Friday, September 4, 2009

Kerja yang penat tapi seronok

bismIllah...


Alhamdulillah... hari ni ada berbuka puasa di Hotel Istana untuk branch kami. Aku punyerla malas gila nak pergi, tapi terpaksa la jugak. Yela, budak baru kan.. jangan nak banyak songeh. Orang suruh makan pun takmo, nak kena pelempang la tu... So, pergila jugak... Tapi aku balik dalam kul 9.3O! Sampai stesen komuter Sungai Buluh dah dalam 1O.3O malam. Penat giler wehhhh...

Dahle perut aku kembung dan buntat giler dok melahap macam-macam benda... Terseksa betul rasenya bila kena berdiri dalam train untuk hampir setengah jam! Sakit gila perut aku... Barula aku paham kenapa kita kena bagi seat kat orang mengandung... Memang sakit weh kalo berdiri and dok terhayun-hayun dalam train... Walaupun perut aku berisi kandungan yang bakal jadi taik instead of baby, aku dapat merasakan azabnye. Tula, mentekedarah tak ingat dunia.

Actually, aku nak makan sikit jer... Tapi colleague aku, si Nurul ajak amik makanan lagi. Amik aiskrim la, sosej la, lemang la... aku ikut je. Hehehe...

Me and another new employee, Aqram were introduced to the bosses. Huhu... Gambar big boss takde lak. hehe...

The men.

The food and some of the bosses. But the Big Boss takde... [tak dok semeja]


This is Nurul. Don't ask what we were doing by the swimming pool. -_-"

Overall...
Best la jugak cos kenyang perut. hehehehe...

Oh, yes...
Today I made my first and second reservations succesfully! haha... cambest jer. Hepi sebab aku taknah lagi amik reservation untuk orang sewa kereta cos aku tak reti nak cakap or terangkan tentang rates ataupun tahu kereta apa yang available... Tapi hari ini aku berjaya buat 2 tempahan kereta. Satu kereta dah pun selamat diterima oleh customer. Another one akan disewa pada tarikh akan datang. Heh. Hepi ar.. aku rase macam best jer kalau kerja bahagian sales. Hmm... tapi, aku still banyak tak tau. Tadi pun buat reservations dengan bantuan Razif. Thank God.

Hari ni jugak banyak kali aku kena cakap on the phone... huhu... dah kena belajar la cakap dalam phone kan. Cambest jer bila paham. Bila tak paham tu yang aku berpeluh cam hape. I just wish that aku ade belajar bahasa Belanda. Cos ramai giler orang Netherlands/Holland yang sewa kereta kat tempat aku ni. Satu hal yang aku fedup ngan diorang ni ialah tulisan diorang... Punyerla seksa kalau nak key-in data berdasarkan info yang diorang tulis dalam borang. Nombor 9 tulis macam huruf 'g'. Nombor 1 macam huruf 'V' terbalik. Huh... banyak tol aku belajar kat sini... Nak bace tulisan pun kena ada ilmu. :P

K lah, aku kena tidur. Esok kerja masuk kul 8 pagi. Patutnya aku kerja hari Ahad. Tapi sebab nak berdating ngan Mr Chubby Cheeks, aku swap shift ngan Aqram, the new employee. Nasib baik boleh.

Ni semua sebab Mr Chubby Cheeks tak cuti hari Sabtu... nak kena sambut submarine lah... ape lah... menyampah. So, dia datang KL hari Ahad cos Isnin cuti. Dia jela cuti cos Perak amik cuti Nuzul Quran... Aku tak cuti.... T___T

Aku tengah pening tentang nak balik raya ni... Aku cuti raya pertama sampai raya ketiga. Masalahnye, bila aku nak balik kampung? Dengan ape? Mamposs... Tiket haram beli lagi. Colleagues semua dah tempah kereta untuk disewa balik beraya. Best ah diskaun banyak untuk employees. Nak jer aku sewa gak. Huahuahua... tapi maleh ah. Nak bawak keta jauh-jauh pun tak konfiden lagi. Duit pun haram takde lagi... Waaa cepatlah 18hb!!

