Friday, June 12, 2009

Post-lunch entry

bismIllah...


Baru lepas lunch ngan Mamito, Nini, Nan dan Amirul di kedai makan sebelah Rojak Manjung. Ingat nak makan kat Rojak Manjung, tapi tutup. Tutup sebab solat Jumaat kot?

Lame tak lepak dan makan-makan dengan family sendiri. Haih... So saje menggedik ambik-ambik gambo lagi... (yer, saya mmg giler bergambo)


Aku dan Nini. Rase macam dah lame beno tak amik gambo ngan Nini. Jujurnya, I miss having her in my room... gossiping, watching dvds, cracking jokes...
Hmm.



Gambar Amirul dan Nan.
Aaaa.. saje jer letak gambar Nan untuk pengomen-pengomen di entry ini mengubat rindu. Wakaka...


Aku baru pas check counter blog ni... Dah 22, 760 visits (unique visits only, bukan pageload) sejak aku mula letak counter di blog ni. Since March 2008 kalau tak silap. Mmm... rasa macam... terharu. :)

By the way, counter kat sidebar (bahagian 'Viewed') aku tu tak betul cos aku letak widget tu kemudian... so, dia termiss beberapa visits. Hmmm.. cam tak sangka pun ada.

Aku baru dapat tahu juga rupanya aku banyak silent readers. Heh. Thanks cos sudi bace blog merapu aku nih. Blog aku ni kadang-kadang memang agak mengjengkelkan juga, aku tahu... hehe. So, excuse the pictures yang banyak "facial and EYE expressions"* if they annoyed you. Haha... Nak wat camne, dah memang gile bergambar. :P


***

Semalam aku susah nak tidur. So many things on my mind. Dahlah tu, panas gila cos satu Seri Manjung takde bekalan elektrik malam tadi. Then, ada kekecohan plak kat bawah. Ade tunang roommate mengamuk... Giler ah. Bising-bising dia malam tadi. Scary gak. Yer ah, kitorang semua girls. Puncanya, aku rasa dia suspect tunang dia a.k.a roommate aku curang/kuar ngan lelaki lain. Erm.

Tapi memang roommate aku ni cun gila. Memang hot habis ah. No wonder ar tunang dia protective nak mampos. Susah gak kalau ada awek cun ni kan... Roommate aku ni rambut dia macam Sazzy Falak. Badan macam Jue Aziz, kiranya bukan kurus keding ler yer. Muka sweet sangat. Orang Terengganu.

Ooo... baru teringat, aku tak citer lagi tentang roommates aku kat Manjung ni eh? Diorang dak nurse yang tengah lepak sini study untuk exams. Ujian untuk lesen nurse ke mende tah. Aku pun tak tau sangat. They're all hot babes! And they're all very comfortable with their body. Sampaikan just wear 2 pieces of clothing jer ke hulu ke hilir dalam rumah. When I said 2-pieces of clothing, I meant the basic and skimpiest ones. Imagine. Kalau aku ni guy, abis diorang ni kena terkam. Muahaha...

Mula-mula aku rasa awkward gak cos tertengok benda-benda yang rasenya aku tak patut lihat, tapi lelama dah biasa ah. Good thing about them is, they respect aku. Panggil aku 'KAK ANA' (yang ni aku tak gemar sangat... tapi sebab aku pun tak kenal diorang and tak rapat so takpela) dan kalau diorang nak menyembang, diorang kuar bilik and lepak ruang tamu. Ok la kan cos aku memang takleh tido kalau orang bising.

Dan one of them is funny! Si Layla ni memang kelakar gila orangnya. Orang Terengganu juga. Tapi memang ape-ape expression yang dia buat, mesti aku tergelak. Time tengah nak tidur pun aku leh bantai gelak bila terdengar dia bercerita.

:pandaGeli_31::pandaGeli_31::pandaGeli_31:

Aaaa... okeylah kot. Cukup-cukup ar tulis sikit-sikit tentang roommates aku. Kang ramai nak kenal lak. By the way, diorang semua dah ada balak. Biase ar kalau orang cantik... mane nak single lame-lame. Huhu.

Mmm.. baik aku stop sekarang sebelum aku merapu bukan-bukan hala.

Salam.

*Snippets of sms from my English teacher regarding my blog. :)



alhamdulIllah...

26 comments:

chokilala said...

choki : saya putar abg halim!

*krekk krekk krekk.. roda berhenti*

halim : oh, hadiah misteri. pakej perkapelan dgn adik ryehanna. untuk kategori orang, sila pilih konsonan atau boleh beli vokal

choki : saya selesaikan abg halim!

halim : silakan

choki : KAKAK IPAR!

ViNN said...

mane gamba rumate nye..gamba ko watpe..iskk...

yOnnA said...

hahahahha lawak gile ah choki! hahahahhahahha

comel la adik ko babe :p kem salam eh

Rjuna said...

