Monday, July 27, 2009

Fascinating weekend!

bismIllah...


Okay... maybe it wasn't as fascinating as you guys might think, but nevertheless, to me it WAS! hehehe

On Saturday, I woke up real late cos I slept after Subuh. Punyerlah lame tido. Aku bangun kul 12 tengah hari kot? =) Mak lak takde cos ade program ape tah kat sekolah... Semua orang pun macam tak buat ape. Nini lagi la... tido sampai kul 1 kalo tak silap. For your information, kitorang dalam rumah ni tengah giler membaca novel. Kadang-kadang membaca sampai awal pagi walaupun kononnya plan awal hanya nak baca buku sampaila mengantuk. Dari Mak sampaila ke anak-anak (me and Nini jer selalunye), same je perangai. Ni semua sebab Mak baru tukar buku cerita kat Novelhut. So banyak la stok novel-novel baru (bukanla baru... tp yang belom dibace ler...). Sangatlah best cos Mak tak borong Mills & Boons shj. Dia borong buku2 dari terbitan lain gak.

Okey, enuf about books. Kalo citer tentang buku, lagi panjang perenggannye. Aku nak citer tentang aktiviti hari Sabtu sebenarnya... camne leh melencong lak.

Pada petang Sabtu, kami ke Lata Ulu Licin! Mak, Nini, Diyana, Amirul, aku dan Mr Chubby Cheeks satu kereta (Mak malas drive). Then Hanis datang ngan motor.

Actually, kitorang selalu pergi sana waktu pagi cos nak cop tempat best-best. Tapi sebab Mak pergi sekolah pagi tu and Mr Chubby Cheeks baru abis duty pagi tu, kitorang pergi petang jela. Dan malangnye, takde tempat yang best. Terpaksa la kitorang settle for 3rd class picnic spot. Area air tak dalam. Ade la dalam paras paha. T___T

This time, I was so fascinated by the butterflies that kept coming to our spot. Banyak lak tu! adela dalam 5,6 ekor. Diorang datang dan pergi berulang-kali. And yang lagi aku kagum, rama-rama tu mengeluarkan cecair dari bahagian belakangnya! Macam buang air. haha... Okay, aku dah lama tak ngusya National Geographic atau Discovery Channel ataupun Animal Planet. So, jakun la sekejap. Indeed, it was fascinating!! huhu

Ada 3 ekor rama-rama dalam gambar. Sangat comel!!


Aku siap ade amik video lagi masa kat lata tu. Video yang merapu... ada tentang butterflies kencing, then ada tentang Amirul berendam dan Mr Chubby Cheeks buat muka comel. Belasah jela. Maleh aku nak mengedit. Tapi best la dapat capture video rama-rama yang cantik tu. Masa amik video ni rama-rama dah berkurang and tinggal 3 ekor kot. Kalau nak tengok video tu, leh usya kat sini. (malu nak embed kat blog. hik hik)


Aktiviti lain di lata adalah berendam jela. Berendam dan makan. Hehehe...


Hari Ahad plak aku ke Manjung untuk jumpa kawan. Kawan aku ni aku kenal dari chatting. Masa chatting dia suggest aku apply kerja kat satu tempat ni. He told me to give him my resume and then we'll go check out the workplace. Dia macam nak tolong la kan.. so aku pun ikut jer. Apply jerla kot-kot dapat...

So aku pergi Manjung ngan Mak and Nini. Aku suruh Mak drop kat McD jer cos nak Mr Chubby Cheeks tunggu kat situ. And aku cakap kat kawan baru ni pun jumpa kat McD je. Sajela nak kenalkan Mr Chubby Cheeks ngan kawan baru aku ni. Yela kan, aku sendiri tak pernah jumpa kawan baru tu sebelum ni! heheheh...

Lepas bagi resume, kitorang gerak kat area tempat aku apply kerja tu. Saje ar kawan baruku ini nak tunjuk-tunjuk... So aku and Mr Chubby Cheeks ikut dari belakang...

Ni antara area tempat kerja tu... I was 'fascinated' by the surrounding too...

My friend and Mr Chubby Cheeks


Huhuhuhu... >_<


alhamdulIllah...

12 comments:

Aidil Sharizaq said...

nape tak tangkap rama2 bawk balik? hehe

lepak mcD tak ajak pun;)

Ryehanna said...

isy, xkan nk tangkap? i syg butterflies laaa... :P

i dont know ur number!

hihihi

bEEdLE d' bARd said...

rama2 tu nak makan kopok kot

Mr. Azman @ Kreuger said...

wooo merendek kat air terjun eh.. heheh.. jangan marah ar.. saje nak melawak~ lame tak kacau panda kat sini.

P/S: dah tukar themes panda gediks eh~ hahaha baru la best kembali~

Ryehanna said...

To Beedle the bard: Actually tu plastik kacang..


To Mr Azman:aritu hang pergi kat blog aku yg lagi satu laa...

anyway, aku merendek bawak mak, adik2 ngan anak saudara lagi... best x aku? hahaha

Cybernetics Mind said...

emmm...
kalo CM tk silap...
rama2 tu punya nama..
Raja Brooke...
kalo tk caya gak..
pi laa tanya encik gugell

lokasi tmpat kejer tu...
kt mana erkkk...
mcm kat Pelabuhan Lumut...
Kg Acheh jer..

hehehe...
Twister tabley tinggal arrr...
menu waaaajiiib

ezany said...

erk.. bleh nmpk ker rama2 kencing..? kompius.. hehehe..

Ryehanna said...

To Cybernetics Mind: Yeke nama dia cmtu? Ooo xtau lak teman... nnt rerajin org google...

Ya, tepat sekali tekaan anda. area tu la.. :P

Twister mesti kena ade!! hik hik


To Ezany: Leh nampak kalau klik link untuk video tu... usya la video tu kalo rajin. nampak gak la ade air kuar dari bontot dia. haha

Jezze said...

nape xde your pic kali ni?

Roslan said...

came ak nak komen latest post ko ni??hu3

Ryehanna said...

To Jezze: Sajer... hehe

To Roslan: sengaja buat xleh komen.. komen jela entry len... haha

yash aka yasha said...

rerama kencing???

kepelikan di situ..

dia sesema la.. sakng kan musim..
haish.. ape la ko nyah..

bile nak jumpe aku?? ='8(