Tuesday, June 2, 2009

Musim cuti sekolah = musim kenduri kahwin

bismIllah...


Standard ar kan? Aku rasa weekend akan datang ni pun mesti banyak jemputan kenduri kahwin yang korang dapat kan?

Well... this is what I did last weekend.


Meratah lauk kenduri setelah selesai satu round makan. Gambar masa makan nasi lupa lak nak amik cos tengah teruja nak makan sampai tak ingat benda lain. hehehe

Makan, makan dan makan...

Gambar ni masa kenduri kahwin Kak Mimi yang dok area belakang rumah aku pada Sabtu lepas. Tema warna purple.

Eh. Lupe lak. Raja Hani pun kenduri kahwin gak Sabtu lepas. Di kesempatan ini juga, aku nak mintak maaf banyak-banyak kat Hani cos tak sempat datang kenduri kahwin umah dia pada hari yang sama. Sorry sangat-sangat. Mintak maaf secara terbuka ni. huhu... Sebabnya, hari Sabtu aku kerja... balik pukul 1 petang. Sampai Beruas dah nak pukul 2 petang. So.. sempat pergi kenduri belakang rumah jela. Penat ler nak ke Ayer Tawar lak... huhu. Sorry yer, Hani...

:pandaGeli_21::pandaGeli_21::pandaGeli_21:

Lepak makan bubur kacang hijau sebagai dessert. Heh.
That's my sis, Nini (yang datang kenduri buat kali kedua untuk teman aku dan Nan makan) and the guy is my brother, Nan yang tengah cuti cos maktab cuti.


Weekend ni ade jemputan kahwin lagi. Aaaa kahwin kahwin... jangan tak kahwin. Heeeeee... Leh aku makan banyak-banyak!


Aku rasa aku makin daybab laaaaa... T__T

Erm.



alhamdulIllah...

27 comments:

ogies said...
This comment has been removed by the author.
sickchild said...

hai kakak ipar =D

Ryehanna said...

hahaha.. yelah tu...
akmall nak letak mane?

:P

ogies said...

haha poligami bley?

Ryehanna said...

pompuan mane leh poligami lah wey! hahaha

ogies said...

haha aku pakai blog akak aku ni sickchild tau. ahahahaha.
aku tengah buat blog dye.
malas nak tuka id. hahahahha.

hurulaini cute :) said...

eny....ko jaga je akmall...

ryehanna kakak iparku....wakakaka...
banyaknye ko makan...haha....tp betul la kan...memang musim orang kawin skarang ni kan...adik ko bila lagi nak pinang aku....hahaha

Ynn. said...

wuh bepeluh tgk adik kau. tlg bg id ym aku kt dia hahahahahah ;p

Ryehanna said...

To Ogies@Sickchild: Patut la aku tgk id mcm pelik jer... rajin ko buat blog kakak ko. aku buat kat adik aku haram dia nk update!

To Hurulaini cute: wakaka... hampeh... adik aku lahir tahun 88 laa... mude tu! lalalala... :P

adik aku br je pts ngan aweks... xtau dh ade awek br ke blm..


To Ynn: berpeluh?? muahahaha... sabo jelah aku ngan korg ni.. adei.. adikku jrg ym. :P

ogies said...

wuakakakaa 88? aku 90!!!
wahhh sesuai la tu.
dah putus lak tuh.
kem slm tau.
cakap kat dye aku single and available. tau.
ahahahahahahaha.
hurul aini yang cute mintak sorry ; i da cop. hahahaha

ogies said...

wuakakakaa 88? aku 90!!!
wahhh sesuai la tu.
dah putus lak tuh.
kem slm tau.
cakap kat dye aku single and available. tau.
ahahahahahahaha.
hurul aini yang cute mintak sorry ; i da cop. hahahaha

samanosuke_04 said...

musim cuti = musim kenduri = musim malas = musim main game = musim... sambung3..

a Q r a m said...

