Monday, September 7, 2009

Lagi 2 minggu jer lagi nak raya

bismIllah...


Tak sabar siot nak balik kampung. Aku last berada di Beruas adalah pada pertengahan Ogos aritu. Rindu le plak. huhu...

Mak dah masukkan duit RM100 hari ni. Terus aku kuarkan. Leh kot duit ni bertahan sampai raya nanti. Ikat perut ah. Nasib baik aku dok ngan sedara kan. Makan jela ape yang ada dalam umah ni... So duit seratus tu leh la tahan kot. Ahh camne pun, kena bertahan gak. Takkan nak mintak lagi kat mak. Malu ar. huhu... Duit yang Mr Chubby Cheeks dah bank-in aritu aku dah wat topup Touch N Go. Amik ko aku topup seratus terus. Puas hati. Sempat la sampai raya gak kot...

Hmm.

Anyway...

Arini ade meeting kat tempat kerja. I was told nanti ade lagi budak baru masuk untuk kerja. Whoa... 3 orang newbies ar semuanya. Camne ar gamaknye...

Hari ni aku balik kerja 6.30 petang. Sian lak kat Mr Chubby Cheeks yang kena meredah traffic yang sangat teruk untuk amik aku. Time aku dah abis kerja dia masih tersekat kat area Bukit Bintang. Aku terus amik monorel turun situ. Aku tak suka menunggu. Kalau nak menunggu gak pun, baik berteman. Masa aku masuk kereta tengah-tengah jammed tu, muka cik abang punyer la masam gila. Aku tau dia bengang ngan jem ni. And mesti bengang ngan aku gak cos aku yang ajak dia berbuka sama-sama lagi... terpaksa dia ke tengah KL yang sememangnye sinonim ngan jalan jem. Haih.. nak wat camne... Ngabih masa, ngabih minyak.

Nak pujuk dengan belanja makan pun takleh cos tak berduit. Cian Mr Chubby Cheeks. Sorry yer... :(

Muka Mr Chubby Cheeks tengah bengang dan marah.
(ni gambar lama btw)


Pergi berbuka kat area Kg. Baru. Aku ikut jerla... time makan tu, nasib baik muka yang masam dah okey sikit. Kalau tak, tumpul selera aku nak makan. huhu..

Memang la semalam dah jumpa, tapi kan susah nak jumpa... Dah alang-alang ade kat area berdekatan, of course la aku nak spend masa dengan beliau.

Dahla sejak semalam asyik bergaduh. Rase macam tak cukup masa ngan dia. Tapi aku rasa ok jugak kalo gaduh, baru dia tahu aku camne. And baru aku tau dia camne. Cos before this memang jarang gaduh. hehehe...

I appreciate what you did today, dear. :')

Ahh... lagi 2 minggu je nak raya. Can hardly wait!

Walaupun leh kata aku beraya 2 hari jer, but it's the first raya sebagai orang dah kerja. huahua... and maybe the last raya yang aku sambut sebagai seorang yang single? Ihik ihik...

Tak taulah kan... Allah merancang semuanya.
Well, that's all for now. Aku nak sambung bace Deception Point. Baru bace 2 muka. Sedih tol.

Salam.


alhamdulIllah...

17 comments:

uShop said...

nk kawen silelah tunggu Aku balik msia. haha

Mr PenyuBiru said...

duit nuffnang baru ni dah abis ek.isk..isk..

Tyra said...

buat ape tunggu lame-lame.
kahwin je.
haha.

semoga bahgia ke anak cucu. (aisey terus bt ucapan. ekeke..)

cahayachenta said...

ko nk tips tak??? berbelanja seolah2 duit tu nk habis esok.. so msti ko akan jimat betul2.. hak2... aku dh besa dh ikat2 perut ni.. penah sekali spent rm20 utk tahan seminggu.. giler la... nk beli nasi pun rs berat hati.. hehe..

13may said...

selamat hari raya :D

noor afzan said...

keje kat KL mmg nguji kesabaran orang yang drive..
huhu//

Ryehanna said...

To Ushop: Bile lagi ko balik mesia? kalo lame, berjanggut la aku.. ececeh..

To Mr Penyubiru: Dah abis minggu lepas. huahuahua

To Tyra: Adoi.. bkn senang nk kawen weh.. tgkla, ade jodoh ade ar.. :D
aaa.. siap dh wish awal2 lg tu! hahaha

To Cahaya Chenta: Haha.. thanx for the tips!

To 13may: Selamat hari raya

To Noor Afzan: Memang pun!!

ai@reel said...

betul tu kalau semua dah cukup apa lagi?lansungje.....


ist keje dan hari raya......mesti raya sakan..uhuhuhu

deena awanis said...

i hate jam too..
seb baik opis 2 minit je drive dr umah...=)

prettyrain said...

slalunya klau dh tau kt kl tu jem, mmg dh suh cik boipren tu bwk moto.
huhu.

uShop said...

cm aritu la timing aku balik. xsempat kot ko nk bejanggut. Mr chubby ko la kalo nk berjanggut cm pak sheikh pon :P

Cybernetics Mind said...

owhhhh....
pow Mr. Chubby Cheeks errkkk...
untung arrrr camtu...

dah kawin nnti...
ada masa kita pow partner...
ada masa plak..
kita yg kena pow....
cam tu laa....
lumrah rumahtangga....
kena ada give & take gituuuu..
heheheh

CM doakan...
impian Ana tu jadi kenyataan :p

Ryehanna said...

To Aireel: Tak cukup lg... huhu

To Deena Awanis: Pergh.. best gila kalo camtu! i have to wake up early everyday! huhu

To Prettyrain: Tapi dia bawak kereta cos lepas jumpa dia terus nak balik Perak. Sebab tu ler.. huhu

To Ushop: Cam hari tu? maknanye julai thn dpn ke? err..

To Cybernetics Mind: Ana tak pau la. dia yg bagi. hik hik.

Of cos la kena ade give and take. Bukanle asyik dia je bg benda. Ana pn selalu jer belikan dia brg2 [mostly shirts la].. kalau asyik kita je terima, xrase bersalah ke?
tapi ana jenis tgg org tu mula dulu.. bg ape2, tolong ke.. baru la ana akan bls blk. :]

Najib Hassan said...

Mr CC mmg nampak marah gila tu..tp cool je..sib baik masa ambik gambar tak kena lempang..jhaha

Ryehanna said...

aihh.. xkan nk lempang. buatla kalau berani... huhu

Oh!Dawie said...

Erm...buku biodata time skola lu wt cmni ke?Boleh la drpd xder...hehe

Ryehanna said...

tak. buku biodata dulu soalannye lebih ringkas. xde la cmni.. tp lbh kurg la gak. hehe..

eh boys mmg jarang ade buku bidata. pelik ah kalo ade :P