Friday, June 26, 2009

Menguruskan dan menggemukkan badan

bismIllah...


Semalam aku ikut Kak Yantee pergi kelas aerobik. Saje jer...cos aku taknah pergi. So, pas habis kerja kitorang pergila pusat senam aerobik dekat Econsave tu. Okla jugak... hanya untuk wanita jer. Instructor dia pun pompuan melayu. Bayar RM4 untuk satu sesi. Kalo bulanan, bayar RM70. Leh datang bebila nak dalam sebulan tu.

Nak amik gambar time tengah exercise takleh. Censored. huhuhu. gambor studio jelah.



Dipendekkan cerita, aku dapatlah simpulkan di sini yang aku ni kayu. Memang kayu betul ah. Kalo masuk kelas tarian, sure awal-awal aku dah disuruh quit. haha. Aku susah betul nak mengikut moves yang ditunjukkan. Dan aku ni jugak kaki gelak. Mane-mane gerakan yang macam kelakar sial siot (selalunya yang melibatkan gerakan punggung) mesti aku bantai gelak. Muahahahah. Last-last aku yang semput macam hape. Tapi memang pancit ah. Lame siot aku tak exercise. :P

Kelas aerobik tu dari 6 petang sampai 7 petang je. Yer ah. Cukup la sejam. Nak tumpo kalo lame lagi?? Itu pun aku dah nak haup. Muahahah...

Balik rumah, mandi solat ape sumer then kuar balik... Cos ade date ngan Mr Chubby Cheeks. Nak amik laptop aku (laptop Nini sebenarnya... aku pinjam) yang dia tolong repairkan. Nasib baik dia leh buat. Kalo tak, melayang duit aku kat kedai komputer. Cekik darah siot kedai-kedai komputer kat sini. Ade ke nak format laptop pun sampai RM70?? RM40?? Giler. Dengan tak janji leh recover file yang aku nak nyer... Mentang-mentang aku tak reti format komputer. Maleh nak blaja. Padahal senang je kan? heheheh. Aku takdela nak format cos ade banyak dokumen penting dalam laptop. So aku bagi kat Mr Chubby Cheeks biar dia godeh-godeh. Alhamdulillah... ok jugak laptop aku. Hihi

Panjang lak aku citer tentang laptop.

Okey, sambung balik.

Malamnyer aku kuar makan dengan Mr Chubby Cheeks. Almaklum la... Kebulor giler! kan dah banyak tenaga hilang time bersenam tadi kan...

SO....

Abg Tapa curi prawn with macaroni n cheese aku! jahat! >:(

Fyi, ni baru 2nd time aku order benda alah ni cos benda ni muak giler. Sangat cepat muak. Tapi sebab aku tengah crave benda-benda bercheese, aku bedal gak la. heheh.


Licin aku bedal. Yang bulat tu sotong dari mangkuk Abg Tapa. Sesuka hati campak kat pinggan aku.

Dia lak tak larat nak habiskan makanan dia...

So...

Aku pun...


Ngap jelah!

Tak baik membazir. hahahah...


Maka, itulah yang berlaku semalam. Sia-sia jelah kot usaha aku bersenam aerobik petang tu. Tak habis-habis kena perli ngan Abg Tapa. Nak wat camner... sape suruh dia tak habiskan makanan. Aku ni memang pantang tol orang makan tak habis. Tak suke... Terpaksa la aku makan.

Huh!


p/s: Aku nak balik Shah Alam petang kang pas keje. Ade hal nak disettlekan. Oh! And nak jumpa Syed Anwar yang hensem itu juga. Heeee...


For more pictures, view my pictures blog.

12 comments:

Jezze said...

Ape daaa...

Sia2 je woi

Jonathan Putra said...

1-2-3 LAPAN lagi..

secret recipe yek, betul tu jangan membazir hehe, ah terliur plak tgk makaroni tu

TERUJA SESANGAT video ko tu

joegrimjow said...

loss weight now
ask me how

lalala~

Ryehanna said...

To Jezze: Takdela sia-sia sgt... ok la tau gak camne org pergi aerobik.. hehe

To Jonathan Putra@Rjuna: Tulah.. makan mahal2 tp x abis.. rugi rugi... kenala aku habiskan...

eh.. teruja kan aku minum air coklat?? tp aku rs mata xcukup besar lg tu


To Joegrimjow: Eh? gym instructor ke ni? :P

♥«m!stAkêñ^!dêÑt!tÿ»♥ said...

hohooo...da lama tak aerobik....huhu....;p

HuRuL_AiNi said...

hahahaha....
biasa aku dengar bf tolong habiskan makanan gf...nie kes terbalik pulak...haha

Ryehanna said...

To Mistaken Identity: At least penah gak.. ni org yg xpenah! haha

To Hurul Aini: Heheheh... standard la aku ni... slalu jer habiskan mknan org. dalam erti kata lain; TONG SAMPAH.

:P

Mr PenyuBiru said...

bersenam pada siangnye, makan sampai 2 pinggang pada malamnya. hmmm... sihat sungguh gaya hidup anda. hehee..

Cik Qemm said...

ok la tu,asal bersenam.hehe.mkn itu perlu!
:D

Cybernetics Mind said...

okay laaa...
kira balance ler tuhh...

ibarat org yg kaki jogging...
pas balik jogging...
roti tulur wunekk...
teh tarik wunekkk...

tapi bab makan tuuu...
CM suka kwn ngan org yg suka mkn...
kira satu hobi laa :p

emmm...
rasa2 lepas ni laa...
mungkin nama Chubby Cheeks
kn tukarrr jadi...
Chubby Tummy....
jgn maraaa...hehehehe

Portgas .D. Ace said...

amoih2..
bkan main smart ag pose cover mkn..
pnuh ayu ag tueh..
=p

Ryehanna said...

To Mr Penyubiru: Yaaa... hidup mesti sihat! hehehehehehe.. (buat2 xpaham)

To Cik Qemm: Salah tu. makan bukan perlu. tapi SANGAT-SANGAT perlu! :D

To Cybernetics Mind: Hehehhe... ana pn suka kawan ngan kaki makan... leh makan macam2 benda... h:P

To Portgas: Wehh mane der kaver2 pun wehh...
gmbr candid per tu..
ayu la sgt