Tuesday, June 16, 2009

Good news, bad news. No news is good news?

bismIllah...


Pagi ini aku dapat email dari Tucky. He's getting married! Whoa... I was surprised and boy, was I happy for him! Of course la... lame tak dengar cerita and suddenly dapat email beserta gambar kad kahwin. *beams*

I am so happy for him. Really, I am. He is such a nice guy! He's a great listener and I love cracking him up with jokes (cos I love hearing his laughter). Last few days aku ade sms dia about my studies. Saje ah macam nak tanya pendapat seorang academician... hmmm...

To Tucky, if you're reading this, I wish you all the best, old man my friend! Selamat menempuh alam perkahwinan dan semoga berbahagia selalu. You deserve all the happiness in the world...

Hmm... suratan atau kebetulan ya... you're getting married after we lost contact for a while... and do you remember the book you bought me? It was 'The Wedding' by Nicholas Sparks. :)

:pandaGeli_19::pandaGeli_19::pandaGeli_19:

***

Anyway, that is good news. At least that makes me smile all day...

Here's another news.

About my exam results.

It was bad. So bad. Memang teruk gila ah. Takyah la tau grade and pointer. So, stop pestering me about the details eh, you-know-who? Tapi takdelah kena dismiss...Cumanya, aku lah yang nak berhenti belajar.

Hmm.

***

Hari ni aku injured sikit masa ukur-ukur valves (giler bosan kerja nih!). Jari hantu aku di tangan kiri kena hempap sedikit ngan valves. Menjerit aku dibuatnya! Hoh. Pastu malu cos budak-budak tempat kerja ni dengar and 2, 3 orang datang kat aku. Tanya okey ke tak, nak minyak ke tak etc. Haisy... Malu!!! (terngiang-ngiang "don't be such a girl!" di kepala otak bila ditanya sebegitu)

Sebabnya, takde la luka pun. So, rupa memang tak teruk. Just merah giler jer. Macam ade darah beku kat dalam. Dan berdenyut macam hape lagi. Itu yang aku tak tahan. Sakit gila!! Sampai sekarang sakit lagi. Takleh menaip guna jari tu... huhu

Tapi cam terharu lak Encik MDTB asyik tanya aku okey ke tak berulang kali. Heh. Tak jadi nak nangis. Muka memang dah terasa panas nak nangis cos sakit gila jari aku (aku ni dahla tak tahan sakit) Tapi nasibaik tak nangis. Kalo idak, lagi malu wehhh... Giler. Takkan benda kecik pun nak nangis kan. Memang nak kena penampor ler tu ;)


Berjaya tak gambar ni menunjukkan muka kesian?
Sian kan.. Sakit tangan... huhu

Try and error nak capture mata lebam a.k.a mata panda.
Jadi ke?



alhamdulIllah...

12 comments:

Roslan Nazri said...

mesti nak kawin gak kan..mane2 pompuan kawin mesti laju jer...tp kalo laki kawin awal..laju gak tu..sbb jarang berlaku..

aloha said...

Sian aku nenok ko..sian nyer..alah sian nyer..meh2 aku sapukan minyak hitam kat tangan ko biar mkn lebam tgn ko..wakakakakaka...neway muke ko kalo bab posing mmg x leh blah..cume aku x dpt nak beza lagi mane satu panda..huahuahua..k la chow dulu sblm ko ngadu kat abg navy bek aku blah awal2..~~ vroommm yehaaaaaaaaa ~~ bye

Cybernetics Mind said...

rilekkkkkkk...
pasal study tuh...

per2pon..
Allah knows what's best
for u.....

perhaps....
it's not the ending...
but it might be the beginning..

*wink*wink*

Ryehanna said...

To Roslan Ngasri: Of cos ler nak kawen gak...

To Shafie: Posing xleh blah? aku rase biase je. huduh lagi ade ar..
Aaaa kiranya jadi ar mata panda aku kan? :p

To Cybernetics Mind: Perhaps.
Thanx!
:D

Mr. Azman @ Kreuger said...

kekeke.. kesian ah panda ni.
so macam mane kuku panda tercabut ke?

Note: hang dok seronok kengkawan kawin... bile lagi nak suh abang navy hang tuh masuk meminang.. hehehe, kate officer.. no wonder ma bleh buat loan siutttt....

harap harap lepas ni hang plak punye kenduri eh.. yeaayyy~

Faizal@PeJAY said...

nak benti belajar naapa.amik cuti khas ke bhenti yrus.benti terus syg le.ko part 7 kan.mlainkan nak dok umah je pas kawin

Ryehanna said...

To Mr Azman: Xdelah sampai kuku tercabut. aku kan kuat. heheh..

Reply note: Ko bkn org pertama suruh dia wat loan.. tapi dia yang tak nak. Xmo berhutang lah ape lah.. so lantak nyer lah. Xde la nak rush mende pun... ;)


To Faizal@Pejay: Aaaa... aku nak benti jer terus. Xleh buat lah engine nih. Penat dah aku.
Aku rase aku keje gak pas kahwin.. pas ade anak tu yang tak pasti nak keje lagi ke x... :)

Mr PenyuBiru said...

tetiba aku jadik kesian...

kemudian..

takpelah.. dah besor panjang..pandai²lah makcik jaga diri sendirik ye. hik3..

Rashid said...

ermm tentu terdetik hati jugakan bila kawan baik kita kawen.. masa itu baru kita terasa akan erti kawan tu pada kita.. hehe..

Kadangkala ia satu khabar yang mengejutkan..tapi kerna kita kawannya kita cuba utk gembira.. nampak gembira.. walaupun hati sedikit rasa kehilangan..

ermm siannyer... sedey je muka tuu..

yash aka yasha said...

giler muke mintak simpati ke mintak terjunk?? wakkakkaa~

nade2 la ko nyah nak nangeh2.. wat keje sket silap sket nak nangeh2.. lallalalala~ =p

Ryehanna said...

To Mr Penyubiru: Ape makcik2?? cehh... sampai hati tak kesian... :'(


To Rashid: hmm... betul tu cikgu... :)
sian kat saya yer? haha.. Berjaya gak la wat org kesian kan.. :P


To Yasha: Ko kejam! HAHAHA...
yelah2 aku xnangis pn... kalo nangis aku bg ko sepak aku :P

See? aku mane der ngade2 ~lalala~

uShop said...

gile ar muke 'emo'.

hurm2. lame pulak Aku x mengomen. ramai org dh bg kate2 perangsang kn. ok la tu. Aku tau ko jenis x sedey lame2. kn kn? hehee

ape jua keputusan ko pasal study ni nnti, tu hanya ada impak sikit je kat mase depan ko.yg lebih penting ialah tindakan ko nk perbaiki diri, supaya pisang x berbuah 2 kali. good luck!!