Saturday, September 12, 2009

Berbuka puasa bersama...?

bismIllah...


Kalau hari Rabu lepas aku berbuka dengan Yasha dan Khairul, hari Khamis pula aku berbuka dengan rakan-rakan RA a.k.a colleagues pula. Ni sebab Abang Encik Khu la yang beria mengajak. Aku dah nak balik tunggu monorel tapi dia ajak aku join dia dan other guys berbuka. So... ikut jela. Heh.

Makan time.

Khu dan Abg Azman.
Khu belanje aku. :]


Hari Jumaat lak, aku balik rumah ngan saudara aku naik BMW yang nak ditukar ngan customer esoknya. Customer dok Sg Buluh, so lehla saudara aku bawak kereta tu balik. Maka, pada hari Khamis aku berbuka di rumah. Lega.

Merasa la naik BMW 5 Series. eheheh... Nak je aku bawak tapi... erm, tak jadi la.. :P

BMW 5 Series.

Masa kecik-kecik dulu aku selalu heran kenapa orang macam suka dan kagum sangat ngan kereta BMW ni. Cos dulu, aku rasa kereta ni tak lawa pun.
Nak tau kenapa?

Sebab 'lubang hidung' kereta ni besar. Huduh. Hahaha..
Tapi design sekarang dah moden. Walaupun 'lubang hidung' besar, tetap hensem.
Kan?
:P
Meng'jakun'kan diri jap. Macam taknah naik BMW. Huahuahua...


Okeh. Cerita hari ni plak. Hari Sabtu. Aku berbuka dengan Khairul lagi cos dia je yang dapat nak teman aku berbuka di KL Sentral hari ni. Terharu tol la atas kesudian dia menemani aku kali ni. Sanggup tu datang ngan tren dari Bandar Tasik Selatan ke KL Sentral semata-mata nak teman/belanja aku berbuka! Thanx, budak kecik!! XP (Abg Tapa tak jadi nak jeles bila tau si Khairul ni leh jadi macam adik aku je. heheh)

Nak dijadikan cerita, McD kat KL Sentral penuh oi!

Langsung takde seat. Sedihnye rase... Time dah nak berbuka tu kami melilau la cari port nak makan. Takde jugak. Sampai dah azan pun tak beli makanan lagi. Nasib baik aku bawak air masak sebotol kecik dan buah kurma 3 bijik (lebih dari kurma yang orang Monorail bagi last week. Hehe..) alhamdulillah...

Akhirnya kitorang beratur jela kat McD, tunggu jela sesape abis makan dan lepak situ. Kebetulan ada 2 orang gadis manis bagi kami menumpang meja mereka. Perkara ini berlaku masa aku tengah cari tempat, then these 2 girls offer kat Khairul untuk duduk ngan diorang. Alhamdulillah... tak rugi ajak budak lelaki comel dan cuti ni teman aku makan. Har har har...

Ape lagi, si Khairul ni dok jual minyak laaa... Amboi, bukan main lagi hipokrit nyer budak ni! Jadi pak lawak siot... Aku?? Layankan jela... siap tolong dia dapatkan no phone lagi... muahahahah..

Sebelah Khairul tu namanya Zati. Student UKM.

Yang dengan aku ni namanya Anis. Dah keje.
aku nampak chubby giler.. huhu

Asyik gambar si Khairul je yang bertempek kat blog ni sekarang ni yer. Macam maskot baru menggantikan adikku, Nini lak. -_-"

K lah, esok Ahad. Cuti. Leh tido lambat cos leh bangun lambat. Heeee... Ada gak ajak Bed kuar tengok wayang. Kalau jadi, leh la layan movie. Bosan giler takde watpe. eh, tapi buku Deception Point tak abis-abis lagi bace :(

Till then. Salam


alhamdulillah...

17 comments:

HuRuL_AiNi said...

hahaha..mcm lawak je...BMW lubang hidung besar....hahaha

wah, khairul siap dpt no phone...hahaha...

MK said...

Uu.. mana ada orang mintak no phone. Orang suruh amik URL je, si Anis tu yang suruh anta kat no phone... huhu.

Nak memecahkan kesunyian, terpaksalah jadi hipokrit jap. Selalunya, saya pendiam tau... sangat2. Ha ha ha.

Ryehanna said...

To Hurul Aini: Tapi mmg lubang hidung BMW besar pun kan??? hehehe.. aku notice sejak kecik lg. :P

Biase la khairul.. kecik2 cili padi tu... kehkehkeh


To MK: Elelele.. yela yela.. layankan jela... :P

Ok la kan, dari diam je.. mesti bosan jadinya :P

yash aka yasha said...

hohohoho.. oke la berteman jugak.. dari berdua je.. jadik berempat.. kui3

HoneY said...

wah,.. best toi masuk blog pandacomel ni skang ni.. kalo nak beli kete, leh tgk kat blog panda ni. hehehe.. nape xbw je ana?

Ryehanna said...

To Yasha: Tu la. ok la kan, kenal org baru lagi. hehe

To Honey: Takut nk bawak. kang calar ke ape ke.. mampos!

sickchild said...

perghhh gila gempak weh bmw hahaha.
asl ko tak bawak ruginyeeeeeeeeee.

haha akhirnya panggil 'Khu' je kan? waakakakkaa.

haha patutnya muka aku pun ade skali dalam entry ni tul tak.
haihhhhh.
jeles ni.

muhdzahari said...

BMW? whoa..
err..tapi 3 series lagi smart. hehe.
*dah dapat naik BMW, ada pulak nak komen-komen, ya tak?

MK said...

To sickchild: Tah nye Eny, aku semangat nak belanka ko se-bucket tau hari tu, haha.

Pas raya turun ar KL.

Ryehanna said...

To Sickchild: ala, xpela xbawak pun. heheh... ha'ah, last2 aku panggil nama jela. :P

Patutnye muka ko pun bertempek sekali.. takpela, pas raya la kita wat makan2 lagi nak? ;]


To Muhdzahari: Err.. 3series lagi lame dr 5series. 5series la lg best.. blom naik yg 7series lg tu.. huhu


To MK: Pas raya la ek? MK nak blanje kan? sama2 kita nantikan... hahaha

AhmadSupriadiActivities said...

Hei, gua baru aja jadi blogger. tolong dong ajari gua cara ngeblog yang benar. ini blog gua AhmadSupriadiActivities kunjungi yah!

13may said...

selamat hari raya kawan :)

Ryehanna said...

To Ahmad: thanx cosmelawat..:)

To 13May: Selamat hari raya to u too,kawan.. ;)

Cybernetics Mind said...

jelessssss CM...
bukan jeles pasal boka posa...
ngan Khairul yg cute tu...
tapi jelessss...
krn Ana dpt naik BMW 5 series...
yg awsome tu....
dan dpt menjakunkan diri dlm BMW..
.....wuahhhhhhhhh

eNaSaN said...

besh jer kan klu dpt bawa BMW tue..wakakaka..


jeles jer..asyik dpt buka same ngan kkwN...hik3


slamt ari raye

Ryehanna said...

To CM: Hehehe.. jeles ke? ala.. setakat dpt naik je.. :P


To Enasan: Dok kat mane? nnt meh la join kami makan! :D

anwaruddin said...

kete favorite siot. ngee ;)