Saturday, June 27, 2009

Tetiba rasa macam nak buat tag

bismIllah...


Aku tengah boring ni. Bosan la plak dah sampai Shah Alam ni. Nak merayap pun motor takde cos ade kat kampung. Haihh... Awal lak aku bangun arini. Almaklum, dah terbiasa bangun awal pergi kerja... Patutnye hari ni kerja tapi aku mintak cuti cos ade hal sikit kat Shah Alam ni. Rindu lak kat Kak Yantee. Dahla semalam dia MC (sakit2 bdn sbb aerobik! hahah). Then... rindu sape lagi eh... :P

Okeylah, aku nak buat tag yang aku cilok dari blog orang. Saje takde keje...
Layan...


First Name
Nor Raihana

Nickname
Selalunya orang panggil aku Ana jer. Yang manje2 sikit panggil 'Naa'. Hahah. Oh, aku juga dikenali dengan nama Rai, Hana (bluwekk!), Anaconda, Konda dan Miss Panda.

Name you wish you had
Nama aku dah cukup sedap rasenya. Lehla tambah Datin ke, Dato' kat depan tu best gak.

What do people normally mistake your name as
RaHAIna dan juga RaJhana. (baru semalam En. Azsrin sebut nama aku Rajhana cos katanya 'I' aku macam 'J' kat dalam borang cuti). huhuhu

Birthday
17 August 1985 (birthday aku lagi sebulan lebih jer.. hahah)

Birthplace
Hospital Besar Beruas, Perak. Makna lain, rumah mak aku laaa... lahir kat umah jer :P

Time of Birth
10.24 malam kalo xsilap. tapi memang malam dan waktunya 10 lebih...

Parents together or divorced
Separated.

Get along with them
Bolehlah...

Single or taken
Single! Single!

Zodiac sign
Leo... Leo the lion...

How tall are you
163cm rasenya... lame dah tak ukur.

Wish you were taller
Takyah la kot... sebab boipreng pun sama tinggi jer... eh silap. tadi aku kata single kan. kenyataan dah bercanggah plak. so abaikan bahagian tu. Takmo ah tinggi lagi. susah nak cari boipreng tinggi2... aaa itu br betul. :P

Eye color
Oh macam-macam ade. ade kaler biru, coklat, hijo, kelabu... tapi yang original hofkos la hitam (dari jauh) atau coklat gelap (dari dekat)

Eye color you want
kalau nak tukar-tukar, pakai lens la cos dah memang rabun.

Natural Hair color
HITAM.

Current Hair color
Hitam ler jugak.

Short or long hair
Shoulder-length

Ever dye your hair a bizarre color
Taknah pun... tapi kekadang teringin la nak ade rambut warna biru. Muahahah

Curly, Straight, Wavy
Straight yang membosankan.

Last time you did something dramatic with your hair
Potong pendek cam jantan. Dramatic giler ah. Tapi time aku kurus dulu la.

Glasses or contacts
Contacts ler...

Do you wear make-up
Make-up camne tu? Aku just pakai krim muka n bedak kompak. pastu lipstick ckit. tu jer... tu pun kalo kuar je. kalo kat rumah, berkerak le muka aku tak letak ape. heh.

Ever had hair extensions
Tak pernah.. nak buat ape... bukan ade sape nak tengok pun...

Paint your nails
Tak pernah. Tak teringin pun cos kuku aku pendek and tak lawa sangat.


-Have you ever-

Lied
Pernah jer. selalunya menipu budak-budak. Amirul mangsa yang selalu ditipu. Heheheh

Stole something
Oh pernah pernah... curi duit tabung adik aku masa kecik-kecik rasenya. tapi aku tak ingat tabung sape... curi sbb nak beli aiskrim. :P

Smoked
Tak pernah... eh jap jap! pernah kot... aku dan Yong eksperimen hisap rokok Abah yang bersepah kat umah masa aku kecik-kecik. Tadika kot... (giler sket mase kecik) Pastu menyesal tak sudah cos pahittt giler... tak sedut habis pun... mmm aku pn dah tak ingat sangat dah.

Aku mase kecik2 memang suka main api. Pernah bagi meja tulis Mak Tih aku terbakar pastu terjerit-jerit macam hape... dahla masa tu aku sorang-sorang kat tingkat atas. huhuhu

Hurt someone close to you
Aaaa... pernah kot

Broke someones heart
Yes.

Had you heart broken
Oh yesss...

Wondered what was wrong with you
Takdela sangat... ade something wrong ke ngan aku ni?? rase normal jer...

Wish you were a prince/princess
Hanya bila aku tengok movie. In real life rasenya tak teringin pun... biarlah aku just jadi the plain ole Ryehana jer :)

Liked someone
Yes!

Liked someone who was taken
Yes. Encik kat tempat praktikal... hahahah

Shaved your head
Hisy... tak berhajat aku!

