Thursday, June 18, 2009

Kelahiran anak kucing dan tentang sahabat lama

bismIllah...


Semalam, balik-balik jer dari kerja, roommate aku bagitau kucing yang dok sarat bunting selama ni dah beranak. Ia beranak di dalam laci almari yang tak digunakan di bilik sebelah. Patutlah sejak malam semalam ia macam 'kucing nak beranak' ke hulu ke hilir selongkar itu ini. Rupenya memang nak beranak. Nasibaik la aku kunci loker. heheh. Kalo beranak kat atas baju-baju aku naya jer. :P

Fyi, yang bela-bela kucing ni kerja Kak J la nih. A Sabahan yang kerja di sini. Dia suka sangat kucing. Ade 2 ekor kucing dalam rumah ni, sekor anak kucing and sekor ibu kucing yang bunting. Aku okey jer asal tak berak kat barang-barang aku dan dalam bilik sudey.

So, aku pun pergilah ke bilik sebelah ngan Nadiah untuk usya anak kucing baru lahir cos dia pun balik sama ngan aku and tak tau hal kucing dah beranak.

Jeng jeng jeng...

Tu dia... wad bersalin eksklusif. :P


Nurse cun datang melawat.


Itu dia. Kucing baru beranak. Haram aku xtau nama ibu ni aper. huhuh



Hehehe....


Okey. Dah dah... tutup citer kucing...

***

Aaaaa...
Semalam time aku nak balik kerja, dapat sms dari Nora (kawan baikku masa zaman sekolah menengah dulu. Memang bestfren giler2 ah, partners in crime :P)
Smsnya berbunyi begini, "Woi, amin is on roda impian now..."

And I was like, huh??? Biar betik. Lame giler tak dengar citer dari mamat tu. Yang aku tau dia kat UniKL (MIIT) amik software engineering. So, balik-balik je aku tengok roommate tengah layan Roda Impian. So, join ah sekali. Dapatlah tengok kawan lamaku, Amin on the telly...

Sekampung, tapi haram jumpa... Lame siot tak jumpa. Padahal masa sekolah dulu kami rapat ;) Dah lain dah dia... macam rupa abang-abang dia jer dah. Teringat zaman sekolah menengah dulu. Haihhh.. Kenangan lalu menggamit kembali..hisy!


The guy in the middle is Amin.

Cam kelakar pun ada... hahah...
Tak menang... tapi jadilah... dapat gak. :)


Bed, aku upload pic Amin dalam Roda Impian ni untuk ko tengok. Ko kan kat NZ. Heheh... What do you think?

Hihihi...



alhamdulIllah...

24 comments:

jagung manis said...

hahahahha...boleh tak aku nak dowload episode roda impian yang ada muka dia tu?> huhuhu ada tak? heheheh amin...amin...buat apa la dia skrg ekk?? kenangan lama mengamit nampak!! hahahaha klu dia lamar ko balik skrg ko terima dia tak?? hahahhaah p/s sorry tapa-just kidding!!

jagung manis said...

hahahahha...boleh tak aku nak dowload episode roda impian yang ada muka dia tu?> huhuhu ada tak? heheheh amin...amin...buat apa la dia skrg ekk?? kenangan lama mengamit nampak!! hahahaha klu dia lamar ko balik skrg ko terima dia tak?? hahahhaah p/s sorry tapa-just kidding!!

Ryehanna said...

Hahaha... aku dah agak ko mesti suka, Bed...

Weh, ape ke gile dia nak melamar aku? hisy... dia pn dah x sior kat aku ler weh...gemuk, blajo xpandai.. hahahah

Rjuna said...

Oh Nadiah ku, cun n comel..pegang anak kucing lagi

sebenarnya mata jahat aku pandang baju dia, aiseh tak nampak la pulak,

apa yg nampak? hah itu yang kita tak tahu

prettyrain said...

comelnya kitten....
tp tkleh pegang lama-lama.
karang jadi..... achhuuoooommm...

;)

<< s| tED| >> said...

salam! kucen adalah comel seperti org yg tgh pegang tu..
salam kenal yek..

Mr. Azman @ Kreuger said...

erk.. nak berkenalan dengan mak
kucing yang pakai baju warna putih
pink tuh boleh... ngoahahahaa
larik.....

