Tuesday, September 8, 2009

Seperti buku biodata zaman sekolah

bismIllah...


Nama penuh:-Nor Raihana
Tarikh Lahir:- 17 Ogos 198885
Tempat Lahir:-Lahir kat rumah jer. Kat Berueh.
Tempat dibesarkan:- Berueh gak.


1. Siapakah nama kawan rapat anda sewaktu kecil?
Masa tadika...
Mastuara binti Hashim. Selalu gaduh, tapi still kawan baik. tapi masa sekolah jela. Lagi sorang, namanya Mohd Asyrani bin Junaidi. Juga dikenali dengan nama 'Angah'. Dia la teman merayap naik basikal keliling kampung dan teman bergaduh. hehe

Tapi dah besar ni, aku rase bestfriend aku adalah Nini, my younger sister yang muda setahun dariku.

Aku, Aneh(Hanis) dan Nini masa pergi Petrosains hari tu.


2. Apakah permainan masa kecil yang anda ingat?
Nyorok-nyorok, konda-kondi, polis sentri (police and thief),
lubang tikus, bola beracun, rounders, tuju kasut dan masak-masak.



3. Kalau anda gaduh dengan kawan anda, apakah yang akan anda cakap kpd mereka?
Entahla.. aku pun tak sure. Kalau gaduh, selalunya diam je. Mase budak-budak, ade la perang mulut. Dah besar toben ni kalau nak bergaduh cmtu memang memalukan la.


4. Di kawasan manakah tempat feveret anda bermain?
Dekat pokok tin (Wattini wa zaitunn..) berhampiran rumahku. Dan juga bermain dalam rumah. Sekarang, aku sangat suke bermain internet dalam rumah.


5. Apakah cita-cita anda semasa kecil?
Penyanyi. Pelakon. Peramugari. Huahuahua. Dah masuk sekolah menengah baru la cita-cita senonoh sikit. =p


6. Apakah rancangan katun yg anda gemari dan masih ingat sampai skrg?
Doremon, Blue Blink, Gaban, Goldilocks, Power Rangers, Carebears, Little Pony and Friends... lagi ape tah. Citer-citer Disney of cos la leh kata semua aku gemar... hihihi


7. Makanan ringan apakah yg anda akan borong di kedai?
Super ring. Hahaha.. dan juga asam halia warna merah yang pedas-pedas tu. Oh masyuk!


8. Nyatakan seorang rakan zaman kanak-kanak anda yg anda teringin jumpa skrg?
Mmm... sapa ya? Maybe a guy bernama Azril kot. Masa darjah 2 dia pernah tumbuk perut aku. Senak gilebabi. Aku pernah gak cam suke dia. Tapi, pas abis darjah 3, dia pindah sekolah. Langsung lost contact.


9. Apakah gelaran anda semasa kecik?
Ana Kao Attack. Cos aku pandai tiru gaya iklan tu kat tv. Pernah juga digelar Ana Kerusi cos pernah tersangkut kat kerusi masa kecik. Dan lagi... Ana HongKeng (don't ask), Amoi (mase kecik aku sepet) dan Nyonya jual sayur. Semuanya nama gelaran dari family sendiri. Hampeh kan?


10. Siapa yg mahu ditag?
- Semy. Sebab aku tau dia rajin update blog. So ape salahnye buat tag ni. Bagi aku lebih kenal dia. haha

- Hanc. Sebab saje suke-suke. Budak ni selalu wish good morning kat twitter. hehehe...

- CahayaChenta. Saje nak kenal... dari tag leh kenal orang kan? hehe.. teringat cos ade komen-komen entry before this. :]

- Deena Awanis. My new blog reader, I think? Juga di'tag' kerana aku teringat dia ada komen-komen di entry. Haaa.. pasni adakah orang akan takut nak komen entry aku? hahaha..

Cukup ar tu. heheh

Tag ni dari si comel Awin. Lame aku tak kena tag. :p

p/s: Hari ni berbuka dalam train lagi. Tu la.. aku dah tweet tanya takde sape ke nak berbuka ngan aku kat McD KL Sentral. Sorang pun takleh teman. huhuhuhu... Esok plan nak berbuka dengan Yasha, hopefully jadi la. Takut gak dia tak sempat cos dia pun cam aku, abis kerja 6.30 petang. T__T



alhamdulIllah...

13 comments:

yash aka yasha said...

ngahhahhaha!

pelakon?? penyanyi?? pramugari??

muwhahahha! giler power nya cite2! kui3.. =p

Ryehanna said...

tu ah.. bile ingt balik, malu je rase ngan cikgu2 yang bc kad OO1 aku. huhuh

aku said...

uisss.. aNA~~ sala lak de nama hanc nie... wawawawaaa~~ hanc tak pndai bals nie~~

hanc said...

Salam sory~~ td silap guna id kwan lakZZz..~~ huhuhuhu~~ nie hanc~~

wawawa. sal tag hanc

Ahmad Suhazli said...

haha kelakar kisah azril tu hehe

Ryehanna said...

To Hanc: Saje suke-suki nak tag. hahahahaha... buat la kalo rajin. tiada paksaan. :P

To Ahmad Suhazli: Kelakar ke? Senak wooo! itula first kena tumbuk kat perut. huhu

Namiedagreat said...

wakakak....cite2 tym kecik hampir sume org sma...keke

nur nabil said...

pramugari pelakon haha
mmg dunia glamer weh
biasa arr zaman bdk2 kan :D

Ryehanna said...

To Namiedagreat: Biasela.. nmpk sgt bdk2 mudah terpengaruh kan.. :P

To Nur Nabil: kahkahkah.. peramugari tu cos amy mastura n ziana zain bekas peramugari.. lol

ucob'z said...

masa kechik ko kena penumbuk kat perut.......xder perasaaan nak balas dendam ker??? belajo silat, teakwando, silambam and etc.

Ryehanna said...

xde la perasaan nk bls dendam cos aku sendiri yg mengundang ditumbuk. konon2 tough beno la.. aku xnangis pn cos kaver. pdhal sakit gile.. :]

hanc said...

heheheee~~ hanc tak sempat nak buat la. sory ek~ 2 hari lagi nie depan pc. huhu~

Ryehanna said...

ok xpe, take ur time ;]