Saturday, July 18, 2009

Of my bike, Afnan and boredom

bismIllah...


Arini Sabtu. Konon-kononnya aku nak pergi umah Yong kat Batu Gajah... tapi, macam malas lah plak. Takde geng. Nan dah lepas ke Manjung (dia tiba dari Tenganu hari Khamis, maktab dia bagu cuti darurat cos takde air). Debab pergi test memandu di Ayer Tawar. Yang len semua membongkang depan tv. Tengok citer ape tah. Aku?? Mmm bangun-bangun tido terus makan then bukak komputer. hehehe

Semalam motor Kriss aku dah dihantar ke Sitiawan untuk dipos ke Terengganu. Nan nak guna. Katanya time bulan puasa nanti senang nak kuar beli makanan. Itu jugak la tujuan dia balik. Nak amik motor aku. Huhu... Nasib baik aku beli motor tu guna duit mak cukup-cukup. Mak geram gak la cos dia bagi 2k ingatkan aku nak beli motor okey-okey sikit and tambah guna duit aku. Tengok-tengok aku beli motor yang cukup-cukup harga 2k. Guna duit aku sikit je untuk tukar nama pemilik and ape tah lagi. Mueheheheh... (aku ade mention tentang pembelian motor tu di sini)

EX5 tu sangat berjasa. Aku guna masa diploma kat Permatang Pauh. Sekarang dah jadi macam hak milik Hanis. Dia yang mekap and jaga moto tu..

Yang Kriss tu baru beli (2nd hand) awal tahun ni.

Nouvo tu Mr Chubby Cheeks punyer..(aku tak minat jenis2 scoot nih, nak 'lap' susah)


Sebelum ni ade 3 bijik motor kat rumah including Mr Chubby Cheek's Nouvo. So lepas ni tinggal 2 jelah. Nouvo tu tak tau bila nak pulangkan. Mr Chubby Cheeks suruh aku pakai dulu. Tapi yang selalu mengebas dan bawak lari adalah Hanis. -_-"

Ni ha gambar Afnan. Ade la sorang blogger tu tinggal mesej kat shoutbox... kata dah lame tak tempek gambar adikku, Nan kan... haaa amik amik

The photos were taken yesterday.
Betul-betul before Hanis bawak pergi Sitiawan dan Nan ikut ngan kereta.


Okey, selesai upload gambar Nan. ^__^

Mmm... lately aku memang banyak benda nak tulis tapi tak tercatat di blog. Setiap kali login blogger dan masuk ke dashboard, aku jadi blur sekejap. Maybe sebab tak tau nak update yang mane satu? huahuahua

My dashboard. Klik image untuk tumbesaran berganda


Blog aku ade 3 jer. Seperti terpampang dalam gambar di atas. One of it is private which is the Personal Thoughts..(nama pun 'Personal') lame dah tak update. Ade sorang reader je. You know who... =P

Oh, kalau perasan, ade tulis 'Diplaying 3 of 5 blogs' kat bahagian bawah gambar tu... well, salah satu darinya ialah blog kawan aku yang suh aku jadi blog author gak. Untuk adjust ape-ape kat blog dia. Tak remove-remove lagi. So, biar jela. The other one is... well, blog lirik lagu. Tapi sebab aku malas nak maintain, aku dah delete. huhuhu...

Itu la aku kalau bosan. Layan blog jelah... tapi bila internet slow, lagi la aku bertambah bosan. Nak layan blog pun takleh sangat. T____T

Well, that's all for now. Cheerio!

Salam.

p/s: Mata aku gatal sejak malam tadi. Rimas betul! tapi since aku dok beruas ni memang aku tak pakai kontek lens dah... so, kenape nak gatal2 lak? Gerammm!


alhamdulIllah...

9 comments:

yash aka yasha said...

yey!!! saiya komen dulu!!

jadik saiya jadik adik ipar ya cik pepanda cumel???

bhakhakhakkk!

hai nan.. saiya yasha aka yash..
saiya pengomen pertama.. jadik..
awak saiya punye!

wkakkakkaka! lol

sickchild said...

hahahahaha wehhhh ko update semata2 untuk aku an?
hahahahaha kem slm aw.
cakap kat dye dye hensem gilo.
hahahaha

Ryehanna said...

To Yasha: Ooo... ini ke komennye? patut ko tergelak2 kat YM eh..
cehhh...

nak jadi adik ipar aku kena selalu bagi hadiah dan topup kat aku. Muahahahaha


To Sickchild: Huhu.. nasib baik la adik aku xde jenguk blog aku. kang dia kembang... huahuahua

aku update n upload pic dia sbb cik choki. tp ok la.. ko kena gak la tempias2... lol

@deyLL@ said...

mata duitan tol bakal kakak ipar ni..haha

Mr. Azman @ Kreuger said...

weh panda pon pandai naik motor ker? hahaha... ni dah macam citer jony and jenny nih.. hahaha lawak giler~

Jezze said...

Aaaa.. hensem! hensem!

dah ade awek ke belom adik akak tu?

Mr PenyuBiru said...

aku pun nak tinggal mesej cam chokilala gak la.

dah lama ko tak taruk gambar eja tu. hehe..

MuNsYi^SaMa said...

fanatik gle chokilala nag adik ko..bkan dh ad Mr F ke? huhu

Ryehanna said...

To @deyll@: Hahaha.. stended!

To Mr Azman: Citer johny and jenny? aku xtau... xtgk... anyway, aku bukan panda. manusia leh bawak motor oke.. har har har

To Jezze: entahle... mcm ade awek...

To Mr Penyubiru: Macam mane nak letak gambar dia kalo dia dah pindah ke Penang.. huhuh

To Munsyi: Ala.. suka2 jer... biase ar... hehehehe