Saturday, October 10, 2009

Jalan-jalan hari Sabtu...

bismIllah...

Sabtu (hari ni) aku off from work. So nak jenjalan tengok wayang.. Rase macam nak tengok wayang... Last week tengok Sorority Row kat Pavvy. Sebelum tu citer Gamers. Dua-dua movies tengok dengan Mr Chubby Cheeks. Tapi weekend ni dia tak dapat datang. Lemak la tu kalo tiap-tiap minggu nak datang dari Lumut kan... ngabih duit minyak je.

Maka, aku ajak Yash. Baru sekali jer aku jumpa minah ni masa berbuka puasa dulu. Pastu sembang punya sembang, macam on je la nak kuar hari Sabtu. Tempat: KLCC. Aktiviti: Tengok wayang dan makan. Tu jer. hehe

Ajak Khairul, dia pun on. Khairul ni senang je on kalau ajak jumpa. Hehe... So kitorang bertiga memang confirm leh kuar.

Ajak Jaws, kata on gak. Ajak Enny, dia tak confirm. Ajak Yonna, dia nak kena attend open house kawan. Ajak Azman, dia kerja... Hmmm... Last-last, jumpa gak si Azman. Tapi Jaws dan Enny takde rezeki nak jumpa. Takpela, some other time maybe? Tapi aku sedih la jugak cos Jaws janji nak bawak hard disk penuh ngan movies yang berdownload untuk aku. Alih-alih dia tak dapat datang. Huhu...

Cam biase, meeting point mestilah KL Sentral. Senang. Aku malas bawak motor cos tak tau jalan ke KL Sentral. Aku tau jalan nak pergi kerja je. Haha... Lagipun malas nak bawak motor. sengihnampakgigi

Lepas breakfast kat McD, kitorang gerak ke KLCC dengan tumpang Abang Khu (my colleague) yang baru balik inspection kereta kat Puspakom. Lagi bagus kalo dia nak tumpangkan kan? Rezeki jangan ditolak... Aku ada ajak Khu join kitorang since dia pun off gak hari ni tapi dia telah di'request' untuk kerja juga. Oh well... takpela. Tumpangkan kitorang pun dah cukup bagus. senyumkenyit

Anyway...

Udah macam adik-beradik lak aku tengok gambar ni.
Dua-dua pakai baju sepesen. Hehe... Tapi Yash nampak macam kakak la.. ihikhik
Ni time baru pas solat Zohor after tengok wayang.

Kitorang tengok cerita 'The Surrogates' by the way.


Yash balik awal. Lepas makan-makan ni, dia blah dulu cos ada hal.
So tinggal aku dan Khairul je. Maka, kitorang lepak Kinokuniya jap.
Aku sangatlah geram tak dapat beli beberapa buku yang best cos tengah pokai...

Nak baca 'The Lost Symbol'...
tapi mahal la buku nyer. tak cukup duit..
T___T

So I bought one of the books below;
Teka aku beli yang mana satu?
;)


Then, lepak kat luar lak cos nak jumpa orang tua ENCIK Azman. encem

Leh nampak building tempat aku kerja dari sini... hehe

And then...
'dia' datang, jeng jeng jeng

...dengan lenggang-lenggoknya.. ewah!

HAHAHA
:pandaGeli_31::pandaGeli_31::pandaGeli_31:

So I finally meet Azman Ishak yang bertanggungjawab buat edit header blog aku ni bagi cun sikit. Aku memang tak pandai sangat bab-bab grafik ni... and thanx to him, dia rajin editkan header aku supaya selari ngan tema warna blog aku ni; which is white, black and blue. love

Lagi gambar-gambar berkaitan;

Malu-malu taik kucing!
Susah benar nak amik gambar orang tua tu...
Takpela, kita kasi can... orang tengah 'darah manis'. :P

Macam kakak si Khairul ke??
T__T


Okeylah, ni jer la update arini.