Been in love
Aku tak tau nak jawab aper.... huahuahua

Used chopsticks
Aku adalah manusia yang tak tau guna chopsticks. So takyah ngengada nak bawak aku gi restoran japanese ke, chinese ke... kecuali ko nak tolong suapkan! wahhh romantik gitu... :P

Sang in the mirror to yourself
Macam tak pernah jer.. malu dengan bayangan sendiri, boleh?


-Favorites-

Flower
Red roses rasenya. Tapi bunga casablanca pun suka. Tulips pun suke. Ahh ape2 bunga aku bedal asal bukan bunga taik ayam. Itu sangatlah potong stim ok~

Candy
Aaaaa... candy ngan chocolate same tak? Aaa aku suka ape2 benda dari Cadbury's dan Hershey's. Cekelat Daim pun aku suke. hihi (memang hantu cokelat)

Song
Byk giler favorite songs. Aku list 5 yang aku tengah layan sekarang. Take Me Home Country Road, Tie a yellow ribbon 'round the ole oak tree (panjang giler ah tajuk2 lagu), Only Hope nyanyian Mandy Moore dalam filem A Walk to Remember. Ahh 3 cukup la.. maleh nak naip

Scent
Untuk diri sendiri, suka bau bunga2. Macam perfume J'adore. One of my favoutite tu! Kalau untuk lelaki, aku suka bau yang masculine and ade hint of tobacco. Like one of my bosses kat company tempat aku kerja... aku rasa dia pakai perfume Dunhill... tapi aku tak berapa sure. Yang pasti, kalo dia lalu sebelah aku, aku sampai pejam2 mata bila hidu bau dia. Macam high kejap. Giler gak aku ni. Hahahahah... (nasibaik dia tak tau ade pelajar praktikal giler kat company dia)

Color
Berdasarkan benda-benda yang aku own, aku suka purple. Tertarik nak beli benda-benda kaler tu jer selalunya. hehehe. Dan memang aku suka warna ungu pun. Sejak sekolah lagi...

Movie
Ape-ape movie yang ada pelakon hensem kegemaran seperti Johny Depp, Jonathan Rhys Meyer, Jude Law dan Zac Efron. Sekarang tengah giler angau ngan Zac Efron!

Singer
Aku suka Michael Buble. Josh Groban. Aaaa mostly suara klasik ah.

Word
Sekarang asyiklah menyebut 'Jubo!' dan 'Bontot!'. Huahuahua

Junk food
Cheezels

Website
http://ryehannazz.blogspot.com dan http://ryehanatarepanda.blogspot.com HAHAHAH

Lotion
Aku bukan pakai lotion sangat. Lotion Avon yang aku beli sejak 2006 ade lagi sampai sekarang tak habis-habis. Pasni kena pakai kot cos tangan aku dah kasar giler dah. Hmmm tapi malas giler nak letak... ade orang nak sapukan lotion kat i? Abaikan... itu mengundang pergaduhan dari Abg Tapa je tu. :P

Animal
Fish! aku teringin nak bela ikan kelisa la plak... adakah kerana aku asyik bagi makan Kak Yam (nama ikan kelisa) di ofis? Dulu-dulu rasa macam nak bela kucing, tapi aku takmo deal ngan taik2 atau kencing2 kucing ni... kecualilah dapat laki yang sanggup cuci kencing dan buang penyahtinjaan kucing... so baru leh. Sila take notice yer, u-know-who

Ever cried over someone
Hofkoss. And i hate it.

Is there anything you wish you could change about yourself
I wish aku ni rajin dan bersemangat selalu.

Your biggest fear
Mati dalam keadaan hina.

Do you think you're attractive
Tak. eh jap jap... sikit-sikit jelah kot (hidup kena ade keyakinan. wahahahaha!)

If you had to choose a fairytale as your life what would you choose
Takde fairytale yang best ah. Tak habis-habis Cinderella, Sleeping Beauty, Snow White... aku nak jadi Ryehana jer.

Do you play any sports
Owh. aku benci sukan. Benda-benda lasak aku minat ah cuma kurang stamina cos tak bersukan.


Sekian, tamat tag. Bapak bosan tag ni. Korang pun tak pasal-pasal bosan cos bace tag ni.

hohoh.

Selamat hari Sabtu (tetiba teringat Majin) :fatpanda:



alhamdulIllah...

6 comments:

Portgas .D. Ace said...

da mcam biodata r lak..
=p

<< s| tED| >> said...

selamat hujung minggu...
panjang tag kamu

Ryehanna said...

dah bosan giler... tu yang buat entry tak berpekdah tu

ViNN said...

baru nak ingat aku..cett

Anonymous said...

hye Prof Dato' Dr. Ir. Ryehana..ehe (doa tu..)

-Brad-

Ryehanna said...

To Vinn: Ok la tu... ingt gak. hehehhe

To Brad: Masehhhhhh