Sunday, June 21, 2009

Random thoughts

bismIllah...


1) Time is running out. Lagi beberapa minggu jer untuk praktikal... haihhh.. I'm going to miss this company! And of course, the people!! Huuuuu... T___T


2) When I bloghop, sometimes I came across angry words.. grumblings.. harsh words.. Angry people expressing their feelings. Hmm.. then I think about text messages between me and my former English teacher who read my blog. I have deleted them (darn.. baru jer check phone ingat nak copy paste sebijik sejebon ape yang dihantar/diterima) la plak. But it went like this...


Me: Don't you have one? a blog, i mean

Her: No, i don't. Plus, what's there to grumble about? :)

Me: Oh.. perfect life eh.

Her: Well.. not perfect. Your entries yang ttg benda yang marah2/kecewa seems trivial for people my age.

Me: Trivial? ala malunyer... tapi blog bukan ke untuk sharing jugak... heheh

Her: But if i grumble, it'll look like i am not grateful for what I got.

Me: Oh... huhu. saya blog merapu-rapu je. mostly sebab nak catat.


Erm. camtu ah lebih kurang...
Tapi betul la kan... aku rasa pun camtu gak. Macam bila I came across blog yang tengah mengamuk-ngamuk tentang satu benda, aku rasa macam... alahai... trivial things... macam teacher aku bagitau juga.

So... If some of you out there think this blog focus on trivial things yang memang takde bagi ape-ape faedah, then.. abaikan jelah. heheh.


3) Aku menyesal lak gunting rambut awal bulan hari tu. Pendek. Tak cun ah. Huhu. Takpe takpe... simpan balik.


4) Aku bosan cos roommates aku semua pergi umah Layla kat Taiping! Sorang-sorang je dalam bilik.


5) Hari ni pergi Teluk Batik lagi. Aku nak ada rumah tepi pantai laaa... cambest jer. *dream on*


6) Aku tak pergi kursus kahwin lagi. Erm... bila nak pergi eh... Malasnyer...


7) Banyak kerja tak siap lagi. Malasnyer.... (dah 2x dah tulis 'malas')


8) Aku teringin nak main boling laaa... Tapi tak best la kalo main ngan Abg Tapa jer. Aku ingat nak ajak budak2 bilik ni main boling next week. Tu pun kalo diorang nak. Diorang macam lagi suka berkaraoke jer... hmmm...


9) I'm in need of a library and bookstore! Arghhhh kenapa takde MPH atau Popular kat daerah Manjung ni!!


10) Entry yang takde komen adalah perkara biasa rasenya. Kenapa nak kesian kat blogger yang takde komen kat entry dia? Pedulik hape... aku pun tak kisah orang tak komen. Sebab, kadang2 aku jadi silent reader kat blog org gak. Tak tau nak komen ape. huhu... (teringat masa berYM pagi tadi)


Sekian.



12 comments:

Jezze said...

haha.. that last one make me smile.

memang macam sian kalau bace blog yang takde komen...

ntah knp... :P

Ryehanna said...

no big deal la.. ade jer buat entry yang tak allow comments... huhu

Mawar_Mohamad said...

Salam Ryehanna :) Bloghop after tgk ur komen afte mine at Pink Stilettos.Chomel ah u suke panda.Happy blogging!

Ryehanna said...

Salam Mawar. heheh.. comment ttg The Wedding tu eh? Heeeee...

thanx for dropping by!

yash aka yasha said...

blog aku pown x dek yang nak komen.. elek je.. hahhahhahha! lol

adol said...

pakai tudg bukan org perasan pun rambut tu pendek, botak pun x pe.. hehehee

13may said...

jgn lupa resit buku :D

Ryehanna said...

To Yasha: Hahaha... tu ah. blog aku yg lg satu tu lg la xde komen. rilek jer.. update gak hari2... :P


To Adol: memang xde org nampak... tu yg bgsnye. cuma diri sendiri rase xpuas hati.. heheh


To 13may: oh... ingt lg dia eh.. :P

Renzo said...

laz tu yg x leh lupa, slalu je jd silent reader, klau da idea nak komen komen je ^^p

slalu tym baca rasa blank ja nak komen kos x related ngan diri sendr hehehe

en_me said...

nak kawen ghupernyerr.. ehehe, salammms

Ryehanna said...

To Renzo: Same ah. kdg2 xtau gak nak komen ape kan... so no big deal lah

To en_me: Lambat lagi nak kawen... tp xamik2 kursus kawin lg.. huhu

ubey said...

hehe. nk prektikal da tuu. phni ley kje. phtu kawen dapat anak lagi. cerah je future ko. haha. gud luck~ teluk batik bes. mmg tempat holiday kt ctu. nk lagi bes. naik pangkor la. nikmat tak terkata