Note:- sungguh tak sensored!!!
nombor tepon ade??? aku cume membuat teguran ikhlas... amin~ :D

padi said...

ana..sungguh aku tga demam nih..apekate ko tlg kasitau nadiah..aku ase mcm da nak pensan..huhu

alang said...

Jap. Aku salah blog ke. jarang aku tgk entree ko papar perempuan comel.hehe. Ko tak takut ilang peminat ke.haha

Ryehanna said...

erk..

perlukah aku mencensored gmbr roommate ku ini?

dia dah tgk and xkata ape pn... aku pn rase mcm xde mende pn...

errr... sorry!

btw, ni maybe penampilan terakhir roommate kot.

bukan sbb aku takut kehilangan peminat (aku ade peminat ke, alang?), tapi... aaa cukup2 la kot. heh.

Mr PenyuBiru said...

ade iras² cam muka Eja.

err.. makci Rai, kalu dia mtk no phone aku, ko jgn kasi tau.hahaha..

PandaKacak said...

ish nape mate aku x berkelip ni...tolongggggg~~~~~~aku dah cube tp x leh nak ttp..fuh asal nih...adesss..uhhhh~~~adesss shantiknye...bile nak kuar ngan abg wahai ibu kucing berbaju pink ( bak kata azman cik kreuger )

chokilala said...

eeeee... miang2 semuanya. cuba tengok aku, nampak pompuan cun pun relax je B-) hohoho

yela, rumet ko ni mmg rupa eja la. terserlah ke-eja-an dia untuk gambar dlm entry kali ni. hehe

Ryehanna said...

To Mr Penyubiru: Hah? takyah perasan lak pakcik penyubiru... dia xdenya nak mintak no fon pokcik... (macam la aku tau no fon dia kalo nak bagi)

Kalau saya mintak leh??? ;)


To PandaKacak@Shafie: Cehh... memang dasar miang! hahahahah! meh aku tolong katupkan mata ko ngan buluh nak?? :P


To Chokilala: Ko baru tau ke ramai blogger miang2 nih... eh, tapi ko xmiang ke nyah?? bukan ko layan les ke??? muahahahaha...(ampunkan aku)

Dia mmg macam Eja. Time aku amik gmbr dia, memang aku cakap, "Eeee... Macam Eja lah!". And dia senyum jer.. dah banyak kali orang kata camtu kot. hohoh

Mr PenyuBiru said...

err..ko mtk no phone aku ni pasai Eja suh mintakkan ke? hahaha..

Ryehanna said...

elelele.. koya ingt nadiah mintak..

aku yg nk mintak cos senang nak request hadiah bila2 nanti... hahahah (jeles pakcik nih slalu dpt hadiah!)

zai said...

rupenye ade yg lbih comel dr ko yer..hehe..
kem salam eh..

Jaws said...

lawanya nurse tu..
nak ngorat leh?

Ryehanna said...

To Zai: Saya xcomel. So, of cos la dia lg comel dr saya. Aaaa insya Allah. nnt sy smpaikan.

To Jaws: Ngorat ler kalo dapat. huhuh

uShop said...

huhu. entry baru pas ni ko kene letak gamba2 ko banyak2 la wei. mcm selalu dulu2. nnti sume pembaca akan teringat gamba ibu kucing ni je.

hehehe abis ilang peminat :P

yash aka yasha said...

mang same la ngn eja member ko nya muke tuh.. suke la tgk.. ngaaaa! =p

nak anak kucing sekor! huhuhu shumelll!!

uShop said...

weh. teringat pasal proposal ko nk soh Aku import kucing aritu.

membe Aku baru cakap, die bawak balik kucing ke malaysia, kene bawak ngan sangkar, pastu puasekan 24 jam, pastu bg ubat tdo supaye x bising. haha cm sengsare je :P

Ryehanna said...

To Ushop: Aku xkisah pn hilang peminat. heh. tapi idea ko tu cambest gak. nak upload gambo aku bebanyak ah pasni. :P

Ttg kucing tu, mm mcm leceh le plak...

xpelah. aku bisnes jual mende lain ah


To Yasha: ko ni asal nmpk kucing je nak...reti ker jaga? heh!

uShop said...

org bawak awek ukren jual kat msia pon lagi senang. bli tiket pastu tau jalan sindri. hohoho