Saturday, October 17, 2009

First time tengok wayang 3D

bismIllah...


Balik kerja siang tadi aku basah kuyup kena hujan. Masa kuar dari opis, macam renyai-renyai sikit je. Then dari Jln Kuching ke Jln Duta hujan lebat. Kat highway pun same. Basah ar aku. First time kot aku bawak motor time hujan... redah je cos tak koser aku nak berenti. Siap sampai 130-140 km/j time turun bukit. Sakit gile air hujan kena badan. huhuhu...

Merempit bukan ape, dah ada plan balik kerja nak kuar dating. hehe...

Dah sampai rumah, aku tunggu Bed datang. Nak kuar dating ngan dia ar... Pergi Mutiara Damansara Aku mengidam nak melantak pizza. Ntah kenapa tetiba je nak makan pizza. So saje ar ajak Bed kuar makan-makan and tengok wayang. Aku ngap pizza, Bed ngan karbonara yang tak sedap. :P

Pastu, masuk The Curve sebab nak tengok wayang.
Kitorang tengok citer 'Cloudy with a chance of meatballs' (panjang tol tajuk movie nih) versi 3D!!!



Serius aku taknah tengok wayang 3D sebelum ni. Tiket mahal gila. Sampai RM17! Spek 3D tu kena bagi balik lak tu... kalo bagi terus kan best. Ahaks. Tapi sebab nak merasa, kami beli jela... (tak sedar diri yang dah sengkek gila)

So memang kami 'perak' la dapat spek 3D tu.. cos spek tu pun jenis baik punyer. Lain la dari spek 3D jenis yang sebelah biru, sebelah merah tu. Bukan jenis simple tu. Kalo jenis tu, aku rase takde la dapat menikmati movie 3D semaksimum mungkin.

Tapi bukan kitorang je yang 'perak' tengok movie 3D, orang lain dalam cinema tu pun same... bergambar sini sana. Kami? Nak amik gambar camne kalo gelap... dahle henpon cabuk aku takde flash. huahuahua...

Ni je gambar yang berjaya diambil.


So, komen aku tentang menonton wayang 3D?

BEST GILA. Sangatlah teruja cos macam masuk dalam cerita tu. Apatah lagi kalau cerita makanan jatuh dari langit weh! Lapar siot jadinya. So anda dinasihatkan untuk mengisi perut terlebih dahulu sebelum menonton 'Cloudy with a chance of meatballs'. Jangan jadi cam aku ni... dah kedarah pizza tapi still lapar bila tengok movie tu. Itu namanya lapar nafsu. So aku ni kuat nafsu ke?

Cerita ni best la jugak... tapi, kalo aku tak tengok 3D di wayang, takdelah rase best mane kot? huhu... Walau apa pun, movie ni berjaya buat aku menangis la. Kat part ending. Kat part bapak hero 'bagitau' apa yang terbuku di hati dia selama ni... Yang dia tak pernah 'lafazkan'.

Serius aku tersentuh gila. T__T

Movie ni mengajar kita untuk terus berusaha dan jangan mudah give up.
Movie ini juga mengajar kita merembeskan air liur dengan maksima semasa penayangannya. heheheh...

Pas abis duit, kami pon balik la... apa mau tunggu lagi kan... dah sampai rumah, baru aku perasan spek mata aku tertinggal dalam kereta Bedah. Bila nak amik tah... adeii... leceh tol... walaupun duduk dekat je, tapi susah jumpa gak. Sama-sama busy...

Siti Zubaidah dan Nor Raihana.
Kawan sejak Form 4 (2001-now and hopefully forever la)

That's all for today.
Daaa...

p/s: Kawanku Bed bukan pekerja di Dome yer. Beliau masih seorang student di UPM. Harap maklum.

p/p/s: Esok Ahad. Mr Chubby Cheeks datang melawat. Yeay! (aku yang paksa. dia balik hari je... cian... dpt awek pemaksa cam aku ni. huhu)


Salam.



alhamdulIllah...

4 comments:

firdee said...

komen utk p/p/s aje ni...huhuhu...lelaki sanggup buat apa saja untuk aweknya yg disayangi...jadi si awek...hargailah dia ^^...

safar said...

Tengok wayang 3D ? aku tak pernah pun.wayang kulit dan panggung wayang pernahlah.aku pun perak juga kalau pergi wayang 3D.hehehe...

Ryehanna said...

To Firdee: Yer.. saya hargai dia. cayang dia.. :P

To Safar: Tu ar.. ni first time. tp tiket mahal gile ah. sampai rm17. sabo jelah

baddyboo said...

apooooooooooo...ku nak komen utk budak2 yg tak sedar diri cam 2 orang budak di dalam blog ini..huhuhauh...takde duit buat la takde duit wei.......tapi demi pengalaman kami sanggup meredah juga...walaupun bak kata ana (wei aku dah takde duit kertas colour merah dah ni wei)heheheh...3D memang awesome but for me yg dah memang pakai kacamata ni cam tak selesa sikit la..wei ana ku tersentuh time ending time ko nangis...huhuhu...anyway tq for da carbonara ya..