Monday, July 20, 2009

Mekap Amatur.

bismIllah...


"Ana, meh sini aku mekap muka ko nak?"
"Watpe? maleh ar... malam-malam nak mekap jadah ape nye?"

"Ala mehla aku nak try... aku ade bawak alat mekap aku nih"
"Mmm... yelah yelah. Jap aku basuh muka dulu.."

Then, we went to lepakking in my mom's bedroom. Yong took out her stuff to do my makeup.

"Ee.. muka kamu ni tak simetri la. Senget!"
"Yer.. aku tahu laaa. Syukur la ade muka jugak. Mane ade orang perfect dalam dunia ni. Tengok ko, lawo tapi gemok"

"Hmmph!"
"Eee... tangan bau sambal tumis!! Hampeh!!"

"Diam ah. Aku buh eyeshadow kang warna biru k"
"Eeee... biru! bahaya ar. kang macam rupe Mimi citer Drew Carey tu kang!"

***

And the result is...

THIS!!

Dari jauh. Lighting kureng cos waktu malam.


Eyeshadow biru.


"Apsal blusher ni banyak sangat? Udah macam badut laaa!"
"Woi! jangan la sapu! Biarla... kalo sikit, tak nampak ler bila amik gambar"

"Eee... buruk la mata aku! Tak lawo pun! Ape maskara ni bergumpal-gumpal ni.. eee tak bestnye... berat je rase kelopak mata aku. Aku tengok Charlie Wilson's War kan, Julia Roberts guna pin untuk lerai2kan bulu-bulu mata dia pas dia letak maskara. Taknah lak aku try"
"Eh ok la tu! Aku tak bawak brush dier... Ala, ok gak ape. Cuba ko pakai kontek lens. Nampak la lain sikit"

"Ahh maleh aku nak pakai kontek lens plak..."
"Pergi tunjuk kat mak. Ok ke tak..."


Hmph... so should I trust my sister to do my makeup?


p/s: I look old matured ler... tak best! aku tak puas hati pun ngan mekap nih. aku lebih suka tak mekap! tapi sebab saje test2 mekap... so layan...


As usual, for more photos view my pictures blog.
Dah lame update kat situ.


alhamdulIllah...

22 comments:

BPS said...

Mmm OK Cantik especially tang kelopak mata tu..

Boleh trust la kakak kau tu. Tunjuk kat abang navy sayang tu apa dia kata.

Renzo said...

err... nak kata senget xjg kos slalu gmbr ko buat pun ber angle2 jg.

blajar la skit2 mana tau time dating smua llk dok usha cik panda biar mr.chubby jelas skit ^^p

zubair.. said...

adoi.....lebih2 lak kak..hu3...pompuan kalo dh lawo,kot manne pun lawo kak..4 me,sy suke tngok akak x mekap..hu3..

shee said...

cantik la kak ;D

Dba Ghani said...

okeh pe tu?!!
panggil adik kau mekap aku!

Ryehanna said...

To BPS: erm.. yeke ok? ade yg kata x ok...

To Renzo: Haha.. my face mmg xsimetri sebenarnya. gigi i x centered. that's y la...efek kat rahang dan bentuk muka. dapat dikaver sikit2 kalo amik gmbr sendiri.

To Zubair: Honestly zubair, i dont like to wear makeup. tp ni saje test2 je...

To Shee: Really?? Thanx!! hihi

To Dba Ghani: Ok ke? aaa.. ni kakak aku yang mekapkan, bukan adikku.. huhu. xtau eh Yong tu panggilan utk akak sulung bg org Perak? cam kak long la :D

Azam said...

u have natural beauty la..takyah la wear makeup, huduh nor nengoknyer..tak comel

Ryehanna said...

Hahaha... selambe je ko sound 'huduh' yer... cis! :P

aku pun xsuke mekap la.. ni testing.. nnt nk kawen or bertunang, mesti nak mekap gak sikit2.. huahuahua

@deyLL@ said...

kamu tanpa mekap lagi comel..hehe.

HuRuL_AiNih said...

urm....aku pun prefer muka ko without mekap tebal ni...hikhik...

Anonymous said...

tepek bedak sejuk je..kan senang..haha
-brad-

Anonymous said...

dear ryehana,

i think u're lovely even if without makeups. tp kalau pakai pun ok jer... nampak different

S.R

~azalea~ said...

=)sy pn xsuka mekap2 ni.. lecehh.. hoho..


kalo sy, sy sokong S.R .. ngeee..


kalo dh cntik, pki ape pn cntik... =)

yash aka yasha said...

siyes!! sumpah kau lawo x makeup..

tua giler muka ko weyh!!!

macam 30an!!

dari mata aku la..

tatau plak mata owg len kan..

haggagaggag~

Cybernetics Mind said...

wahhhh...
cam mekap nk b'sanding jer...
tak pun utk malam berinai...
per2 pon...bagus laa
buat persiapan awal :P

tapi kan...
statement psl muka tk simetri tu..
mmg kelako...
tapi realiti yg patut kita tahu..
muka kita tk akan simetri....
cer photoshopkan muka kita...
bagi jadi simetri...
kompemmm nmpk pelik...hehehe

Ryehanna said...

To @deyll@: Hihi... masehh

To Hurul Aini: Aku pun prefer gitu..

To Brad: Adeke org kawen or bertunang tempek bedak sejuk?

To Anon@S.R: Masehhh

To Azalea: Heheh... masehh

To Yasha: Hahahaha! selambe badak ko je kata aku huduh ye! aku xterasa, tp kakak aku yg terasa. wakakaka...

aku mmg nampak 'matured' ckit bila mekap..ala, aku pn xsuke mekap la.. ni nk testing mekap mase bertunang.. kalo mekap harian, xkanla nk pakai tebal mcm ni wehhh


To CM: Salah tu CM... actually, praktis utk hari bertunang.. huahuahua

kalo x, xkoser ah nk pakai mekap tebal2 tu.. :P

muka kita mmg xsimetri ke? tp muka artis n byk pelakon kat tv tu simetri je.. lawa jer... huhuhuhu

yOnnA said...

honestly,aku rasa better ko x pakai make up lg sejuta kali cun melecun! sebab muka ko mmg jenis natural beauty (bukan ayat bodek ok), so no need to make up kot. tebalkan tang mata ja :)

Ryehanna said...

Natural beauty??

yeke?

ihik ihik...

Isy, malulah!! ihik
malu.. *tekup muka sambil blushing2*

YER, SILA LEMPANG SAYA. HAHAHAHA

MuNsYi^SaMa said...

same la cm mimi cite drew carrey tu..hehe

touch up sket2 pon dh ckup. Bkan nk g amik Anugerah Bintang popular ke ape.

sickchild said...

weh jgn make up weh.
plis.
aahaha.

natural beauty la weh =)

Ryehanna said...

To Munsyi: Memang la bukan nak amik Anugerah, sbb tu takdela mekap beria sgt (itu blm dikira beria lg oke).

Wehhh jauh gile beza muka Mimi tu ngan aku tau! cisss


To SickChild: Memang la prefer natural beauty and xmo mekap... tp ni mekap utk majlis bertunang or nikah ler... tgh try2 and test2 skill... :P

unwanted said...

yg makeup kali kedua lagi cantik..:)