Tuesday, July 21, 2009

Mekap Amatur #2

bismIllah...


"Yong, ramai orang komen ko mekap tak cun. Yang kata cantik ade la dalam 2,3 kerat. Yang lain kata huduh, tua dan tak lawo."

"Heh. Yang kata tak lawo tu mesti diorang tak pakai mekap kan?"

"Manelah aku tau... Mm tak pakai kot."

"Dah agak dah!"

"Aku pun rase tak cun... tebal beno. Mata tak cun."

"Itu sebab aku mekap untuk orang bertunang or nikah ler. Memang la tebal. Kalau nipis tak nampak kalau dalam gambar. Mata tu aku wat biru cos ko kata nak pakai baju biru.. eyeliner pun takde! Eeee.. meh sini aku mekap lagi!"

"Aaaaa... okey...."


hihihi...




Hmm...

Mekap kali ni aku agak suke gak la... Tak tau pendapat korang macam mane?
Tapi jenuh ar aku nak basuh muka pasni... huhu

Fyi, Yong aku guna:

foundation Maybelline, bedak Revlon, eyeshadow, blusher dan loose powder dari Elizabeth Arden, eyeliner Avon (selongkar barang2 lame aku haha), eyebrow pencil, mascara intense XXL and funky eyeliner (yang warna silver kat mata tu) Maybelline, lipstick dan lipgloss Maybelline... lagi ape tah... tu je kot.

Simple jer. Takde mahal-mahal. Elizabeth Arden tu jer kot yang mahal sikit. huhu. Yang penting bukan harta aku. =p

More pictures in my pictures blog.
Amaran: Aku tak bertanggungjawab dengan
segala rase nak muntah or meluat dari gambar2 di situ.
=P


alhamdulIllah...

26 comments:

chokilala said...

xlawa la weyh. nampak keras n garang muka ko. aku xsuka. better muka natural ko tu je. kalau nak pakai pun, light makeup je okla kot

sickchild said...

gila lawa weh.
sumpah tak tipu.
hahaha.
ni ok weh.
jgn tebal sgt.

;D

wat tutorial aw.
aku nak gak blaja.

sickchild said...

aku suka mata kau. suka!!!!!

shee said...

mata u besar. pakai eyeliner nmpk lagi besar. hehe try eyeshadow color pink. mesti lg sweet sbb u cerah :) and eyeliner pakai kat atas jer.

Ryehanna said...

To Chokilala: Ala.. sesekali makeover.. nak tgk muka aku lain... hihi

To SickChild: Thanx! aku pn mcm suke gak. NAk suh aku wat tuto? aku pun tak reti nak mekap ape... hahahaha...

tgg la Yong aku ade blog. kot2 dia nak buat... :P


To Shee: Hihi.. dh tgk gmbr kat blog lg satu? ade 1 gmbr tu i jegil bijik mata. lg nmpk besar. hahahaha..

well, nnt la next time ke... try mekap camtu lak. thanx!

Ynn. said...

cntik duhhhh suruh la kakak ko makeup aku nnt hihi cuma aku x berape suka pkai eyeshadow. if pkai aku nk mcm smookyy eyes kan cntik dohhh :P hhahahaha

wehh nk pkai contact lense la sng aku nk pkai eyeliner tebal2 hihi :P

zubair.. said...

kali neh bru la lawo..wakakaka...

Lang Legar said...

lawa gak tgk ni,macam menaikkan lagi part mata anda hoho..

Ryehanna said...

To Ynn: Thanx! kebetulan aku pakai lens arini so lagi la nmpk lain (in a good way) hehehe

Yong aku dok Batu Gajah la, cmne dia nk mekapkan ko? :P


To Zubair: Masehhh. Tapi ini mekap gak yer... ;)

To LangLegar: Hehehe... memang saje wat gitu... thanx!

d|n said...

aku x tau nk komen pasal mekap org..hehe
klo org 2 da lawo..x yah mekap pn da lawo da..huhu
btw..bile nk wat tutorial mekap??haha

░♥si lampu neon♥░ said...

nak muntah2!! hahahha

takla, siyes cun.

ni tuk tunang ke nikah ni??

Ryehanna said...

