Friday, July 3, 2009

Bella's Lullaby and my current feelings

bismIllah...


It's 11.15 pm. And I'm feeling lonesome.

Today I suffered from serious stomachache. Kept going to the toilet. Yeah, I tweet about it and one of my followers mocked me. He tweet-ed "kenapa awek comel suka tweet "aku nak berak" "aku tercirit 8 kali masuk tandas" "buntut ku sakit", ok leh buat tajuk entry silakan".

Hampeh. Memang terkena sebijik la kat aku cos I just tweet about going to the toilet for the 8th times seconds before that. Huh! Whatever la. Just updating my status jer. :D

And tonight, I got a fever. My body is hot all over. But it isn't serious. I think I'll get better in the morning. It's just that, I was too weak to go out to buy a panadol. And Mr Chubby Cheek has gone to Johor for Dillah's wedding (sword barrel)! :(

So I slept and slept... for I was also suffering period pains. Oh yes, I have already ironed my stomach tqvm. hehe.. (hopefully bakar lemak-lemak di perut juga. :P)

Right now, I am listening to Bella's Lullaby... to relax my mind. Cos baru je dapat sakit kepala plak. Ni la aku kalau sakit. Macam-macam benda... Takde painkiller langsung dalam simpanan lak tu.. adehhhh.

Suka giler ngan Bella's Lullaby nih. Dah repeat dekat 10x kot. Maybe sebab just melody jer.. takde suara-suara orang nyanyi... It's very soothing. :)

Bila dah layan melody yang sayu-sayu camni, mulalah aku nak emo. Emo siot. Rase nak nangis la ape la... cam bodo. Mr Chubby tak call aku tanya khabar pun makan hati. Padahal dia mesti penat drive. Then aku nak call orang tapi takleh cos dia tengah sms ngan awek dia pun nak terasa. Ntah ape-ape. Ni aku maleh kalo bulan mengambang ni. Jadi Panda Jadian tak pasal-pasal. Emo melampau. Tapi takpe lah... alhamdulillah dilahirkan sebagai seorang perempuan yang lembut hati... cehhh saiko diri sendiri. mueheheheh

So, dari aku layan perasaan nak menangis aku tu, baiklah aku update blog. Boring-boring leh luahkan gak ape yang terbuku di hati.

Aku rasa sunyi sebenarnya...
Uhuk uhuk...

***

1) Esok nak buat ape? Larat ke nak balik Beruas dengan motor? Hmmm...

2) Aku nak pergi Popular Bookstore atau Novelhut... nak beli novel... Kena pergi Ipoh. Jauh. Nak ke Mamito pergi Ipoh Ahad ni ek? hmmm...

3) Aku ni larat ke nak pergi kerja sok ni? Sakit kepala... arghhhhh...



I need a hug... :'(




alhamdulIllah...

9 comments:

HuRuL_AiNi said...

my dear ana...
be cool my dear...biasa la bulan mengambang jadi emo lebih...if u feel like crying...just cry my dear...u will be better later on...
just relex & try to go to sleep...i thinks that the best solution..
tengah sakit2 ni jgn la bawa motor jejauh...just rehat je la...maybe this time the best for you to be alone.....
tomorrow take your time to rest...do other things like reading novel etc...
cayo2 my dear...if i have wings..i will fly to be with you :)
you are not alone my dear...Allah always with us :)

Rjuna said...

Weh sorry la kalau ko terasa ayat-ayat chenta aku tu, gurau kasar jer (sedap jer sindir orang)

Jom aku belanja ko tengok Ice Age 3 esok, tu pun kalau sudi la, takleh takpe tak kisah hihi

shee said...

meh HUG >:D<

Renzo said...

km lelaki ni susah skit nak paham. nak kena bgtau lu br la rajin nak kol mengayat betapa sayang nyer kat gf dier ^^

pa2 pun, rehat la lu, esok okie da prut tu.

@deyLL@ said...

muehe..cian dia.Jom ramai2 peluk dia..!!

Ryehanna said...

To Hurul Aini: Thanx babe.. nak balik umah jap lg and i'll try to find some books to read.. thanx again... cos mmg all i want is a hug.. from someone who cares right now... :)

To Rjuna: Ala aku tak terasa pun la.. biase la tu gurau2.. aku nak balik Beruas la so xdapat la pau ko tgk ice age.. huhu

To Shee: Meh cni... :D

To Renzo: Takpelah.. tak kisah pun... paham dia letih... thanx!

To @deyll@: Hehehehe... meh laaaa peluk kan... :P

yash aka yasha said...

meh2 hug me... ["[^_^]"]

hahahhaha! wekkkkkwekkk!!

Mr. Azman @ Kreuger said...

hahaha... monopos betoi la panda ni. time cenggini mesti nak emo. ape da. abang navy tak call? kate balik kampung sesame. per kes???

weh... aku heran ar nape pompuan suke layan novel eh? sungguh aku tak bleh blah ar ngan novel nih. rase macam nak pitam kalau bace.. huhuhu~

Ryehanna said...

To Yash: Meh la peluk aku. sian aku ni kurang kasih sayang.. wakakaka

To Mr Azman: Jadah ape menopos nyer?? ko jangan! aku xkawen lg ni! nak anak weh...aku period laa, bkn menopos!

bile mase lak blk kg sesame? kg dia ngan kg aku berbeza lah. dia pg johor utk sword barrel kat wedding kwn dia. xreti2 nk tfon aku. huhu

xleh bace novel? sbb tu ko menghasilkan sperma, dan aku menghasilkan ovum. HAHAHA