Sunday, June 14, 2009

Makan dan makan... pastu terjun sungai!

bismIllah...


Semalam Sabtu. Aku kerja sampai kul 1 petang jer. Balik umah kemas-kemas barang and tidur... Petang dalam pas Asar aku bergerak pulang ke kampung di Beruas. Sebabnyer Mamito buat barbeku. Haruslah datang kan... hehe...

Aku sampai-sampai jer Mamito tengah nak hidupkan api. Pastu, Abg Tapa take over. Yang si Nan dan Hanis boleh lak pergi main bola kat padang sekolah. Bukan nak tolong. Pentingkan sangat main bola tu. Hampeh.

Anyway... Kitorang pun mula lah panggang-panggang ayam yang Mamito dah perap. Bau sungguh mengasyikkan.. hehe... Mula panggang dari 6.30 petang... then berhenti Maghrib jap and makan-makan sikit. Pastu sambung lagi panggang... Time ni barulah Nan and Hanis take over sikit. Yong dan suaminya lak sampai Beruas dalam pukul 9 malam. Bertuah betul. Sampai-sampai terus ngap. Abang Tapa lak blah balik Lumut kul 10 malam. Dia ada duty esoknye. Sian.. :P

Okey okey.. aku ngaku ar... gambar ni eksyen je lebih.. hehe...
Sanggup pakai sweater berdiang dekat bara sebab nak bergambar! haha! (*pakai short sleeve)


Ade 2 beradik lelaki yang bergaya je lebih... adik sape lah tu... huh!
Opah lak jadi mandur... :P



Punyer lah banyak makanan... Buntat giler aku dibuatnyer! Banyak giler Mamito prepare. Selain dari ayam yang dipangang, ada puding karamel (siap hias ngan hirisan buah peach lagi), ade salad sayur dan buah (tembikai, anggur, lettuce, tomato kecik etc), sosej goreng, drummet goreng, coleslaw (yang tak sedap sangat cos Nini buat---kalo Yong buat baru masyukk). Air lak air sarsi bancuh jer. :P


Esoknyer plak (pagi tadi), kami ke Lata Ulu Licin untuk bermandi-manda. Aku memang dah set dalam otak sejak kat Manjung lagi untuk ajak Mamito and the rest of the siblings pergi lata. So memang best gila ah dapat berendam di lata. Tapi Nini tak join. Jaga Opah. Kalo ikutkan, rase nak bawak je Opah pergi Ulu Licin. Dah puluhan tahun Opah tak jejak kaki kat lata tu. Tapi dia takmo pergi. So... takpelah. Hm.

Layan gambar jelah. Banyak siot amik gambar. Tapi stended kamera cabuk jelah. hehe. Leh kata semua gambar-gambar dalam blog ni semuanya amik guna kamera henpon aku jer. So, kalo gambar tak berkualiti, paham-paham jelah. :)


Ini muka tak mandi aku. Baru bangun tidur. Tak basuh muka+gosok gigi pun. Nasibaik taik mata yang berselepat dah takde cos bangun Subuh. Haha. Excited nak mandi lata.




Adakah Majin akan muntah dengan tertampalnyer gambar Nan di entry kali ni? Hahaha...
Jangan jeles yer. Chokilala yang kata adik aku ade kelab peminat. So, kena akur kehendak Presiden kelab ar.. Aaa... Sickchild jangan jeles eh. Leh jadi Naib Presiden. Wakakaka..

:pandaGeli_31::pandaGeli_31::pandaGeli_31:



Melintas di celahan bamboo:

1) Adakah aku makin gemuk dengan bermakan-makan dengan banyaknye di rumah?
2) Adakah aku cuba mengelak berhadapan dengan realiti yang menekankan aku bila aku update blog dengan entry yang santai-santai begini?
3) Aku just nak enjoy moment-moment yang ada. Salahkah?

Haih.


alhamdulIllah...

23 comments:

sickchild said...

weh aku nak aku nak aku nak!
adik ko hensem gilababi aku nak!
wehnanti bagi no tepon aku kat adik ko ye.
ye?
hihi
aku nakprint out sekeping nak letak bawah bantal.

hanc said...

salam.. hanc tengok gambar lu.. sok bru hanc baca ek...heheha x sempat ar nak off9 da... sory..

Ryehanna said...