Orang dah jemput, wajib la kena pegi kan. Itu pesan mak aku.

Ynn. said...

woi eny, kau x ckup ke dgn akmall hot tu? bg la aku, aku belum berpunya ni, lahir thn 89 plk. mmg sesuai gila dgn aku ;) bhahahahahaah

hai kakak ipar bermata bulat,kalau adik u x main ym, u bg numbe phone die la hahahaha ;p

alang said...

haha. Lapar nasi kenduri kahwin. Sib baik minggu ni aku balik kedah. Bleh g kenduri kawin member sekolah dulu2.hehe

Ryehanna said...

To Ogies@SickChild: Hamboi hamboi hamboih.. mengganas plak dia kat sini eh?? aku repot akmall kang!!

weh... ko lahir thn 90? mude gile! aaaa.. teringt aku pernah ade skandal jap ngan budak baya ko... muahahaha


To Samanosuke:
musim cuti=musim memBESARkan badan. Waaaaaaa... T___T


To Aqram: Tula.. betul tu. wajib. sbb tu rase bersalah beno kalo xdpt nk dtg..cos tuan empunya diri jemput smpai ke rumah lg... huhu.. (Sorry again, Hani!)


To Ynn: No phone??? nanti aku tny dia dulu... har har har..


To Alang: Biase ar time cuti2 ni kan... byk gile undangan kenduri kawen.. hehe

zai said...

sdih aku tgk org g knduri kawen huhu..aku mnggu lps kmpunan nk g,ni semua psl member aku sorng tu.Slalu wat hal..nak tau bace entri aku..

KampungBoy said...

Aku dak gak dah...
mesti entry nie
jadi program mencari cinta
haha

Ryehanna said...

To Zai: Xper.. masih ada kenduri lain lg.. :)


To KampungBoy: haha.. diorang la yg mencari cinta. ntah ape2...

Cybernetics Mind said...

emmm...kat atas meja ni menimbun kad kawin.....siyes ni

agak2 bila nk dpt mkn kenduri org berueh erkk...lalalalalala

*kompemmmm msuk balik UiTM nnti org tak kenal dahhhhh...psl KG dah b'tmbah...wakakakaka

Popeye said...

hehehe... "blob"!

Ryehanna said...

To Cybernetics Mind: Ooo.. kutuk ek org gemuk...

aaaa... byk jer kenduri kawen kat berueh.. dtg jela crash. hahaha...


To Popeye: Eleh.. dia yg 'blob'! Wekk!!
:P

Mr. Azman @ Kreuger said...

huih.. panda ni kalau bab makan tak payah hajak pon tak pe... kalau kenduri kendara tuh... sampai ke kerak yang ade dalam kawah pon die boleh habeskan.. muahahaha~

Ryehanna said...

Yelah.. aku jelah yg buruk perangai.. aaaa... majuk ar...

wehh kenduri ko jgn lupe ajak... leh aku habiskan semua makanan! muahahaa

Anonymous said...

err..lpas belasah nasik..belasah lauk plak?mmg terer bab2 mkn nie..bape pinggan nasik td?lauk?sume skali rm30 yer..hahah

-brad-

Anonymous said...

yashygkacak

udah2... yang ats tuh sume x leh pakai.. *jgn marah* hai kak ipar.. makin cumel la.. alah.. kenal2 kan la dgn adik tuh.. saya dak baik.. hemsem ehh! santet cumel.. hohohohoo! bagi je la num fon saya kat dia ya! wakkakkaka!

weyh giler byk jemputan kawen! suti skolah mang x sah kalo x dek jemputan kawen.. aku nie balik2 x dapat g.. tensen!!! t.t da lama x makan lauk kenduri.. sososooob~

Ryehanna said...

To Brad: apsal pulak rm30? makan kenduri=free arrr...

aku makan ckit jer la... :P


To Yash Yang Kacak: Ko pun nak jadik adik ipar aku jugak ke?
huahuahua