Next time bebila free aku nak ajak Yash dan Khairul (cos diorang je senang nak ajak dan leh teman aku) pergi Times Square untuk memain kat Cosmo's World tu.
Muahahaha... muntah aku tak tau. sengihnampakgigi

Sesape free leh je join. Lagi ramai lagi best wo...
Tapi next month la kot.
Bulan ni dah pokai ar.
Huhu...

Argh.. esok kerja.
Malasnye kerja hari Ahad.
:(
Salam sayang,

alhamdulIllah...

20 comments:

loq said...

cait,ni la awek yg khairul cakap tu..
lol
wah,kacak uncle kreuger kita ni kan..
:)

syin said...

apa-apa pun khairul paling cute...hehe..

hanc said...

Salam~~ huhhu mest cik panda beli buku yang pink hitam tu kot.. heheheee... wawawawaaa.. bro azman memang canggitu,,wawawa camat khwin la bro azman nnti.. kan kan kan..
lastly nak jmpe cik panda la.. hmm nak ikut g Times Square blh?? heeh~~ sekali je hanc penah pg dowh~ tu je.. daaa

Mr. Azman @ Kreuger said...

gagaga... mujur tak dapat abes semus muke aku... giler.. malu siot....

Ryehanna said...

To Loq: Awek?? huahuahua...
Aaaa UNCLE Kreuger mmg kacak... *winks2*

To Syin: Cos dia paling kecik!!! cute jer

--eh tp my bf lg cute!--

To Hanc: Salah salah.. saya beli buku lain. cube lg teka.. haha
nak ikut pg times square?? leh jer! jom jom... tunggu gaji masuk ar. nak beli buku2 sekali. next month kita pg nak? ramai2 br best!

To Mr Azman: Ade je gmbr full ko... saje malas ku letak... kang mengamuk lak kang... :P
Malu konon! cisss

sick said...

haha aku teka ; bawa hatimu kepada Tuhan. tul tak?

hihihihi.
rugi tul aku tak join rini.
haihhh. rugi serugi2nya.
T_______T

Ryehanna said...

xpe xpe...

next time aku ingt nk kuar pg times square lak main kat indoor theme park tu. ko mesti join!

siyes kalo main bnda2 ni kalao xramai, xbest

d|n said...

aku rase ko beli buku kaler biru..hehe

padi said...

bes ke buku aku terima nikahnye tu??aku tau ko musti beli yg tu..nnt nk pnjam..aritu beli tp tak cukop wet la plak..huhu

arnamee said...

Salam.

behnyer bli buku.
kije esok? jaga dri^_@

Riezal aka Rezdrake said...

let me guess.. buku kemana wang anda..?. Just bought that book too..

Ryehanna said...

salah salah...

apsal semua teka buku yg salah ni?

hihihihi

13may said...

aku rasa ko tak beli buku laa...hehhe hehhe

resit resit!!

yash aka yasha said...

hohohoho...

sori x dapat lepak lama sket..

ko beli buku bercinta smpai ke syurga kan kan?? hhahhaha...

MK said...

Haha, pe hal la semua orang teka salah ni. Biar aku je la teka, bleh? Wakaka.

Baekk je ko cover muka Man eh, bagus2. Dia memang low profile. Time dia kahwin nanti la baru kita expose muka Man.

BTW gambar last memang sangat comel! ^_^

Ryehanna said...

To 13May: Aku ade 2 resit jer dalam tangan ni.. meh ar alamat aku pos kan? :P

To Yasha: Salah! Salah! teka lagi.. hahaha

To MK: Aku pun heran kenapa semua yang teka salah2 jer.. hahaha

Perasan comel la tu! :P

Anarm said...

wahahahaha.. tergelak aku baca "org tua".. hahaha..

deena awanis said...

mesti "i love you too" kan???
pastu bagi ler present kat mr chubby cheeks u tu..
waahh!!so sweet...

unwanted said...

rye, apasal tak ajak aku sekali..
aku tak pernah lagi tgk wayang dgn ko kn..ha3

Roslan Nazri said...

wakakakaka tgk gaya si man jalan cam polis dowh..kirik kanan kirik..hak3