To SickChild: hahahaa hampeh je enny. ngamuk akmall bace kang :P

To Hanc: Ok hanc... no problem

chokilala said...

gile aaa.. adik ko hensem siot! ni bukan saje nak gurau2, tapi mmg adik ko hensem. wahhh, teruja aku tgk. ada gambar sexy plak tu. wakaka

Mr PenyuBiru said...

gambor mandi manda tu cam majalah mangga lah plak.hehe

Ryehanna said...

To Chokilala: hensem ke? kembang ar adik aku kalo bace blog ni (nasibaik dia xbace). maybe sbb aku dh slalu tgk so xde la rse dia hensem.. aaa kalo ku tau, dari dulu lagi aku byk tempek gambar dia... gile eksploitasi! hahahaha


To Mr Penyubiru: Aku pn rase mcm tu! haha!

sickchild said...

wuakaak baru pas print.
nanti ade mase aku update. uwkakakakakakakakakak.
sumpah aku nak suh ko kem salam kat adik ko.

Rjuna said...

Wei adik ko hensem la

Ah sudah aku terpikat..nafsu songsang ni hehe

next week mandi air terjun situ yea wee wee lama gila tak mandi air terjun, air laut pun jarang dah

jagung manis said...

hahahah..nan...nan..aku tgk dia dari dia setahun jagung lagi,dari zaman2 hip hop dia dengan 'tikaq getah petak hitam puteh' nye sampai la dia masuk maktab n apa yang aku dapat komen semua anak cikgu mahinar memang comel2 huhuhu..wei aku rindu nak join kome...kome tak rindu aku ke?? huhhuhu sedih!!

Portgas .D. Ace said...

wey...
jual pictre2 adk u 2..
mesti untung..
sehinggit satu pn da kaya..
byk pminat 2..
=p

Ryehanna said...

To SickChild: Woi! Siap print lagi? Wahahahaha! giler ah... okey okey, jap lg aku msg Nan kata ko kim salam. hek hek

To Rjuna: Wahhh songsang ni weh! haha
aku tak pergi lata kot next week. busy... huhu

To Jagung Manis@Bed: Yaaa betul!! bukan Nan jer, tapi semua adik beradik aku comel2! hahaha... akhirnya dpt komen yg diingini... :P
Weh, mmg ah rindu kat ko.. tp dah ko xde melepak beruas n umah aku, so nk wat cmne...

To Portgas D Ace: Jual?? isy.. melampau nau tu... haha... kang dari ade kelab peminat, terus tertubuh kelab anti dia.. :P

ViNN said...

sape nak jadi ahli kelab peminat Yong???

Yong Fan Club..YFC..

Afundi Yong!!

StingRay said...

ok...aku mula ngidam ayam panggang...


siot.

Ryehanna said...

To Vinn: Eh... yong pun nak ade kelab peminat jugak ke? errr...

To Stingray: Hahaha.. silalah memanggang ayam!

ezany said...

erk.. promote adik ker ni.. ekeke..

ramai btul peminat.. akak dia tak jeles ker.. haha..

alang said...

Makan, makan n makan. Aku lapar .... haha. Tak sempat nak lunch. Nk kena g kelas. Adei.

yash aka yasha said...

haish... cekci adek ko nyah.. nie yang wat lagi tergude.. ngaaaaaa!!! sape2 yang tubuh kan kelab nan tuh?? aku nak jadik setiausaha! wkakkakkaa!

Ryehanna said...

To Ezany: Isy... apehal nak jeles lak? adik sendiri ler.. lgpn adik lelaki. kalo adik pompuan, aku jeles le kot. hihi

To Alang: Makanlah weh.. busy2 pun jgn sampai xmakan.. :P

To Yasha: Haha.. saje je letak gamba sexy.. Muahahah!! (tp ade gak kaver2 lg tu...)
Nak jadi secretary? tny presiden ah.. si chokilala tu ha... Wakaka

ViNN said...

weh..tadek sape nak masok kelab peminat yong ke???

Ryehanna said...

takdek takdek... ko masuk ar sorang2 :P

hanc said...

ramainyer peminat dia..huhuhuh.. rindu lak ngan sungai... teringin nak mandi sungai lagi ar..
waaaaaaaaa

Ryehanna said...

Pergila mandi sungai... jauh ke nak ke sungai?

Anonymous said...

Malaysia semakin sejuk..so kne la pakai sweater time bakaq ayam..haha

-brad-