Monday, July 13, 2009

Of the last day, Mom's birthday and durians

://bismIllah...


It's a good thing that I can't go online these past two days (it's only been 2 days but I was bored to death!)... At least, I didn't update my blog with ramblings of a confused + angry + frustrated + moody 24 years old female during a full moon. Kalau tak, aku akan nyesal bagi orang bace ape aku tulis. huhu..

Okay, forget about that.

Sabtu lepas aku ade buat makan-makan sikit kat SSE, tempat aku praktikal. Amik-amik gambar sumer.. It was a nice day, and I know I'm going to miss them.

We took pictures. Tapi aku agak tak puas hati cos gambar En. Rosli takde. Dia berkeras gak takmo bergambar same-same instead dia lak yang jadi photographer. Then, boss aku yang hensem a.k.a Encik Azsrin pun takde. So tak dapek la amik gambar ngan beliau. Huhu. Other than that, best dan suke ar dapat amik gambar ngan the rest of the gang. :)

From left; En. Khanafi, Kak Yantee, Kak N, Me and En. Faiq :)
Gambar En. Rosli jer takde. Kalo tak, dah perfect sebagai geng2 ofis. :(


Ade lagi gambar-gambar lain. Tapi aku upload satu ni jelah. The rest of the pics nanti ade la aku upload kat my pictures blog. Sekarang malas upload bebanyak cos internet aku di Beruas ni hanya berkelajuan GPRS.

***

Sunday was my Mom's birthday!

We didn't celebrate much... cos Mak ade hal di Manong pagi tu. Petang baru balik. Just makan-makan jelah. Mak buat bihun soto. Sedap!! heheheh

Then tonight, Mr Chubby Cheeks came to our house. Dia dah janji nak datang untuk bagi aku broadband. Macam tau2 je aku mati kutu bila takleh online. heheh...

Surprisingly, he brought Chocolate Indulgence cake as my Mom's birthday cake. Ape lagi... membaham la kitorang. Aku ngap sampai 2 slices. Giler kenyang. Dahla sebelum makan kek, aku teman Mr Chubby Cheeks makan nasi. Tapi aku just meratah jer cos dah makan sebelum dia datang. Seronok aku tengok dia makan banyak. Suka sangat kalau ade ulam (ade ulam temu+timun+daun salad bersama-sama tempoyak).

Ulang tahun kelahiran Mamito yang ke-50.
(tarikh sebenar adalah pada 12 Julai. Tapi Mr Chubby Cheeks hanya dpt bawak kek pada malam Isnin cos dia duty Ahad till pagi Isnin)


Lepas makan kek, sesi mengupas buah durian pulak. Mak nak bagi Mr Chubby Cheeks merasa durian cos aritu Mr Chubby Cheeks ade belikan durian untuk makan ramai-ramai di Beruas. Tapi durian yang dibeli tu kureng... So, tadi kitorang mengupas durian banyak-banyak. Yang elok, simpan dalam peti sejuk. Yang tak berapa elok, Mak nak buat tempoyak. Aku dah tak larat nak makan durian lagi cos dari siang aku kedarah durian je...

Waktu siang...


Seriously, sejak semalam aku asyik makan durian jer. Pagi, petang dan malam. Kebetulan Mak bawak balik banyak durian dari Manong. Isteri sepupu aku bagi. Banyak la jugak duriannyer. Ape lagi... makan tak hengat. Badan panas waktu malam tu lain cerita. Heh. Aku memang suka durian. Actually, seronok makan kalau beramai-ramai. Kalau aku sorang jer, usah harap aku nak sentuh. Pemalas nak kupas. So, bile ade Nini, Diyana, Hanis and Amirul, barulah best makan durian. Bersila makan depan pintu rumah. Aku rase semalam ade la dekat 20 ulas durian aku bedal. =P

Waktu malam... (just a few hours ago)


Okey.. entry ni amik masa yang sangat lama untuk publish cos aku dok tunggu gambar-gambar diupload dengan masa yang sangat lama. Berpeluh aku. Pasni nak mandi (panas wehhh), solat and tido.