To Din: Kalau wat tutorial ni kenapa? ko nak cube try ke?? hahahhaa...

To Si Lampu Neon: Entahla... mane2 pun boleh kot... tp bukan untuk kawen la... mekap ni sbnrnya ade comot2 tp xnampak lak bila amik gmbr. kalo tgk dkt2 haaa mmg comot ah

Idalara said...

wah..cun tu..tp betul kata ryehana..make up tebal ni susah nak cuci..

p/s kak ida pernah masuk majalah MIDI..mak oi bila kena touch up mng cun gilet masuk majalah..mak pun tk kenal..tp yg realnya..mcm wang cina..hahah..tu sbb jgn terpedaya dgn gmbr artis yg cun melecun dlm tv atau majalah..tak selawa mana pun..make up dan teknik lampu yg buat jd cun sgt2.

tp tk dinafikan masih ramai artis yg cntik asli..

Ryehanna said...

HIhihi..

betul tu! sbnrnya mekap kat muka tu byk sgt yg comot. tp dikaver ngan lighting yang okey serta kamera handphone murahan...

P/s: wah kak ida..pernah msk majalah tu!!

Cybernetics Mind said...

emmmm...
hari tu contract ngan Maybelline tu dah sign ker...ganti contract Halle Berry yg dah nk habis tu kan???

Sila Berangan...okehhh

per2 pon...pektis makes purrrrfect....kira terer gak Yong jadik make-up artist ni erkkk....cuti sekolah nnti boley laaa carik makan...kenduri banyak....

at least...dok main conteng2 muka ni kurang2 ilang gak boring kat umah tu kan... ;)

prettyrain said...

kali ni mmg cun sket.
cuma tk bape bkenan shading kt idung tu.
nmpk lebih tua.
dan rasa mcam nmpk idung ko senget sket.
hehe. jangan marah ye.

yOnnA said...

ok.sumpah cun! kakak ko memang pandai make up! (eceh,tetibe) serius lawa weh! (bgtau kakak ko aku puji dia make up), ni nampak natural sikit. tp aku tak berkenang tang hidung :p hahahhaha

i love ur eyes!!!
weh bila hang nak bertunang?

Ryehanna said...

To CM: Kehkehkeh.. tergelak bace komen CM ni especially part last tu! memang hilangkan boring la ni.. hahahah


To Prettyrain: Kat gmbr ke2 tu eh? nmpk hidung senget? hahaha... sbb lighting kot. first pic tu ok je straight. ;)


To Yonna: Yong aku kata, komen ko ni la yang dia nak bace! wakakakaka... wehh hidung nmpk senget kat pic ke2 kan... lighting tu...(yong aku kata)

aaa bertunang? ermmm nanti2 ler... hik hik

Azam said...

xlawa jugak...haha...btw, nape asyik gambar closeup dari atas and tepi...takde ke gambar dari depan..

Anonymous said...

argkkkk...tulun..tulun..da xlarat da nk muntah nie..tlg display gmbo laen..pliss..im begging u..arkk..xleh tulis byk2 ni..nk g muntah lg..arghkk;p

-brad-

yash aka yasha said...

weyh..

x lawo..

aku tetap dgn keputusan aku..

muktamad!

kau sesuai x bermakeup!

hohohohohohoh~

Ryehanna said...

To Azam: Wehhh mane der gmbr dari tepi. kalo gmbr dr tepi, nampk muka aku separuh jela. as for front view, mmg dah sah2 gmbr yg aku ltk ni gmbr depan. so aku xpaham soalan ko


To Brad: Aku tak suruh tengok pun... nak muntah, muntah la. ade aku kesah? huahuahua


To Yasha: Okeylah.. aku terima komen ko cos ko mmg xpakai mekap kan... biase lah budak2.. :P

eNaSaN said...

chumiL

unwanted said...

setelah aku tgk dalam 5 minit...
..
aku suka tgk mata dan pipi..ha3

Ryehanna said...

To Enasan: Hihi.. thanx!

To Unwanted: Oh?? mata mmg org suke komen... tp pipi??? huhu T___T

aiyie said...

sori2 kaco erk..
nak tny sket..
apa komen tentang puncak alam?huhu