Monday, June 8, 2009

Terjumpa gajah dan anak terrorist di Pahang

bismIllah...


Last weekend pergi Pahang. Saje suke-suke redah hutan belukar dan jalan-jalan lengang berhampirang perkampungan orang asli untuk menghabiskan weekend aku. Ermm... nak tempek gambo jer... ade la sorang brader tu suruh aku update tentang pemergian aku ke Pahang last weekend. Terpaksa ar aku update. Kang dia takmo bace blog aku susah plak. Hilang sorang visitor. huahua...

Kami sempat melawat gajah-gajah di Elephant's Sanctuary di Kuala Gandah, Pahang. Sajer pergi jenguk cos banyak foreigners pergi melawat. So, join sekaki ar...



Sila abaikan kanak-kanak ribena dalam gambar yang cuba mengimitasi seekor gajah. Adik sapelah tu... sian betul... haku tak kenal... hahaha


Time on the way nak balik ke Perak, ade orang muntah la plak dalam kereta. Sape ke lagi... Nini arr... So berenti la kejap... ape tah nama tempat kami berenti ni... Batang Kali rasenya...


Tengah mencuci muntah yang kena kat suar jeans dia. Nak wat citer, plastik beg yang digunakan (aku bagi. ~lalala~) bocor la plak... abis kena suar. Muahaha... So Nini kenalah pergi tukar seluar. Sambil tunggu Nini mengeluarkan segala macam isi perut dia, aku dan Abang Tapa pergi cari asam dan air untuk refreshment. Kitorang duduk-duduk kejap dalam setengah jam cos tunggu Nini untuk okey.



Muka aku tengah boring tu. Heh.


Eh.. dah nak penghujung entry... lupe lak nak tempek gambar anak terrorist yang aku jumpa kat Pahang nih.


Okey la.. bukan anak terrorist. haha.. tapi anak saudara Mr Chubby Cheeks actually. Mix Malay-Algerian. Namanya Muhammad. Comel. Tapi ganaih. huahua. Saje ku gelar anak terrorist cos... well... omputeh for sure kata rupe mcm ni rupe terrorist. Rupe middle east. Sinis. Aaa.. kalo bapak dia tau aku nickname anak dia camtu mampoih aku!

Sekian, tamat sesi upload-mengupload. :)
Wassalam.



alhamdulIllah...

13 comments:

zool ligakampung said...

First time singgah sini.. Cutelah panda tu.. Mesti tuan blog pun secute panda tu..

naqiubex said...

Oh.. rupanya di Pahang ada Elepphant sanctuary..
great!

yash aka yasha said...

huwaaaaaaa!! g pahang ekk?? sonok nya.. aku tingin nak g ape tah nama nya lupe gunung mende tah.. t.t nak panjat!! huhuhuh~ aku dulu dok kuantan je.. salu g pantai.. x besh!! t.t

Ryehanna said...

To Zool Ligakampung: Ehhh salah tu! tuan blog bukan secute panda laa... tapi LAGI CUTE dari panda. hehehe...
baidewei, selamat datang ke blog Ryehannazz! :)


To Naqiubex: Yup! memang ada... tp nak pergi ke sanctuary ni punyerlah jauh... jalan lengang lak tu.. mmg hutan sungguh! tp ramai je org dtg... :)


To Yasha: Aku xpegi kuantan pn kali ni. jauh nau... so, dok tgk gajah jela. huhu..

Gunung yg ko nk panjat tu Gunung Jerai ke Gunung Senyum? Rajin gile nak panjat gunung! bagi aku seribu pun haku x hengen! muahahaha

zai said...

sape munth tu,ko ker?
err..da brape bulan?hehe..

tp mmg cute giler
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Gajah2 tu..

Ryehanna said...

My sister la yg muntah.. xnampak ke rupa Nini tu... huhu...

Gajah2 tu mg comel... saya tau :P

uShop said...

ko x g naik gajah ke?

wei, ko xmau bukak Panda's Sanctuary ke kat Malaysia?

Aku ade muke terrorist x? moyang aku dari afganistan

Ryehanna said...

Aku xnaik pun gajah tu.. xleh cos ade sticker pelawat je.. kalo nk buat aktiviti dgn gajah (naik gajah dan mandi bersama gajah), kena ade sticker lain. kena byr la kot.

Ko xde muka terrorist pn... dah skip generation kot. huhu

cikin said...

bestnyer g pahang... dh lama xg saner..:):)

adol said...

wah, mcm sonok je... huuhuhu

Ryehanna said...

To Cikin: Bolehla... biase2 jer...

To Adol: Best kalau dapat buat byk aktiviti. :)

Cybernetics Mind said...

emmmm...wat entri ni pasal brader tu erkkk..heheheh

nak tau....brader tu punya laa bengang dkt 24jam tak leh online...modem cam kaput...tak leh wat connection langsung semalam...grrrrrrrrrrrrrrrr

*sib baik laa Nini muntah dlm keter bakal ***** ****...kalau dlm keter CM, siap laa kene leteren tahap machine gun...wakakakaka

Ryehanna said...

Ooo... sian brader tu xdpt online. tp xpe.. ni ade komen ni maknenya masalah dh selesai la kan...

Woo.. marah gila eh kalo termuntah dlm keta? Takut!! hoho

ala.. tapi nini muntah dlm plastik. cuma plastik bocor n kena suar dia. xkena keta pun. :P

Aaaa dan maybe juga Abg Tapa xkan marah the only reason yg buat ana nak ikut dia ke pahang. :)