Sunday, September 6, 2009

Sengkek tahap dewa.

bismIllah...


Aku dah kerja. Start kerja 17hb Ogos aritu. Tapi tak dapat gaji lagi. HR bagitau manager branch aku yang gaji masuk 18hb nanti beserta ngan gaji bulan Ogos yang tak sampai sebulan tu. Lambat lagi... Seksanya oi!! Duit aku tinggal berapa jer.. Melopong la tengok orang shopping untuk raya... Beli itu, beli ini... Aku? Tak payah berangan nak shopping kalau nak topup Touch N Go untuk pergi kerja pun terketar-ketar... Oh sedihnye! T___T

Hari ni kuar pergi beli tiket balik kampung. Mr Chubby Cheeks datang dalam kul 11.3O pagi then trus ke Hentian Duta untuk beli tiket. Berjaya la beli tiket balik Perak pada 19hb, pukul 5 petang. Confirm la aku sampai umah malam raya. Shit. Tak dapek berhoroi-horoi main mercun dan bunga api. Bila dah raya, dah tak syok nak main cos malam-malam pun ade orang datang umah nak beraya... huhu

Aku lupe lak nak beli tiket balik semula ke Sg. Buluh (bukan lokasi sebenar) pada raya ke-3 nanti. Takpela, suh Mamito beli dari Manjung jela. Aku cuti raya 3 hari jer. Dari 20hb sampai 22hb jer. 23hb dah start kerja balik. Jeles tol aku ngan Mr Chubby Cheeks yang cuti seminggu! Cisdel betul.

Anyway, hari ni kuar ngan Mr Chubby Cheeks tapi bergaduh time dah pas Zohor. Nak kata kena rasuk setan, setan kena ikat. Aku jer la yang sangat emo kot. Post-menstrual syndrome gak rasenya. Nasib ar. Tapi nasib baik ok balik. heh. Haaa kitorang sempat ar tengok citer Final Destination 4 yang ganas cam hape tu. Dah tau dah jalan citer camne and what to expect, tapi layan jela... dah takde citer lain yang sesuai ngan masa yang ada... Ape-ape pun, citenya best.

Hari ni jugak aku dah rabak RM80 cos repair henpon walkman aku tu. Keypad bahagian atas tu jahanam. And bile hantar repair, memang diorang dah expect rosak kat bahagian tu. So, janganla beli henpon sony slide up ni. Cepat lingkup kat keypad. So, dia tukar ribbon ke ape tah.. aku kena charge RM80. Tu kedai ke-2 yang kami survey. Yang pertama nak RM90, tak sior aku. Haihh.. aku rase cam leh murah lagi, tapi sebab dah desperate and takde kawan yang repair henpon, pasrah jela... huhu

Sementara tunggu henpon direpair, merayap la tengok-tengok gadgets. Aku beli mouse/tetikus plak cos selama aku online kat Sg. Buluh ni aku xpakai mouse. Tak best. Cam lembab je. huhu. Mouse pun beli yang paling murah sekali...

Henpon yang merabakkan aku. Dan mouse murah yang baru. haha


Bertambah-tambah pokai la aku... Tu pun repair henpon guna duit yang Mr Chubby Cheeks masukkan kat aku. T__T

Ade lagi 2 minggu wei! Duit xsampai RM50 ni! Aaaaa... nasib baik la jugak bulan puasa. Takde kuar lunch.

So, sesape rase cam kesian kat aku mehla ramai-ramai datang blog dan klik iklan. Tak pun, meh follow twitter aku... derma kat aku. heheheh...

Takpela. Ape-ape pun alhamdulillah. Ade orang yang lagi teruk dari aku kan... Ni just nak ngomel-ngomel je. No lectures please.

:D

Salam Ramadhan.


alhamdulIllah...

14 comments:

hanc said...

Salam~~ cian sis~~ meh klik2.. heheheh~~

zubair.. said...

akak..memg thap dewa la kite kak..sy pun loan msuk lpas raye..thun ni pkai bju lame..waaa..sgan cek..bnyak bsabaq kak..ujian je tuh...nti dpt gji,bljne sy yep..wakakaka

Ryehanna said...

