Tuesday, August 11, 2009

I got a job!

bismIllah...

I GOT A JOB!!

:pandaGeli_05::pandaGeli_14::pandaGeli_31:

Alhamdulillah... Aku dapat kerja yang aku pergi intebiu Jumaat lepas. Lega aku! Mak aku lak excited gila... Siap dah kuar duit awal-awal untuk kegunaan aku.. Macam tak sabar nak aku blah dari rumah jer... huhu -_-"

Dan aku bakal bekerja pada hari Isnin bersamaan 17 Ogos nanti. Tahukah anda itu tarikh apa?? Tau tak? Oh.. tak tau? Tak tau takpelah... aku redha. T___T

Haihhhh... sabo jerlah... Kena mula kerja pada hari yang patutnya aku celebrate tarikhnya dengan mereka-mereka yang tersayang. Tapi kali ni kena berjauhan pula. Kalau ada pintu suka hati kan senang. Kerja kat KL then petang balik terus tiba Perak. Aiyaaa sedih woo... Takpelah. Berkorban sikit. Ho yeah!

Esok lepas Zohor aku dah nak bertolak ke PJ. Ke rumah sepupuku tu. Nini ikut cos aku saje gatal ajak dia teman. Takdelah aku bosan sangat. Kami pergi awal cos nak tumpang kereta Mr Chubby Cheeks. Kebetulan dia ada meeting kat mindef pada hari Khamis dan Jumaat. Kalau tak, plannye nak pergi hari Sabtu.

Mm tak dapat aku nak pergi pekan Rabu kat Beruas ni esok... baru ingat nak beli sepit rambut, mi rebus, yong tau fu and KEBAB. Nanti mesti aku rindu nak makan kebab Pekan Rabu!! Waaaaa... :'(

Hmmm... Takpelah awal sikit.. usya-usya keadaan camne nak pergi kerja. huhu.. *sedapkan hati*

Aku ni resah gelisah lagi.. nervous pun ada kot. Mikir nak kerja macam mana, boleh ker kerja kat tempat tu, nak bawak baju ape, nak kemas ape bla bla bla...

Haaaaah!! Baru aku teringat...

Nasib baik sangat-sangat la workers kat company yang aku bakal bekerja ni pakai uniform! Syukur! hahaha... biase ah aku ni. Mane der baju elok-elok sangat. Kalau nak shopping, susah betul nak cari baju! Dan jugak, aku memang jarang shopping cos selalu tak berduit jer! hahaha..

Ahhh lega betul... tak payah pikir setiap hari nak pakai baju ape macam mak aku dan guru-guru perempuan lain. teehee..

:pandaGeli_27::pandaGeli_27::pandaGeli_27:


Okeylah... esok-esok sambung lagi.. Malas nak upload gambar... Takmo upload sebab ade jerawat kat pipi sebenarnya. huahuahua

Wish me luck okey!

Salam.


alhamdulIllah...

24 comments:

Nur Fatehah said...

tahniah2...

Azam said...

tahniah

Ryehanna said...

To Nur Fatehah and Azam: Thank you, guys! *beams*

yash aka yasha said...

alahai.. sian dah..

mula2 keje time besday plak tuh.. mesti bengang.. meh sambut ngn aku nak?? ofer nie.. muwehehehe! mau2??

takziah.. ehh! tahniah.. t.t

Noor Ashraaf said...

keje pemenen ke practical? atau part time?

Lang Legar said...

tahniah2 anda sudah dapat kerja nie..

Ryehanna said...

To Yasha: Tau xpe.. sedih wo smbut besday waktu kerja.. ntah cmne ah... mesti aku emo sekejap aritu.. T_T

tp kalo ko blanje aku makan sedap2, aku x jadi emo la.. hehehehe


To Noor Ashraaf: Kerja permanent la.. mane der praktikal dah.. dan bukan part time. kerja dari kul 8 pagi sampai 5.30 ptg (kalo xsilap)


To LangLegar: macih macih.. alhamdulillah... setelah menganggur hampir sebulan, ade rezeki Allah nak bagi... :)

Indera said...

tahniah utk kamu!

nur nabil said...

nak duit raya
:D

yOnnA said...

wohooo boleh lah kita berdating-an nnt :p hahaha

tahniah babe! *hugs*

::Dnaz:: said...

Wah tahniah2!!!masa tu besday ana ker?wah!mesti lagi bersemangat nk keje.besnye..dapat adiah besday besar cmtu (kejela).huhu.anyway, tahniah taw!all da best k.

Ross said...

tahniah...Ko dapat keje kat mane? kat erea PJ ke ? mane tau dekat ngan umah aku ke.....

Ryehanna said...

To Indera: Terima kasih!

To Nur Nabil: Muahaha.. kalau aku jumpa ko time raya thn ni, leh la aku bg duit raya. :P

To Yonna: Hehe! jom-jom pergi dating... :P
Thanx!

To Dnazz: Mmm mmgla best dpt kerja.. tp kureng best pun ada gak cos kena kerja! hahahahah...
Masehhh! :D

To Ross: Kerja kat KL tapi stay kat PJ (at least alamat rumah tu still dalam daerah PJ. hihi)
thanx...

senapang said...

waaaa tahniah2 kak ryehana...ehh kak ke?
ko keje jawatan ape tu kak ryehana?
kat company amende?
keje lek lok tau...
pehtu jgn asik dok blog2 n twit2 24 jam....hahahaha

triasas said...

congrat! please follow me on twitter @triasas

hanc said...

Salam~~ Tahniah sis dah dapat keje~~~ keje leklok na~~ nnti kite sambut bfday dlm twitt nak~~~

Jaws said...

tahniah dapat keje..
kat kl plak tu..
huhu..
hati2.. kl bahaya..
hahahaha...
selamat bekerja dan jgn malas mcam aku..
banyak kali kene sound ng HR n bos..

DilOt said...

tahniah....syoknye dh dapt keje...

Rjuna said...

Tahniah, eloklah ko dah kerja, nanti leh online hari-hari

selamat bekerja, 17 aku tahu tarikh apa, leo jugak yer hihi

Ryehanna said...

To Senapang: Kak ker? aku tua ke? saya tahun 1985... T__T
kerja jawatan biase jer..gaji pun takdelah banyak sangat tapi bolehlah.. nak lebih kena OT ler.. :P
company car rental under sime darby.. blasah jelah..
thanx!


To Triasas: Thank u!

To Hanc: Thanx.. tgk la kalau dapat nak beronline time tgh kerja tu... boleh ke nak bertwitter... T__T

To Jaws: Hopefully aku tak malas cos kerjanya macam best dan takde teknikal langsung. hihihi...
masehh utk ingatan. aku mmg xsuke KL..huhu

To Dilot: Thanx, dilot... syok jugak... :D

To Rjuna: Yer... kita kan same-same Leo...
Ko, aku, chokilala, Justkhai, Yasha... and sape tah lg. hehehe
Masehh..

Ikram Hakimi said...

ko keje ape neh? pakai uniform siap

senapang said...

ala blasah je la...
kire ko akak la tu..aku taun 86...
yeye aku muda lg...huhuhu

ok la tu ko ada OT...aku hapah takde OT..hampeh

Ryehanna said...

To Ikram Hakimi: Ala kerja biase2 jer.. dah dia nk buat ade uniform, bagus le tu. hehe


To Senapang: Ala.. baya adik aku jer! xpayah nak ber'akak2'! geli aku..

:P

DilOt said...

kalu org lain dapat keje or kawen..kompem dilot menyibuk gak rase seronok..hehe...