Friday, August 14, 2009

Of a friend's birthday and yesterday's activities

spellbismIllah...


Sebenarnya kelmarin aku dah mengarang panjang-panjang untuk update blog. Tapi takleh nak publish. Dahle takleh nak publish, takleh save as draft juga! Ape kejadahnye tah... error memacam... So kali ni aku pinjam laptop Mr Chubby Cheeks untuk update blog. hehe.

Hari ni 14 Ogos kan... So di sini nak shoutout; "Happy Birthday, Faiq!! Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki." Ala.. hero muka bengkakku tu la. Hihihi.. ramai kawan-kawanku yang birthday bulan Ogos ni... :)

Jenuh gak aku mencari gambar dia nih..

Ape lagi nak citer...
Aaa semalam aku dan Nini merayap-rayap. Kami try set masa untuk perjalanan aku pergi ke tempat kerja nanti. Cos aku ni masalah ngan transportation ke tempat kerja untuk masa sekarang. Naik komuter ke KL Sentral, then naik monorel ke tempat kerja. Masa yang diambil adalah sejam setengah!! Mamposs... aku nak kuar umah kul baper... Adeiii...

Dalam seminggu yang pertama ni aku tumpang sedara aku pergi kereta. Dia pun kenala bawak kereta. Selalunya dia naik motor jer. Aku rase Mak kena pos motor kat aku jugak la. Belajar-belajar la naik motor kat sini. Jenuh ler kalo naik public transport. Masa itu emas... Aku takmo la banyak buang masa tunggu train dan sebagainya... Haih... susah gak kalo kerja kat KL ni dan menetap di tempat yang agak jauh... :(

Semalam juga lepas jenjalan tengok tempat kerja, aku dan Nini ke Shah Alam. Ingat nak tunggu Mr Chubby Cheeks tapi dia tak habis meeting lagi, so kitorang pergi jela ke sana ngan komuter. Aku ada ar kontek si Eny a.k.a Sickchild72 kot-kot dapat jumpa. Excited beno dia ingat aku datang ngan Nan. Dengan Nini ah... Nan belajo kat Besut nun... Lagipun mana pernah Nan ikut aku jenjalan. =P

Sampai stesen komuter Shah Alam, kami naik bas nak ke PKNS. Aku rasa baru beberapa bulan tak naik bas rapid tu, rupanya sekarang pakai kad touch n go ek? huahuahua. Patut driver bus usya kami cam pelik and tanya nak pergi mane. =P

Sampai PKNS, usya-usya baju raya... pergi avon beli bra, pencuci muka dan perfume. Perfume tu akhirnya pecah pagi tadi!! Demm! Nasibaik harga tak sampai RM20. Tapi still... aku tak sempat sembur lagi! T___T

Then pergi SACC masuk MPH sambil tunggu Mr Chubby Cheeks datang.. Sempatla usya-usya buku dan baca majalah. Tapi aku tak beli satu buku+novel pun. Tapi sempat la twitpic novel yang aku teringin *hints* hehe... Argh tak sabarnya nak baca buku-buku yang aku order dari blog bangibookseller!! (serius tak sabar! ^___^ ) Itu la first time aku order/beli benda secara online! Hihihi...

Then Mr Chubby Cheeks sampai time tengah hujan lebat. Sian dia basah jugak la walaupun ada payung... So kitorang pergi mengisi perut di Pizza Hut. Nini tak makan cos dia dah melantak masa kat PKNS sebelum tu..


Abis mengisi perut, kitorang pusing-pusing Shah Alam sebelum pergi amik kakak Mr Chubby Cheeks abis kerja kat TTDI Jaya. Tapi tak sempat nak jumpa Eny. Takpela, takde rezeki. Maybe lain kali.. dah agak dekat lagipun.. :)

Sempat gak jenjalan dalam uitm tu.. heheh..


Oh... aku baru dapat call dari tempat bakal aku bekerja... Errr... berapa kali nak call daa.. aritu ade dah orang call bagitau aku dapat kerja. Kena datang pukul berapa... Tapi tak bagitau pakai baju camne. Almaklum, tak dapat uniform lagi.

Hmmm... mana aku nak cari kemeja putih ngan slack hitam ni? Kemeja? aku tak pernah ade kemeja... t-shirt tu biase ah... ala... <--xpernah ade seluar slack sejak aku berumur 17 tahun.

K lah, till then. Salam.



alhamdulIllah...

7 comments:

yash aka yasha said...

hepi besday kat kawan ko nyah!!!

beli la kat pasar malam byk nyah baju2.. ekekekkee!

aku ade suar slack itam sebijik je... tuh pown 2 3x pakai.. t.t

unwanted said...

happy birthday kat kawan ko,
happy masuk kerja kat ko..
nnt kja rajin² ye.
gaji pun cepat naik..:)

Ryehanna said...

To Yasha: Ko same saiz ngan aku tak? kalo same, esok gak aku jmpa ko! haha... maleh siot nak pg beli... T__T


To Unwanted: Thanx! insya Allah.. hehehe

abdus said...

time aku xde kat Shah Alam la ko sibuk duk turun Shah Alam. haih.

:D

Sickchild tu member adek aku. Aku baru tahu :P

Ryehanna said...

oh...

abdus ni siapakah??

weh blog ko ape da...

xleh nk view pn.. huhu

Cybernetics Mind said...

waaaaa....
hitam dan putih...
mcm najis cicak..
wakakakaka

per2 pon...
congrats dpt kejer..
bistu...
sapa nk jg kota metropolitan Berueh:p

Ryehanna said...

cesss..
kota metropolitan katanya??
sindir la tu!! huh!

xper xper.. nini leh jaga... dia xdpt2 kerja lg tu.. dah menganggur sejak bulan 5 aritu.. huhu