To Hanc: Hehe.. maseh kerana simpati anda. :P

To Zubair: HAmboih2... suh aku belanje lak. hampeh.
haaa.. ko dpt loan nnt, belanje aku jugak yer? :D
baju raya ade la baru cos mak dah tempah awal2. hehehe.. nasib baik.
:P

zubair.. said...

kak,lupe lak..kepit kuku y dlam gmbo tu pu bru beli ka...mhal x...muahahahahahah

Mr. Azman @ Kreuger said...

kire ok lagi la kene repair ribbon sampai rm80. aku N95 jahanam.. kene sampai rm150.. terus terduduk aku beberapa bulan lepas.. abis laari bajet. nak buat macam mane.. sayang punye pasal.. repair jugak la

Ryehanna said...

To Zubair: Pemotong kuku tu bukan baru beli.. lame dah kot. Biase la.. br abis cuti. kena la potong kuku. kuku dah panjang. huhu

To Mr Azman: Hoho.. lg mahal henpon, lagi mahal gak la kos repairnye kan? haihh... jenuh..

13may said...

aku selalu klik iklan ko :D

zizie ali said...

yg patut repair kena repair. bulan puase ni masa yg sesuai unt kita repair hati. uhuk!

deena awanis said...

salam..
ciannye..same r kiter..
raye tahun ni sengkek gile..
nak beli baju raye pun berkira2 ni..
time study dulu best je x yah pk nka beli baju raye, sume pa ma yg sediakan...uwaaaa

tapi sengkek secara dahsyat ni sbb aku nak kawen raye ni sbnrnye..
preparation kawen punye pasal, sampai kering kontang la diri ini..seb baik, lemak di badan pun x kering..ngehehe

mudah2an pas kawen murah rezeki laa..mungkin gak ni ingatan pada kiter supaya lebey berjimat cermat bile kaya sket nnt..

selamat berpuasa n bersabar..n selamat ari rayer..=)

MaizaC'Joe said...

salam..

kesiannya... nak kasi pinjam pun.. ehee.. ala..susah panya.. try pinjm kt MR.CHUBBY la.. ehh..xkan dia nak kasi pinjam.. kn belanja la.. hahaha.. tingat time mula2 start krj dl.. cmtu gak la.. xper sabar2.. mujur bln puasa.. bleh gak baged.. tp utk raya lak.. ahakss

Megat said...

alahai kesiannya. belajah mengenal erti hidup sebenar kan?

insya allah berkat kesabaran pada kali ini mungkin akan lihat ganjarannya pada masa akan datang, percayalah ;)

yash aka yasha said...

hohohoh.. aloloooo...

cian dia.. tak pe.. sekali dapat gaji sedepuk! teros blurr nak watpa dgn duit tuh.. dah byk! kankankan?? jgn lupe belanja aku mekdi! wkakakkaka.. =p

Namiedagreat said...

huhu....still x nmpak sengkek pon akak nih..keke

Ryehanna said...

To 13may: Hehehe.. maseh ABANG May! :D

To Zizie Ali: Uhuk uhuk! batuk dibuatnyer.. hehehe..

To Deena Awanis: Waaa nak kawen yer? no wonder la kalo poket kering pun.. xpe ar...
thanx for the comment!

To MaizaC'Joe: Hehe.. Mr Chubby Cheeks pun nak kena bajet raya gak. anak sedara dahle ramai giler.. tp mmg dia dh tlg dh ckit2... :]

To Megat: Yer.. saya tahu.sedang beajar. Bersusah2 la dahulu.. :]

To Yasha: Wakaka.. mane der banyak sangat pun! nak blanje mekdi? no problem.. yg problemnye, bila nye nk jumpa?? huhuhu

To Namiedagreat: Appearance can be deceiving.
eh.. tp kan, cmne la ko nk tau kalo xde lepak2 ngan aku? -_-"