Wednesday, June 10, 2009

Sape terer buat banner?

bismIllah...

:pandaGeli_18::pandaGeli_18::pandaGeli_18:

Aaaa... I need help. Sape terer buat banner? Tolong buatkan untuk blog saye boleh?


Semua ni bermula malam semalam la nih... time aku nampak tweet dari Hurul Aini yang berbunyi "sapa nak ads spot seminggu kat blog aku..taip kat shoutbox blog aku...1st yg shout dpt...haha", terus aku terjah shoutbox dia.

Then, dapatla reply "
@ryehanna dh ada banner ready x? kalau azizwan x bg agi...aku letak banner ko dulu...haha"

Masalahnye aku takde banner... So, dalam masa tak sampai 5 minit, aku buatla banner bodo-bodo jer untuk bagi dia. Dah ade dia tempek kat blog dia.

Macam kat bawah ni:

Huduh kan?
Tak reti ar aku nak buat banner lelawa nih... size pun aku main bedal je tu...


Kalo tak, nak bagi banner ni...


Tapi cam poyo jerk letak gambar muka kontrol ayu aku.. muahaha...
Malu ah.
:">

So, kepada blogger-blogger yang rajin dan suka mendesign, do help me!

Nanti aku upah ar dengan letak banner korang kat blog aku ni. Tolong promote blog korang... Boleh?

Topotato macam berminat je semalam. hehehe... maseh maseh... tapi kalo banyak pilihan, mesti lagi best kan...

Aku prefer design berimejkan Tarepanda dan mata aku. heheh... Standard ar kan.. Itu dah jadi macam trademark per... :P

So, leh terjah friendster aku untuk gambar-gambar aku. Tak pun blog gambar aku. Ade berlambak je gambo aku... Kalau gambar Tarepanda, google je ah.

Size? Mmm aku pun tak sure... saiz yang selalu korang nampak kat blog orang le kot. Banner iklan jer.. bukan header... header aku reti gak buat sendiri...

Oh yer, aku juga rasa macam nak tukar header yang didesign oleh Kreuger nih. Bukan ape, ade kesilapan ejaan... Patutnye "A moment lasts all of a second..", bukannye "A moment last all of a second" kat banner tu. Ade 'S' kat last tu... So, redesign header leh tak, Kreuger? hehehehe...

U can mail me the images at sakura_anna AT HOTMAIL DOT COM.

See ya!

Oh yer.. sape2 takde follow twitter aku lagi, leh follow kat sini. Layan twitter lagi best dari Facebook tau..

Sape-sape yang takde twitter lagi silalah daftar di twitter.com kendian install Add-Ons Twitterfox. (baru peh ngajo Majin last week)


Sekian, terima kasih.


p/s: I just found out my former English teacher from high school bace blog ni dan selongkar archives... cos she texted me time aku tgh dating ngan valves tadi... errr... abis... kantoi... dah kena tegur grammar. wakakaka...

:pandaGeli_11::pandaGeli_11::pandaGeli_11:


alhamdulIllah...

19 comments:

Anarm said...

nk banner camne tu ek?

HuRuL_AiNi said...

hehehe....x blh blah cikgu english msg tegur grammer...hahaha
p/s:senang gak bila ada banner ko kat blog aku...klik je sampai sini...slalu kena cr kat twitter mana la link blog ko...haha
& p/s again: thanks 4 backlink :)

Ynn. said...

mcm best je haha ;p

yOnnA said...

gile ah siap tegur grammar u! hahaha omg!! kalau cekgu english i baca grammar i, mungkin dia bunuh i! hahahha

i pun nak mintak tolong org buat banner i :p hahaha ehh banner blog ja. bukan letak kt blog org lain heee

u main2 la ngan photoshop. lama2 nnt addict! :D

Ryehanna said...

To Anarm: Nak banner utk letak kat blog orang.. banner iklan. kecik jer..

To Hurul Aini: Haaa.. senang nak pg blog aku ek? tu ar.. sbb tu nak ade banner cantik2. hihi...

tau xpe.. segan ar teacher tegur grammar. Muahaha! (dh lame siot xblaja english)


To Ynn: Meh ar tolong buat!

To Yonna: Hahaha... aku nyer penulisan lame2 yg kena tegur. xsangka cikguku korek2 archives dan bace. huhu.. malu wo..

Tak suka ar photoshop. Tak reti. Photoscape pun tau ckit2..

pemburu panda said...

banner x leh blah..mesti nak ader pic die...per kate wat banner sebelah panda & seblh lagi ko..

erm x leh gak sebab nnt x dpt nak beza kan...
ssh2 ltk panda jer la..same jer kan ko ngan panda..wakakakaka..larik~~

Ryehanna said...

Kuang asam punyer Shafie.. jaga ko.. kutuk aku xhengat! hampeh!

bukan nak offer buatkan banner... :P

Portgas .D. Ace said...

ak leyh tlg wat kn..
tp ak masuk sem 21 hb nie..
cd adobe aku kt kolej..
so ak bley bg after 24@s6 hb..
nk??
klu nk..
send 8 pictre kt mail aku..
wan_thepunisher@y.c...
pastikan da pictre face n full kki smpai kpale k..

Ryehanna said...

Thanx for trying to help tapi... gamba full dari kaki sampai kepala xde ah... hihihi (kantoi ar aku gemuk nnt!)

nnt ade masa saya emel.. :)

ezany said...

tak penah buat banner pun.. haha..
header aku pun buruk jer.. huuuu.. :'(

xde sape nak tolong buatkan ker.. :p

Ryehanna said...

buatlah contest atau entry cam aku.. kot2 la ade yang sudi nak tlg watkan.. heheheh...

yash aka yasha said...

sososoob~ tatau nak wat banner.. sama macam nyah nini.. header blog pown buruk.. x dek pape kosong je.. ='8( x dek ke sesape nak ofer diri wat kan?? hagaggaga~ lol

Mr. Azman @ Kreuger said...

aku salah hejer ker? erm.. nak betoikan ejaan ke? erm.. dah betoikan pon. hehehe.. hari tuh mase nko tampal tak cakap pon... huh~

download kat sini ye:- http://i366.photobucket.com/albums/oo109/azmanishak/logo/ryehanna.png

Mr. Azman @ Kreuger said...

sorry... itu yang kecik.. yang ni yang full scale:-

http://i366.photobucket.com/albums/oo109/azmanishak/logo/ryehanna-1.png

shee said...

nak banner mcm mane? :D

Ryehanna said...

To Yasha: Sebab tu aku nak mintak tlg org ni... huhu

To Mr Azman: Thanx Kreuger!!

To Shee: Banner yg mcm dlm entry... tp nk lawa2 la... hehehe...
nk banner kecik jer.. utk iklan blog. :)

adol said...

tahu la comey

mad said...

Hello... anda nak banner? web banner? flash or static banner? kalau nak custom blog theme ke banner ke just email me at aku@penjajah.com....

Ryehanna said...

To Adol: Tak. saya tau la saya biase2 jer.. tp suke perasan buat2 comel. HAHA

To Mad: Nak banner blog.. biase2 jer...
yang macam letak kat entry tu la..