Psst nanti MMS gambar roomate 1 tau, pelis! pelis! di raja malaysia

nombor hp aku 012-ehem-ehem

yash aka yasha said...

bhakhakhakk! sengal giler nyah cukis nie.. hhahaha! adoi tataan aku bace...

weyh da bagi lom num tpon saya kat adek anda?? ehh! kak ipar?? hohohohoho!

Ryehanna said...

To Chokilala yg Sengal: MUahahaha!! hampeh punyer komen... bodek tak hengat!!
weh, adik aku muda dari ko ar.. dia lahir tahun 88, bukan 87 oke!

bluwekk! :P


To Vinn: hampeh je kan.. tau la gamba aku bersepah kat blog ni. Aku takde pun amik gamba roommate aku... takut ah diorang marah... huhu

To Yonna: Chokilala memang sengal... haha...
Aaaa... insya Allah nnt aku kim salam

To Rjuna: Weh gatal eh!!

To Yasha: Belanje aku makan ciken cop dulu baru aku bagi no ko kat dia. Muahahaha! (giler punyer kakak.. mengeksploitasi adik)

LOL

Lang Legar said...

ade kosong lagi x nk sewa?
aku pun nk amek lesen nurse la haha..
tapi aku uncomfortable la dgn org2 yg sgt comfortable dgn bdn sendiri haha..

Anarm said...

semua pakat panggil kakak ipar.. hahhaha.. kak ana.. kem salam layla ek.. hehe

Mr PenyuBiru said...

aku rasa bukan je silent reader , card reader pin ade gak jenguk blog ko.haha

Ryehanna said...

To LangLegar: AKu comfortable with my own body hanya bila aku sesorg atau dengan muhrim yang rapat jer.. huhu

To Anarm: KAK ANA?? hisy... saya tua ker??? xmo ah kim salam. :P

To Mr Penyubiru: Card reader?? aaaa... maybe kot! cos selalu beno upload2 pic. hehe

HuRuL_AiNi said...

kak iparku sayang...
ada apa dengan umur...nombor je tu...lgpun mesti kak ipar best nanti dpt adik ipar mcm aku yg sesama gegila ni...hehe

ViNN said...

ate kome nak sangat ke kakak ipa cam die nih..adehh...takyah la..hahhaah

Ryehanna said...

To Hurul Aini: Weh.. kalo kakak ipar kena ar panggey akak... ko sebaya ngan aku.. mane leh!! Ahh tidak! HAHAHA

To Vinn@Majinn: Ape ko jeles? dengki ar tu...aku best ape.. muahahahah

zulfitry.com said...

wah roomate yang cantik..badan macam jue aziz..huhu..kem salam k..

hehe..xder elektik ker hari tu?
agaknya mereka suruh ko buat candle night dinner kot malam tuh?

Portgas .D. Ace said...

next post letak niodta full sume rom8 tau..
=p

Portgas .D. Ace said...

next post letak niodta full sume rom8 tau..
=p

naqiubex said...

rojak manjung? tinggal kat manjung ke?

Ryehanna said...

To Zulfitry: Satu Manjung takde letrik la semalam.. pagi tadi pun company takde letrik. dah nak kul 10pagi baru ada...

To Portgas D Ace: Gatal eh! xkoser aku... huahuahua

To Naqiubex: sekarang tgh stay kat Manjung cos praktikal kat sini... umah kat Beruas. :)

Faizal@PeJAY said...

aku nak berkenalan ngan hot tu...saja2 kenal je.tapi mmg bdak pompuan kalo nurse mmg dressing mcm tu

Ryehanna said...

Gatal eh...
dah ade awek pn nak kenal2 lagi...

huhu

ezany said...

2 pieces jer.. biar btul.. haha..

azam said...

naper tak letak gambar roomates?

Ryehanna said...

To Ezany: Betullah... huhu

To Azam: Sebab xde pun amik gmbr diorg.. isy... nk watpe ltk.. mls cr psl

sickchild said...

perggggghhh hensem dohh.
aku nak aku nak aku nak aku nak!
weh camne la ko leh dapat adik sehensem ni.
haih nak buat camne.
terpakse lah kau jadik kakak ipa aku.
haihhhhhh.

A.I.Z.A.T said...

aduh roomate awk dah tunang ek?
aduhhh.melepas..hahah..ksian, dah ar xde elektrik, pastu ade drama lak.hehe..

mesti best ek bile tringt masa dok hostel, kekawan sume best..
bnyk kenangan indah.cewahhh..

hehe.take care raihana;)

http://aizatbest.blogspot.com

Ryehanna said...

To SickChild: Cehh... ayat mcm xmo aku jdik kakak ipar tp nk adik aku jer??? hampehh!! hahahah


To Aizat: Tau xper... berdrama la plak... xpsal dpt drama free... huhu