Tuesday, June 23, 2009

My roommates :)

bismIllah...


Hari ni aku terbangun lambat sikit. Kul 6.45 baru sedar. Selalu kul 6.30 aku dah masuk bathroom untuk mandi. Then nyesal cos aku lupa hari ni dak-dak nurse tu ade exam. Hadeh.. beratur tunggu giliran nak mandi la plak... Mmm nasib baik takdela lambat sangat. Then, aku usya diorang siap-siap and bace notes. First time aku nampak diorang pakai uniform and tudung. Comel la plak! Ape lagi, snap snap snap!

From left; Mar, Nadiah, Saza and Layla.


Enterframe... enterframe... :P


Aku ada ajak diorang main boling dalam base malam ni. Tapi macam tak jadi jer... Haih.. Bosan. Rindula aku kat diorang ni nanti... T___T

Malam tadi aku susah giler nak tido. Maybe sebab petang semalam aku dah tertido kot. Then ditambah lak dengan bunyi ketap-ketap gigi roommateku yang lain. Bukan budak-budak nurse ni. Diorang siap tergelak-gelak bila tengok aku terjaga when i heard Akak tu ketap-ketap gigi. Kuat giler wehh. Aku jadi nyilu bila dengar. Berdengkur takpe lagi aku rase. huhuhu

Aku takdela close ngan Akak tu cos dia ni pendiam and alim2 sikit. huhuh. Dahle kami semua pakai baju macam ape lagi kat umah. Segan siot.

Pas budak-budak nurse abis exams and blah, tinggal aku dan Akak tu jelah. Erm.

Macam mana nak bagi sesetengah orang tu stop habit ketap-ketap gigi time tidur eh? Ni bukan sikit-sikit punyer ketap... Memang kuat gile. Letak jari mau putus tu.

Supervisor aku kata, tunggu Akak tu kahwin. Hilang lah ketap-ketap gigi tu. :)

Akak ofis kata, tampar je time tengah ketap-ketap gigi tu. Nak mampos? hahaha

Korang kata ape?



alhamdulIllah...

17 comments:

:)) said...

Petua org dlu2

1st
Bli myk petrol..
.
.
.
2nd
Bli Skli Mancis
.
.
.
3rd
Tuang minyak dlm mlut si mngsa.. stu pnutup je, jgn lbh
.
.
.
Last
Idupkn mancis.. cucuh mulut si mngsa.. insyallah icu tmpt dia pasne . jd leh tdow ng aman.
hehehe.. jgn mrh :)

Renzo said...

bagi mainan getah gigit2 bayi kat dier time tidu, gerenti xberbunyi lg.
hehehe

naqiubex said...

Pelik.. boleh ketap ketap gigi pulak... hmm.. bagi puting susu kat budak budak tu..

Ryehanna said...

To :)): Giler ganas! hahahaha

To Renzo: Ok gak kan? tapi... itu pn kalau dia nak... haha

Rasenya dia xsedar yg dia tido dia ketap2 gigi mcm hape lg...


To Naqiubex: Hahahaha... comel!

Rjuna said...

Ambik bantal tutup muka dia mesti kurang sikit bunyi dia (eh nanti mati pulak)

tak pun time mulut dia nganga ko sumbat lidi aiskrim yg kayu tu, so bila dia ketap bunyi tak kuat sangat

cara terakhir= tegur la akak tu, dia patut tau keadaan tidur dia mengganggu org lain, jgn tegur depan org ramai..berdua jer

Cybernetics Mind said...

alaaa...
senang jer...
boh kapas or ear plug kat telinga
kompemmm tk dgr bunyi2an tu.. =)

tapi kan...
dulu masa dok hostel..
kalo ada kes cam ni..
CM ngan member2 lain
akan boh garam skit kat mulut
org yg gigi berbunyi tu..

pastu tgok..
mcm mana dia punya jilattt...
perghhh...mcm sdg menikmati makanan....bunyi pun ilang kejap

yash aka yasha said...

hahhahhaha!
nak tau kene wat ape??
ko amik bantal weyh.. pahtu
tutup muke dia!
wakkakkaka! insyaAllah esok nya tak bangkit2 la dia.. ngaaaaaa! jahat nya.. t.t

BPS said...

Ni balas gambar nurse tu ke?... by the way... awak lak bila nak melaram pakai baju nurse.

abdus said...

rekod and bg kat dia? biar dia tahu dia ada masalah untuk tidor. hhuhu.

Tyra said...

org kate kalau ketap gigi ni tanda2 stress.

ade jugak yg kate benda ni diwarisi dari parents or nenek ke atuk ke.

dulu adik pun suke ketap gigi mase kecik. tak tahan sebab bunyi nyilu je.. tp bila dah besar, tak bunyi dah.

kalau adik bunyi, sepak dia sikit.. kuis2 ke.. kasi dia gerak2.. nnt stop la bunyi tu. hehe..

A.I.Z.A.T said...

hehe ape lak tampo,
awk pun ketap ar gg skali dpn dia,
bagi dia tgk.huhu..

eh kim slm ar kat nadiah tu,
cam comey je.hahah..
eh gurau jek..

take care ryehana..salam;)

ViNN said...

mmg kawen kompem tak ketap2 dah..kompem tak bunyik..

aku tak ske betol ko mengeksploitasikan eja utk menarik ramai duit nuffnang..takkan aku nk letak gamba rumate aku?gile gay..ehh aku ade ke rumate skang ni..

:)) said...

Petua org muda mudi..
1st.
di mulakn dgn bismilah.

2nd.
tarek nafas dlm2..stanby ridset ke fumakila ke..

3rd.
kontrol penafasan.. key jga jgn smpai pch.. gali lg DIK nun.. nnt kantoi niat yg suci ne.

last..
sewaktu dia mlkukan aktiviti mgetap gg tu.. semburkn ridset tepat ke arah mulutny.. nescaya aktiviti kbsianny akn trgngu krn buih @ belon tlh mula menmpkkn hsil.of coz anda mmpu tdow dgn lena dn rse brslh yg tramat..renung2kkn dn slmt bramal :))

Ryehanna said...

To ALL: Heheheh...

thanx for all ur suggestions..

uShop said...

ok. aku terlambat nk komen sbb baru pas exam.

medically speaking(bersedia untuk info Aku lagi)...

ketap2 gigi (atau gesek gigi) ini diistilahkan sebagai BRUXISM. kalau rajin silelah korang search ye. atau wiki je pon boleh. mesti ade nyer..

bende ni berkaitan dengan nervous system n masalah tidur. tapi antara sbb2 pencetusnye ialah gigi xtersusun n tekanan (mcm cik tyra ckp).

rawatannye, emm hanya rawat n elakkan sbb pencetus. tu je.

gigi x tersusun, pakai braces(atau cabut sume). masalah tido, silelah jumpe dokto. tekanan, silelah rujuk kaunselor..

sekian sahaja. silelah search perkataan Bruxism kalo mahu diri jadi lebih berilmu ye xD

Ryehanna said...

masehh Ushop.

aku rs maybe gak akak tu stress kje kot... almaklum ler...mengajar...

adol said...

comey2 roomate ye.. hehehe