Btw, semalam ade ber3G ngan seorang kawan. Katanya pipi aku dah cengkung.

Biar betik kan???

Aku rase berat aku sama je..

Cuba korang tengok gambar semalam ni,cengkung ke pipi aku??

Time pagi-pagi masa dalam toilet. Baru lepas berak pakai kontek lens. Aku ni dah sampai opis baru pakai lens. Masa dalam train, pakai spek je... ngantok ah pepagi.. hehe

Amik gambar pakai henpon pink cos henpon walkman jahanam. Tu yang gambar tak lawa sangat. :(


Close up. Kompeni ni tak galakkan bermekap pun... tak macam sesetengah company yang nak front persons melaram dan bersolek tebal-tebal.

Bagusla... cos aku takde duit nak beli benda-benda tu lagi. :P

So, korang rasa pipi aku cengkung ke?

Aku rase kawanku tu kena pakai spek la...
:">


alhamdulIllah...

17 comments:

Namiedagreat said...

yes!!!...
org 1st baca entry ko....

nnti kalo aku nak pinjam kete leh dpt murah x?..hihi

syin said...

#02: bagus2...tingkatkan kualiti dan prestasi... mcm mana lak dgn kije yg xpenat dan xseronok...? haha

Ryehanna said...

To Namiedagreat: pinjam xleh..
sewa la wehhhh..

tgk ar cmne.. kalo ko ckp ngan aku, leh la bg diskaun byk... :p


To Syin: Kerja ape yang tak penat tp xseronok tu?? itu mmg xleh wat ape la.. xseronok sbb xminat kot. xminat sbb kerjanya membosankan kot? btl x?

:D

Cybernetics Mind said...

cengkung...?????
tkder laaaa...
lgpon...
tk lama lagi...
kan nk jadi....Mrs. Chubby Cheeks :p
mn boley cengkung2....
cangkung bolehhhh...hahahaha

syin said...

#05: kerja yg xpenat dan xseronok ialah bertweet-tweet... hahaha..xseronok sbb xdpt duit setiap kali tweet...

Ryehanna said...

To Cybernetics Mind: Dah agak dah CM xsetuju...
cangkung??
apakah???

@__@


To Syin: I tot u're a girl la, syin...

anyway, best ape bertweet? kalo xseronok, xpayah la buat. xperlu ikut trend kalo minat pn xde.. :]

syin said...

hahaha..aduii..beri 10sebab kenapa ingat saya puan?

noor afzan said...

awak keje kat tempat sew kete ek..?
ingatkan keje pe..
hehe~

Ryehanna said...

To Syin: Sebab ur nick kot. tu jer. darab sebab tu ngan 1O. :P

To Norr Afzan: Ha ah. keje tmpt sewa kereta. kuli jer. :]

DilOt said...

xyah bermekap2...bestnye...

sbb dilot pun xsuke mekap..hihi...

luth textile said...

comel baju putih, uu...

Ryehanna said...

To Dilot: heh. me too. rimas. mls nk cuci. lagi2 kalo solat, kena letak balik. xkoserrr.. haha

To Luth Textile: Macihh.. kena pakai baju warna putih jer. tema hitam putih cos xde uniform lg

13may said...

eh! dah keja ker?

nur nabil said...

sewa la kete
kan dpt diskaun
hehe

yash aka yasha said...

heh?? cengkung??

macam x dapat terima je.. ekkeekke!
tgk bese je.. tetap macam dulu.. =p

nyah pinjam blog ko.. hohohoho!

keyword : yash selalu bagi topup RM5 je! kedekut betul!

Anarm said...

pipi tembam je

Ryehanna said...

To 13may: Yer.. college dropout. kena la kerja. heheh

To Nur Nabil: Abg Tapa pn suh aku sewa keta.. nak aku sewa accord lak tu! haha.. tp, xkonfiden ar nk blk kg sorg2... not yet. :D

To Yasha: Oh.. ko pinjam blog aku utk contest yer.. haha.. bagus2..
komisen 1OO peratus. :P

btw, aku pn rase cam xde beza.. tembam je. huhu


To Anarm: Tau xpe. Hehe