Wednesday, September 9, 2009

09-09-09; First time jumpa blogger friends!

bismIllah...


Salam, y'all! Wah.. hari ni aku happy sangat cos dapat berbuka dengan 2 kawan yang kenal dari internet. They are Yasha dan Khairul.


Actually kan, semuanya bermula dari tweet jer. Aku dok tweet tanya sape nak teman aku berbuka since aku asyik berbuka dalam train je. Sangatlah bosan. Alang-alang dah kat KL Sentral, ape kata kawan-kawan yang leh join datang teman aku berbuka? hehehe...

Aku memang dah lama plan nak jumpa dengan Yasha. Cos selain dari Chokilala, another virtual friend and blogger yang aku agak rapat adalah dengan dia. Rapat dari segi selalu chatting, gossip-gossip, share tips/news dan yang sewaktu dengannya. hehe. So, bila dia kata macam leh datang berbuka ngan aku petang tadi, hatiku sangatlah berbunga-bunga gembira. Akhirnya ketemu insan yang telah ku jalin ikatan persahabatan sejak tahun lepas. Selama ini hanya bersua di atas talian, tapi hari ni dapat jumpa. :) (Skema gile ayat)

As for Khairul, leh kata dia ni kawan baru la kot. Cos aku memang jarang giler berhubung ngan dia. Eh silap. Aku memang TAK PERNAH berhubung ngan dia before this rasenya. Baru semalam aku follow twitter dia. Cos semalam dia ade balas tweet aku untuk bagitau dia takde transport nak teman aku berbuka. Si Yasha lak baru petang ni follow twitter Khairul tu. Hahaha... memang tak nah kenal la dak Khairul ni sape before semalam.


Iklan jap;

Follow twitter saya di sini.
Follow twitter Yasha di sini.

Marilah join komuniti twitter.
Banyak faedahnya.
:]

Iklan tamat.


Kata Khairul, dia segan nak tegur dan komen-komen blog cos budak-budak yang menulis personal blog ni dah ada clique masing-masing... Hmmm... Well, aku rase adela sekali dia komen entry kat blog aku. Tapi bila aku nak view profile dia, tak boleh nak tengok blog dia ape cos dia tak display. Huhu... So arini bila dia balas tweet aku kata leh join untuk berbuka, aku pun on jer. Lagi ramai lagi meriah kan... :)

Gambar yang aku twitpic right after the picture was taken.
Aku nampak macam kakak-kakak ke? hahaha...
Pssst.. Khairul panggil aku 'Kakak' siot!
*aku tak tau nak react camne*
XP

Aku habis kerja 6.30 petang, terus bergegas tunggu monorel ke KL Sentral. Si Yasha lambat sikit cos dia dari Wangsa Maju, Khairul lak on the way. Nasib baik aku dapat cop meja makan. Huh lega... Khairul sampai dulu. Terkejut aku tengok Encik Khairul kita tu. Keciknya badan dia!!! Macam budak-budak! hahahaha... Cute tho. Tuan puteri intan payung Yasha tak mai-mai lagi time kami dah start makan. Sian lak kat dia... berbuka on the way. huhu

Bila Yasha dah sampai, macam biase ar, sedap-sedap je dia kutuk komen aku gemuk la ape la kan... huh! Tapi takpe ar, dia dah susah-susah datang kan... :P

Ape-ape pun, hari ni best. Mantap sangat la tarikh hari ni 9 September 2009 untuk diingati dengan peristiwa ni. Haihh... bila pulak nak jumpa Cik Chokilala yer? Aku teringin nak jumpa dia dan Yash. Si Yash dah jumpa tadi so kira satu hajat dah tercapai. Lagi sorang ni bile agaknye... Takkan nak tunggu dia jemput time kenduri kawen kot? Huahuahua...

Kejang otot muka menyengih.


Bergambar ngan si kecil molek Khairul, memang nampak la aku macam gergasi. huhuhu...


That's all for now.
So guys, kalau ada sesapa rase macam leh berbuka sama-sama lagi, bagitau la yer...

:)

Salam.


alhamdulIllah...

29 comments:

Fatehah A. said...

macam 3 beradik kuar sesame je.
ko kak long, yash kak ngah, khairul adik.huhu.

Kill-Vearn said...

hahaha.. lawak lawak.. macam langit ngan bumi bezanya.. hehee.. anyway tgk gambo pon sonok aje sbb kwn2 hepi berjumpa.. ko dtg la kajang meh..

MK said...

Huhu asal lak aku jadi adik bongsu, kan Yash yang paling muda =.=

Takpe la, len kali Kak Long Raihana boleh belanja lagi eh eh eh :P

Ryehanna said...

To Fatehah: Hahaha.. yela, aku tau la aku paling tua. umur 24, 21 dan 2O. si yasha plg muda tp nmpk mcm dia tua dr khairul. ahaks


To Kill Vearn: memang macam langit dan bumi. tp ok la kan, perjumpaan yg variasi. ade yg kecik, ade yang montel, ade yang lonjong. HAHA..

