Thursday, July 9, 2009

My blouse is missing too!!

bismIllah...


Semalam aku kepengsanan. Balik kerja dalam 5.30 petang gitu, aku terus tertidur sampailah pukul 10.30 malam. Punyerlah lama aku tido. Merentasi masa Maghrib lak tu (fyi, i cant pray at the moment)! But I remember Mr Chubby Cheeks called me at 8 o'clock... and I mumbled incoherent things. Don't remember lah..

Then at 11 I got up to go to the toilet cos I need to pee. Kalo tak, tak bangun-bangun dari tilam gak kot. huhu... Pas cuci-cuci muka (tak mandi pun! wakakaka) and berus gigi, aku layan lagu dalam laptop. Nak tido balik la kononnye..

Nak online takleh cos broadband ade kat Mr Chubby Cheeks. So tak dapatlah aku melayan perasaan semalam. Hmmm... semalam bulan terang... full moon rasenya. I caught a glimpse of it while walking to the loo...

Bila tengok bulan, aku rasa kagum dengan kebesaran Allah. Juga rasa sayu... entah kenapa. Bulan penuh buat aku teringatkan mereka-mereka yang pernah singgah di hati ini...
"Oh angin... sampaikan rinduku padanya... yang sedih pilu..." Wah, tetiba jer letak lagu Belaian Jiwa.

Err.. ok ok fokus.

Tajuk entry ini berkenaan kelambatan aku ke opis pada pagi ini setelah blouse yang ku cari tidak berjumpa-jumpa. Padahal baru kelmarin aku lipat masuk dalam beg baju (cos esok dah nak blah dari bilik sewa). Pagi ni aku geledah beg tapi tak jumpa. Gilerrrr... ape kena ngan bilik aku tu? well... bilik memang la tak berkunci...

Arghhhh fed up oke!!!

Blouse kegemaran aku lak tu... Kak Yantee kata aku nampak kurus kalo pakai blouse tu... and... blouse tu dibeli oleh someone special from my past... it means a lot to me...

:'(

Bangkai ar sape-sape yang amik baju tu!

Aku sumpah bontot ko berulat!



Arghhhh!!

Bengang oke... bengang!



alhamdulIllah...

19 comments:

Portgas .D. Ace said...

alaaaaaaaaaaaaar~
cian nye..
tp 2 ke muke bengang??
takowt2..
hahahaha~
=p

ross said...

Jeng..jeng....ade TOYOL ( kepala hitam) tak ? ..mule2 skirt than blouse ...lpas ni ? huh..becareful k ........

Riezal said...

err sebenarnyaa saya pinjam kejap.. sorry sangat2.. hari tu takdak kain pelikat buat pi semayang.. jadi aku pinjam buat kain pelikat.. :D

ayien ; iena said...

toyol ijau amik kowt.
ngee~
sabo2.

ezany said...

you have been watching..

erk.. saje jer kasi cuak.. hehe..

blowie said...

bontot sye xde ulat,so bukan saya yg amik,hahahaha.

mmg macam ade orang terlebih rajin je nk geledah beg tu,better find out cpt sebelum 1 bilik tu ilang ;p

alang said...

Uik. Umah ko ada bela toyol kut. hehe. Yg budak sarawak tu, takyah risau. Abaikan je. Takde pape la. Klau ada org curi pun myb dia jeles tgk ko pakai lawa sgt, then dia pun nak lawa jugak. Muahaha.

Ryehanna said...

Stress wo byk benda ilang nih...

balik ni aku nak tanya minah bilik sebelah tu dia ade nampak ke tak...

aku tension giler nih...

:'(

Cybernetics Mind said...

tak beshhh kan kalo jadi menda2 camni...sib baik dah ujung2 ni. kalo tidak alamatnya satu lemari clear...

hehehe...bila baca komen2 kat sini, upernya ada gak org yg tk tau blouse tu haper erkk...hehehe

yOnnA said...

hang p la jampi supaya panda2 hang gigit bontot dia!!!

yOnnA said...

hang p la jampi supaya panda2 hang gigit bontot dia!!!

Ryehanna said...

To Cybernetics Mind: ha ah yer.. br perasan komen atas tu.. blaus leh buat pg semayang ke? bkn kain lah.. hihihi (unless dia komen brkaitan entry sebelum ni)

:)


To Yonna: Hahahah... aku mane reti nak mandrem2 orang ni wehhh..

aku suci lagi berhati mulia. wakakaka..

weh doakan la barang2 aku tu leh jumpa balik. sedey siot...

Renzo said...

dahsyat muka marah tu, nasib bukan ku yg ambil ^^
harap2 ko jmp jg blause favorat ko tu

Ryehanna said...

Aku rase xjumpa dah kot. budak blik sebelah pn dah menghilangkan diri.. dhle aku nak kuar dah umah tu arini

Anak Lipas said...

dalam beg lain? atau sekadar mimpi melipat blouse itu ke dalam beg?
hehe

yash aka yasha said...

hayokkkk!

tatau..

sape amik...

habeh la ko nyah..

sume nak ilank...

ade owg bengang ngn ko kowt...!

satg naya ja mandrem2...

wekkekkekee! lol

ko mimpi lipat baju tuh ke nyah???

weekkkkk! =p

adol said...

org yang ambi bangkai plak yg salah.. huhuhu

Anonymous said...

sib bek ilang blouse jek..kalo ngn org2 nye skali ilang??haa..mau mangamuk cabi chicks tu..hak3

-brad-

unwanted said...

aku tolong berharap juga untuk ko ek.
aku harap yang mencuri tu accident pastu patah tangan..
padan muka..ha3