Salam.


P/s: Tadi ade bincang-bincang tentang kawen... aku jadi macam... erm.. aku takut lah nak kawen. Camne eh... huhuhu (Majinn bace ni mesti nak ceramah aku la tu)



alhamdulIllah...

11 comments:

Rjuna said...

Eleh tak jeles, kat manjung bersepah-sepah org jual durian

tapi dpt durian fresh manong, baru jatuh dr pokok lagi syok kot

nanti kawen ajak la aku, sampai ke sudah tak dapat jumpa ko

nabilah hana said...

kampung mak aku pun kat manong juga
hehe

nabilah hana said...
This comment has been removed by the author.
megat said...

pasal durian lah, demam, batuk-batuk dan selsema aku belum kebah. hu3.

Ryehanna said...

To Rjuna: Tak suruh jeles pun.. well, mulanya mmg makan durian beli kat tepi jalan di Teluk Muroh... then mak dpt durian dari Manong lak... :P

Insya Allah.. kawen nnt aku jmput. :D


To Nabilah Hana: Kampung mak aku di Jeliyang..tp since Opah pn dah berhijrah di Beruas pas dia kawen, so kampung kami di Beruas la.. err.. Manong tu umah sepupu :)


To Megat: hehehee... alhamdulillah xdemam pun (lagi) sbb makan durian :)

blowie said...

sekarang mmg musim durian,pegi celah mana pun mesti nampak durian punya ;p

samanosuke_04 said...

muaknyee.. tgk durian pun aku dah muak.. hihi tapi cambest jer kektue.. ceh, naiklaa saham mrchubby ko tue

nabilah hana said...

ouh jeliang
tau2..
umah opah aku kat sblh masjid manong
yg sblh skola men tajul ariffin tu
wah..detail aku explain ni hehe

Cybernetics Mind said...

ok per diskas pasl nk kawen tuh...
tk kn nebes kot...heheh

wahhhh....gila durian nehh
sekali tgok gambaq pon dah rasa
cam nk sendawa...burpp

kalo dah banyak sgt tempoyak tu..
pasing2 laa sebotoi...meleleh beb
siap cicah ngan ulam temu tu..aduii

heheh...CM bley siap imagine caner umah dan keter tu...dia punya bau

kalo nk bg ilang bau duyan dlm keter,letak 2-3 keping roti gardenia kat bonet keter....kasik roti tu jerap bau duyan tuh =)

Anonymous said...

err..knape muke org dlm gmbr tu diblurkan?even plet no keta pon..ke tu muka-muka+keta wanted sbb xbyr lesen tv?haha..jelesnye dpt mkn durian..kat holiwud nie xde durian la..lgpon omputih mane mkn durian..ahaks

-brad-

Ryehanna said...

To Blowie: Tau xperrr... aku ni almost hari2 makan doroyan. nasibaik tak demam


To Samanosuke: Saham Mr Chubby Cheeks memang dah naik pun... orang tua kan pandai bodek... huahuahua


To Nabilah Hana: Haha mmg detail pon ko explain.. tapi aku ni jenis tak perasan/peka sangat ngan keliling.. tgkla, nnt next time aku pg manong, aku usya umah Opah ko.. :P


To Cybernetics Mind:
1. Of cos la nervous. Takut nak kawen!!
2. Haha.. xkira lagi ana sendawa mcm hape since makan durian ni. lalalala
3. Ala.. xde stok la CM. mak baru nak wat tempoyak. tapi siyes sedap la makan ulam temu. baru 1st time makan dlm bulan julai ni. hehe
4. Letak roti ek? Abg Tapa letak arang.. As for keta mak tu, kami bior je... lame2 hilang la baunye. hehe


To Brad(blah la perasan nk mampos): Ko tu dok kelantan je ok.. jgn nk perasan hollywood. geli aku dgr..xmakan durian konon. budu ko bedal gak. huhuhuhu
btw, muka2 dicensored sbb mereka xnak publisiti. cukup le aku sorang ;P