pengaruhi org)

To Anak Lipas: Memang seronok pun! :)

To :)): Smiley ni sape eh? bagila link... aaaa.. megan fox mmg hot gile. suka sgt! yup, pedulik hape gigi arnab pun. xnmpk sgt ah ;)

To Ushpop: Lagi berapa hari ko nk blk? hrp2 mereka sabar menanti. heheh

semy said...

pi tukar lens biru lak..baru same ngan bumblebee..biru terang...

adol said...

aik, awk pun dah tgk best ke citer nie? dengki betul ramai dah tgk citer nie.. dgr grafik dia best giler.. betul ke?

zulfitry.com said...

walaupun filem ni best..aku rasa transformer1 dulu lagi best la..tu pendapat aku..tak tahulah korunk kan..hehe..

aku bagi 5 bintang la kat filem ni..kat ryehanna aku bagi 3 bintang jer lah...

Cybernetics Mind said...

tk smpat tgok lagi la....
cuma smpat beli topi transformers
kt s.mnyak petronas ...9.90jer

nk beli T.Shirt...tp daa abis stok

Ryehanna said...

To Semy: Heh. xmo la matab biru.. biarlah bumblebee je mata biru. Bumble baby warna grey+hijau+hitam jer... hehehehe

To Adol: Haaa mmg best pon! grafik mmg best. transformations robot2 ni lbh slow dari Transformers 1. So, mengkagumkan lah. Pgla tgk cpt..

To Zulfitry: Oh.. aku rs no.2 ni lg best. heheheh...

To Cybernetics Mind: Tak sempat tgk? Yelah kan... orang busy... hehehe...
bebila free pg la tgk. mmg xrugi! :)

:)) said...

:))

eNaSaN said...

jeles2..nk gak nenGok..huahuahua....

Portgas .D. Ace said...

SUMPAH jeles..
x tgk ag..
AARRGGHH!??

hanc said...

huhuhuuhu~~~ hanc pun x nengok ag wa...

hanc said...

huhuhuuhu~~~ hanc pun x nengok ag wa...