Tuesday, August 4, 2009

Insomniac me

bismIllah...


Dah 2,3 minggu aku tak tido time orang lain tido. Aku tido pas Subuh. Tak pun time 4, 5 pagi. Then bila time cam tu, mmg tido-tdo ayam jerla cos Mak dah bangun. Time 'cuti' ni lagi la aku tak tido sebab dah banyak tido time siang. Time siang jer kena cramps yang aku heran tu? hmm...

Aku takleh tido gak malam pagi ni. So... layan menaip ah... hehehe

Semalam, lepas midnight, aku marathon tengok movies yang Nan burn dalam dvd. Mula-mula tengok Gone in 60 seconds. Dah 15 minit tengok, baru aku rase aku pernah tengok citer ni. Ahh layan jela walaupun heronya tak hensem (Nicholas Cage).

Pas tengok movie tu, aku tengok Spirited Away lak. Ala, citer kartun Jepun yang femes gile dulu...tapi aku tak nah tengok. Entah kenapa tetiba rasa nak tengok. Baru 5 minit tengok, aku terus decide tak nak skip ape-ape (cos aku suka lajukan part yang macam boring kalau tengok movie sesorang. hehe). Giler best! Lagipun macam dah lama tak tengok kartun yang 2D. La ni movie kartun asyik 3D jer. huhu... Tapi citer ni cam seram pun ada gak (padahal kartun je pun! ) cos aku tengok citer ni pukul 2 pagi kot... dahle citer spirit-spirit kan... tapi nasib baik la lukisan takde seram sangat except for spirit yang bernama 'No Face'. huhu...

Then, abis citer tu aku layan Beowulf plak. Tapi tak tengok abis (yer, aku tak tengok lagi citer Beowulf tu). Macam boring jer. haha.. tengok cd first jer.

Itu jelah aktiviti aku kat rumah. Makan, tengok tv, tidur. Kalau tv, aku dok melayan The Nanny reruns kat Hallmark jer lah... Mengimbas kembali kenangan masa kecik-kecik dulu... Kami satu family memang suka giler citer The Nanny ni. Lawak giler!! Inilah antara show yang aku leh tergelak terbahak-bahak depan tv. Aku sangat-sangat suka citer ni.

Info tak berguna: Diyana gelak macam Fran Drescher dalam citer The Nanny tu. So, suke ngejek dia... =P


Pernah tengok citer ni?
Suka tak??


I have plans this weekend. Going to Batu Gajah. Tak jadi pergi Shah Alam kutip barang-barang kat rumah sewa lama cos Mr CC duty hari Sabtu. Nini lak ade exam kat Gopeng. So, lepak Batu Gajah jap sambil enjoy internet yang berkelajuan hsdpa. Hehehe... I hope everything will turn out okay.

For my Kelantanese friend yang perasan Brad Pitt, ni aku upload gambar aku neh. Sebok sangat nak suruh orang upload pic kan... haaa amik amik... buatla perbandingan muka bermekap ngan muka tak mekap. Saje ar tu nak ngutuk...

Bluwekkk!


That's all for now.

P/s: Errr... bila check Nuffnang nak sampai nih? ehek ehek...



alhamdulIllah...

8 comments:

Tyra said...

beowulf tu memang pelik citer dia. mase kuar perempuan jahat yang serupa Angelina Jolie tu, asyik duk ketawa terbahak-bahak... apekehal la pulak angelina jolie jadi macam tuh. buruk benor rupenye. hehe.

Ryehanna said...

Hahahaha... tu la psl kan...
tgk separuh jer cos mcm maleh lak nak layan... nnt2 le kot tgk lg... hihihi

Cybernetics Mind said...

hehehe...
imsoniac yerrr...
tauuuu...
tgok mata pon dah tau...
dah nk sama ngan mata panda.. =)

CM dpt rasakan...
betapa boringnyerrr Ana skrg ni... :(

yash aka yasha said...

aku pown macam kau!

tapi berselang seli ekk..

macam isnin kul4 5 pagi baru tido..
selasa kul9 dah lelap pasal qada tidur semalamnya..rabu kul 4 5 pagi baru tido.. kamis kul9 lelap qada tido semalam nya.. jumaat 4 5pagi tido.. sabtu kul9 da lelap qda tido semalamnya.. ahad kadang2 tidur 4 5pagi kadang2 kul9 da lelap..

wkakakkakka! paham?? =p

Anonymous said...

alah..poyonye..pdhal 2-2 pon mekap..cume yg satu tu xla nmpk menonjol sgt (bajek org xleh nk bezakan la tu)..ahaks..sile post balik yer cik rye..hak3

-brad-

Ryehana said...

To CM: tau xper... boring ya amat. kalo xleh online lg la mati kutu... huhu

To Yasha: Lorrr... same jelah ko nyer jadual tido cam aku... lbh kurg jer... huahuahuahua

To Brad: ahh malas nk upload pic selalu... nmpk poyo beno... hohoho

Lang Legar said...

Spirited away tu besh tapi dah lame ilang lak cd die..and The Nanny was my old time favourite..I remembered growing up watching the series every Sunday haha..Si Fran tue memang klaka betul la..

Ryehanna said...

hehee.. setuju sgt! dia mmg lawak giler.. :P