Monday, August 10, 2009

Sepanjang ketidakbolehan berinternet

bismIllah...

Online di Pizza Hut kejap. Ade jerawat di pipi! :(


Baru 3 hari tak boleh berinternet, aku dah tension gila. huhu.. Sedih oh... So, ni aku nak catatkan ape yang aku buat selama aku tak dapat online. Ni dapat online jap kat Pizza Hut sitiawan. Aku kena pau.. kena blanja pizza. hampeh...


Anyway...

Last Friday, aku dan Mamito ke KL cos aku ada interview kerja. Saudaraku yang tolong carikan. So kitorang pergi la ke KL hari Jumaat. Sampai kat Pudu, saudara aku ni (sepupu aku la kiranya pangkat dia ni) amik kami. Then terus bawak aku kat tempat kerja dia. Katanya untuk isi borang sebab plan asal interview hari Sabtu. Sampai-sampai kat tempat kerja sepupuku ini, aku terus kena interview. Dahle tak prepare ape kejadah pun. Then aku pakai t-shirt bodo je (t-shirt buruk je wehh) and jeans. Nasib baik la aku dan ada pre-interview session ngan bos sepupu aku dalam phone sehari sebelum tu. So, selambe je ah. hehehehe...

Aku apply post biase jer. Takde kaitan langsung ngan ape aku pernah belajar. Tapi tak kisah ah... apply jer. Kalau dapat, alhamdulillah... Leh kutip pengalaman baru. :)

Nanti kalau dah dapat kerja, aku citer lagi kat sini. Aku kerisauan gak cos tempat kerja kat KL. Aku ni memang manusia yang tak suka bandar besar. Sangatlah aku meluat dengan keadaan bersesak-sesak naik train ke tempat kerja mahupun traffic jam. Kalau dapat kerja tu... hmmm... erm... aaa... haihhhh... huhu... kena berkorban part nak pergi kerja la.

Semalam aku dapat simkad baru dari Mr Chubby Cheeks. Nombor maxis gak tapi kali ni postpaid. Dia nyer kerja la nih... Aku dah ade 2 nombor setakat ni. Satu maxis and satu lagi celcom. Then ada nombor baru lagi... Handphone ade 2 jer. So nombor mane yang aku nak buang? Haihhh... Takpelah. Ambik jer. Lagipun ok gak. Sebab bil kan. Tak payah topup-topup. Yang penting, BUKAN AKU BAYAR. Muahahahahahah...

So dear friends, kalo korang tak dapat contact aku dengan nombor yang korang ade, try nombor yang aku baru bagitau. Aku ade sms dah pagi tadi. Antara blogger bertuah yang tau nombor baru aku adalah Yonna, Chokilala, Yasha and sape tah lagi. Lupe dah. :P

Aku juga baru je depositkan cek nuffnang tadi. hihi... cam hepi jer. Yang kelakarnya, Mak aku macam suke jer. heheh.. siap gitau kat sepupu aku (yang tolong aku cari kerja tu) yang aku dapat duit dari bermain internet. huahuahua... malu ai! =P

K lah, ape lagi nak citer...
Dah nak Maghrib. So kena balik. Bye-bye...

Nanti ku update lagi.

Miss u all!

God knows how much I miss twittering and bloghopping.. :(



alhamdulIllah...

5 comments:

<< s| tED| >> said...

sabar je lah.. cooobaaan!! :P

pudding pie said...

bestnyer, dah lama tak mkn pizza
huhu
tak nak blnja ker??
keh3

yashygsempoi said...

alaaahhhh.. keje jew la kat cnie weyh!! t.t anti bleh jalan2 ngn aku kan kan?? hhahhahhaha~

Ryehana said...

To Ted: Yer.. tgh bersabor la ni... T__T

To Pudding Pie: belanje? tgk ler.. kalau ade rezeki kita jmpa ke...hehe

To Yasha: Aaaa... aku tatot!! aku ni kan penakot. hehehe...
tp teringin gak nak pg berdating ngan ko.. hihi

unwanted said...

x pe jerawat sikit²..
masih cantik lagi..:)