Wednesday, July 8, 2009

Should I be worried?

bismIllah...


Semalam, aku cari-cari skirt aku tapi tak jumpa. Skirt tu aku baru je pakai semalam. Pakai time kat bilik. Ala, skirt labuh ler... bukanlah mini skirt. But it went missing! Merata aku cari tak jumpa. Denggg!

Then, I noticed I lost my 'sepit rambut'. Sepit rambut buaya dalam English ape tah. Hair clip eh? Anyway, sepit rambut warna pink tu pun hilang.

Mana perginya semua ni??

Fyi, aku sekarang duduk menyewa bilik. Bilik sewa tu hanya ada aku dan sorang akak. Aku baru pas tanya Akak tu pagi tadi tapi dia pun tak nampak.

Alaaaaa... my feveret skirt tu! (yer, aku suka pakai kain kalo dok umah)


Lebih kurang macam ni ar skirt aku tu tapi warna putih berbunga oren.


Nak tau tak kenapa aku risau?

Well...

Sebab the other girl di dalam rumah ni (dok bilik lain) ade amal ilmu-ilmu sikit. Aku tau pun cos budak-budak nurse ni lah citer. Like she's some kind of 'call girl'. Oh yesss, she's very popular. Aku pun heran macam mane boys2 kat tempat aku praktikal ni leh kenal dia. She's from the island of Borneo. She always get the handsomest guys eventhough she's not pretty. She even admitted that she used something to make these men favor her..(or vice versa? ntahlah).

Err...

So... aku risau lah bila skirt aku yang dah dipakai tu hilang! And sepit rambut aku!

Ke... aku ni yang over reacted?? Setahu aku, aku takde bagi dia marah. Tapi kelmarin bilik dia kena kunci cos dia tak bayar duit sewa lagi kat landlord. and bila landlord datang, dia keluar. Aku lak dah bayar... guna duit Mr Chubby Cheeks bagi. huhu... tapi aku memang tak nah bagi dia marah rasenya... and we're not even close...

However... I know she observed my relationship with Mr Chubby Cheeks. I remember how she noticed Mr Chubby Cheeks is a naval officer from the sticker on his car's windshield from the first time I entered that house! Giler ah.. boleh dia perasan? adeke orang yang tengok sticker2 kat cermin kereta orang?? hmmm... And I know she loves to chase after the navy guys... hmmmm...

Aku memang dah cari merata-rata skirt and sepit rambut aku. Sepit rambut tu aku tak kisah sangat cos aku memang suka bagi hilang sepit. Tapi long skirt aku?? Impossible boleh hilang kalau bukan sebab orang yang ambil!


Should I be worried???

oh okay... maybe i overreacted. i hope the skirt will turn up soon.


alhamdulIllah...

20 comments:

Azam said...

uish..abis le kene buat manderam....btw, bukan ko tengah pakai skirt tu?

Ryehanna said...

camni, aku pakai skirt tu bile dok umah je. kiranya, pas aku blk kerja dan mandi sumer, aku akan pakai skirt tu. tapi since semalam tak de lak skirt tu.. mane lak perginya...

itu yg misteri sgt ni

ChaiReeL AziZee said...

woo..ada jampi-jampi..bahaya woo...

cahayachenta said...

huishh..takut aku baca citer ko ni... dia amik ker??? Psiko nya pompuan tu, suma benda dia tau...

Rara said...

cuba kau cakap camni ;

"hoi cicak, baik kau pulangkan skirt putih berbunga oren aku sebelum aku bunuh raja kau"

ok ini petua nenek aku kalau hilang barang or barang kita tu diambil untuk tujuan menyihir . so far aku selalu je try and mmg selalu jumpa balik lah lepas aku cakap mcmtu :)

Portgas .D. Ace said...

suke r tgk org pki skirt..
huhu~
wey, Banner x ciap ag r..
xde idea..
pictre same jerk sume2..

@deyLL@ said...

yes...u should be worried.bace entry ni pon da seram..

Ryehanna said...

To Chaireel Azizee: Mmg la bahaya.. that's y aku riso

To Cahayachenta: Tak tau la dia amik ke tak... tu yang pening tu... xtau mane pergi skirt tu :(

To Rara: Hahaha.. petua org tua2 eh. balik ni aku try :P

To Portgas: Lame giler ko nk buat! aku tgg ko submit je baru nk buat entry tentang banner ni semua

To @deyll@: So i should be worry la kan? huhuhu...

ni aku xsuke nih...

shee said...

u kena berjaga2 taw. org2 belah sane tu bahye. berjaga2 taw.

blowie said...

abisss la panda dh curik skrit dye ;p

Ryehanna said...

To Shee: Yeah i know.. dah kena warning dr ramai org supaya i careful.hmm that's why I'm so worried! Waaaaa..

To Blowie: Kalau btl panda yang amik xper la. kalau bukan? haaa... cmne tu

♥♥me ~ cik sara said...

huu..klau cik sara pn worried jugak lorr...ne thu interested kt ur navy guy tu..aisshhh...bhya2..
then recently cane layann dye kt awk? klau still biasa je takde ape2 kot...tpi klau dye pndang semcm ke, being sarcastic ke..aduhhh..careful yaaa..bnyak2 le bc pape yg patut..huu

uShop said...

org kata pakai slua dalam tebalik leh mengelakkan dari pekena2 org seberang ni.. mayb leh try..

ezany said...

uish.. bahaya tinggal ngan org camni.. jgn bergaul sgt la ngan dia tu..

Cybernetics Mind said...

hati2...
amalkan baca ayat kursi sokmo....
bila sampai tang "Wala ya u duhu hifzuhuma wahuwal aliyul aziimmm"...cuba ulang 2-3 kali....

semy said...

bahye...sila bace yasin dan ayat qursi sekarang...

Luth Textile said...

abesla.. nt mcm2 jd kt dia.. wakakka

Ryehanna said...

To Cik Sara: KAmi tak rapat. well.. saya ade jugak cari dia tapi bila balik dr kerja je, dia asyik takde kat bilik. name je dok serumah tp nk jmpa pn ssh lately. hmmm thanx btw :)


To Ushop: Aaaa.. yup.. pernah dgr gak. hehehe... nnt ku try... :P


To Ezany: Memang tak bergaul sangat pun..


To Cybernetics Mind: Okay... thanx CM! :D


To Semy: hehehehe.. will do. ;)


To Luth Textile: Boleh ko gelak? adehhh.. jgn la doa cmtu! >:(

yash aka yasha said...

bahya2...

ishkk3...

nape aku ase macam da komen kat n3 nie tapi aku carik2 komen aku x dek?? waaaaaaaaaa!! mana komen aku ilankkk! t.t x kan komen pown nak ilank!

nie dah kes berat nie.. u.u

Anonymous said...

bes..rye ni pakai ilmu pe plak smpai 1 opis gua rebut2 nk ur number???tu br tgk gmbaq jek..aishh...dasat;p
-brad-