Weh x gentle laa.. ko la dtg KL. Maleh aku nak ke kajang. kalo leh nk htr aku blk sg buluh xpe gak. :P


To MK: Haaaa yelah tu.. rabak le aku kalo asyik kena blanje je.. haha..
u bongsu cos u plg kecik! :P

semy said...

gagasi mok bermata bolat..hahaha

Namiedagreat said...

waa..best nye dapat gath cmni...kalo lagik ramai lagik best...asik bertweet jek. Kalo dpt lepak same kan best..^^

Ryehanna said...

To Semy: Cehh.. ape mok2?? jangkit ngan Majin ar nih...

To Namiedagreat: Tau xpe. mesti best kalo dpt lepak sesame ngan semua twitterers yang aku folo. huhu

LuVidA^^ said...

bes nye dpt jupe sesame kwn blogger kn?
hehe...
muke pon ade iras2 la korg ni

::Dnaz:: said...

Ingtkan yasha tu jantan..uper2nya pompuan..lor..sbb ade kawan gak nama mohd yashar.mati2 ingt si yasha nie mat jan..:p

ezany said...

sepesen jer gambar yasha tu.. keh keh.. alamak.. terngumpat lak bulan pose ni..

ezany said...

lupa lak..

boleh la kenen2kan khairul tu ngan yasha ek.. hahaha..

byk pahala tolong org bina masjid ni..

ai@reel said...

betul tu mcm adk beradik...uhuuh semua comel2

sick said...

aku baru je msg kau kat shoutbox td.
cis. tak aci.

Anarm said...

bestnyee dpt jmpe2, mkn2, minum, kutuk2.. huhuu~ ade masa nnt bleh la jmpe lg ramai2.. kot2 ade yg nk organize party raya ke.. huhuu..

Mr. Azman @ Kreuger said...

huih.... itu MK ker? mati mati aku
hengat adik nko... muahahaha~

P/S: Jangan marah ye MK.

Ryehanna said...

To Luvida: Yup. memang best. lagi2 gn org yg dh lame kita nk jmpa.. :D

To Dnaz: Haha.. yasha ni pompuan la kak... :P

To Ezany: Hamboih2...sedapnye buat ketupat di bulan puasa ye. haha.. ok la tu. pose muka ceria je.. [puji ade makna]
kenen ngan MK?? hahaha.. itu kena tanya empunya badan la.. aiseh.. cam zaman dolu2 lak :P

To Aireel: Comel ke?? hahaha.. masehhhhh XP

To Sick: Ni sickchild ke sape nih??

To Anarm: Aku ni kalau ade orang nak tolong amik dan hantar, atau time aku xkeje n xde hal lain, okey je.. ko la organize! nak gak jmpa si pemalu anarm. ahaks

To Mr Azman: Tau xpe. kecik gile budaknye... :P

yash aka yasha said...

nah! aku pempuan weyh! jgn salah anggap.. cumel lagi tu.. ada ke ngn aku laki.. sedeyh...

hei! ape kenen2 kan nie.. x nak la... mayu aku woi! hhahahhahha nanti lepak2 lagi ehhh! =)

Ryehanna said...

hahahaha.. nyah nini la yg suggest tu. dia memang...

aaaa nnt lepak2 la lg.. aku on jer! :D

topo said...

hohoho aku dah bosan dah hari2 jumpa si chokilala.. teringin gak nak jumpa blogger2 lain... hohoho

Anarm said...

mokcik~!

Azah said...

alaa...
nk jumpa jugak..
hoho... tahun depan ek..
101010..

Tyra said...

MK memang comel orangnya. hehe...

Ryehanna said...

To Topo: Biase la kan, kalo dh depan mata mane nk hargai sgt. ahaks..

To Anarm: Woih pokcik! :P

To Azah: Ala lambatnye.. ingatkan awal dar tarikh tu.. huhu.. bile nk wat gathering lagi... :'(

To Tyra: Memang comel gile! hahahahaha >__<

Acul said...

mmg sonok kalo jumpe kwn2 blogger n wat gath.. dah lame x join gath yg dibuat oleh msjbox nieh.. dl rajin a folow.. huhu...

Cybernetics Mind said...

wahhh...
mmg best bila blogger jmpa blogger
sat nak kira...
so far CM dh jumpa...
Eleea, Kreuger, Intan...
emmm...
budak Berueh tu tk jumpa2 lagi :p

agak2 kalo kita jumpa...
CM jadik Bang chik...
Ana jadi Kak Long erkkk..???

chipsmore said...

kecilnya lelaki itu ;)

Ryehanna said...

To Acul: ni baru first time buat jumpa2 mcm ni. sebelum ni mmg xpenah join :]

To Cybernetics Mind: Masa ana dok berueh, punye dekat tapi haram jumpa gak. huhuhu..
Eh, pehal lak ana jd Kak Long? Heyyyy dia yg tua.. ptt jadi pakcik laaa.. kehkehkeh

To Chipsmore: Memang sangat kecil orgnye. hehehe

asrijin said...

tengah rindu zaman kanak-kanak,kita punya la mencari info,last jumpa pulok budak sekor ni ntah anak saper plok? . apa pun selamat ari raya. bye

fik_autoz^^ said...

wah,tgok muka mmg mcm kakak..umur dah brp ni???huahuahua^^^^