Thursday, February 26, 2009
bismIllah...


I've been so busy lately with quizzes, tests and assignments... what's new? heh. Begitulah hidup seorang student kan..

Sabtu ni siap ade KELAS TAMBAHAN lagi! bukan kelas ganti yer, kawan-kawan... Tapi kelas tambahan. Macam kelakar plak. Dah macam zaman sekolah. Pelik gak lecturer aku tu.. Hmm pukul 8 pagi lak tu! haha... aku tak tau la berapa kerat je yang datang nanti...huhu

I'm currently listening to Yuna. Dah lame bace and tahu tentang dia tapi aku taknah berkesempatan nak dengar lagu dia. Best gak eh lagu2 dia! Sedap ah suara dia. Suka ah.

You're like a rocket in my mind
That's waiting to define everything about me no one knew
And you stick like a poster on my wall
As if you dont wanna move

I got no money in my pocket
Nobody to rock with but you
But you know me I don't seem to roll
Somehow we managed to get through

People come and people go
And people gonna come some more
They pick a fight
But it's alright
At least I get to see you tonight
Tonight

I can't believe we almost got famous for nothing baby
You came the last minute of --- to save me
I can't believe we almost got paid for nothing baby
Cause even if they go away
I got the feeling that you're gonna stay

It's like I'm picking up a miracle off the sidewalk
Like kitten in the box
Don't contemplate yourself, you say
Cause you're all you've got
I'm a --- and pathetic
At the same time unlike you
Baby you've got no move
And you think I'm good at what I do

People come and people go
And people gonna come some more
They pick a fight
But it's alright
At least I have you home tonight
Tonight

I can't believe we almost got famous for nothing baby
You came the last minute of --- to save me
I can't believe we almost got paid for nothing baby
Cause even if they go away
I got the feeling that you're gonna stay

You're like a rocket in my mind
Waiting to define everything about me
You're like a poster on my wall
Sticking, don't wanna fall
As if you dont wanna move


Rocket
by Yuna.
Lirik yang tak lengkap (kat bahagian ---)
Hahaha..




alhamdulIllah...
Saturday, February 21, 2009
bismIllah...


Aku dah tengok Geng - Pengembaraan Bermula di di times square tengah hari tadi! hihi... sangat best okay! Lagi best bila dapat belanja dan bagi gelak orang yang skeptikal dengan animasi hasil tempatan dan TAK PERNAH tengok cerita Upin dan Ipin!

Haaa... skeptikal lagi. Muka frust tak dapat tengok Benjamin Button cos timing tak okey. Muka bertambah-tambah frust bila aku ajak tengok Geng. Heh. First time tengok kartun kat wayang ek... Tengok-tengok, dia yang gelak kuat sambil siap kuar air mata! Hahaha... Tulah, I told you, YOU WON'T REGRET IT. Lagi-lagi aku yang belanja... :pandacloud_03:

Anyway, sementara tunggu nak tengok citer Geng, sempat juga lah mengusya buku-buku kat The Borders. Dan aku dapat buku The Wedding by Nicholas Sparks! Thanx, Tucky! Aku tak bace lagi buku ni. Dari sinopsis yang ku bace, buku ni sambungan dari The Notebook! Cerita sambungan generasi Noah dan Allie la nih. Kisah tentang anak dan menantu diorang lak. Yeay! Sangat happy! Tak sabar nak bace!

Image Hosted by ImageShack.us

Baru je amik gambo kejap ni.. Tak sabo nak bace! Cover yang cun!


Sangat seronok cos ni lah 1st buku Nicholas Sparks yang aku ade. Selama ni dok minjam buku orang jer.. yup, aku memang minat ngan karya Mr. Sparks... heh. Jiwang beb... Hati sensitif... :pandacloud_14:

Okaylah, saje menggedik tak sabo-sabo nak update blog. hehe...

Kepada yang tak tengok lagi citer Geng, pergila tengok weh... Sangat best. Maleh nak cerita... dah banyak orang review. Pergila tengok sendiri. Aku sangat kagum dengan grafik yang cun-cun itu. Dan ya, sangat geram dengan suara comel Upin dan Ipin. :pandacloud_07:

Till then...
Nak mandi dan rehat jap. Malam ni ade projek plak ngan 4 orang ahli kumpulan Design. Ciao.

Salam.


alhamdulIllah...
Friday, February 20, 2009
bismIllah...


Mentang-mentang lah aku keseorangan dan dapat membolot bermain internet, maka asyik nak mengupdate blog jer kerjanya ya... blogging spree? hoho...



Style rambut yang sangat aku suka!!


Sebenarnya, tadi pas sign out email hotmail aku, aku ternampak la cerita tentang Rihanna kat MSN. Dah kuar gambar muka dia yang luka-luka tu weh! So, ape lagi, aku terus klik. Fyi, aku minat juga dengan Rihanna. Banyak lagu dia best-best. Tapi nama aku dan nama dia disebut berbeza okey. Aku agak annoyed bila orang sebut nama aku macam nama dia. Begitu juga bila orang memanggil aku "ella...ella...ella..." setiap kali nak mengusik. Apa, ingat aku jual kain ela ke??

Okay, dah lari tajuk.

Ha.. ni ha gambar nya:

This is the photo of Rihanna's battered face, allegedly victimized by her boyfriend, Chris Brown that has been leaked to the internet.




"A graphic photograph apparently showing Rihanna with injuries from an alleged assault by Chris Brown has been leaked.

The picture is a close up of a young woman's face and shows cuts on her lips, bruises to her cheeks and forehead and a swollen nose. The victim's eyes are shut.

Los Angeles police - who are investigating allegations Chris beat Rihanna in his car earlier this month - have launched an internal inquiry about the leaked photos.

The police department said in a statement: 'The unauthorised release of a domestic violence photograph immediately generated an internal investigation. The photograph has the appearance of one taken during an official Domestic Violence investigation. The Los Angeles Police Department takes seriously its duty to maintain the confidentiality of victims of domestic violence.'

The department called the leak a 'serious misconduct' adding the person responsible could be fired.

Chris was charged with making criminal threats and released on $50,000 bail following the incident.

It has been claimed the Los Angeles District Attorney's Office has since requested the 19-year-old singer be investigated for a range of other felonies, including domestic violence, assault resulting in great bodily injury - reportedly based on allegations made by Rihanna - and attempted murder.

Rihanna has reportedly told police the pair began fighting in Chris' rented Lamborghini, resulting in Chris putting his hands around her neck and shouting: 'I'm going to kill you.'
She is believed to have told officers he then began beating her, and choked her until she passed out.

Chris has since released a statement saying he is 'sorry and saddened over what transpired'. "


Teruk jugak kan?? No wonder la kecoh giler.. Ganas giler Chris Brown... tapi sape la yang 'leak' kan gambo ni kat tenet. Mesti dapat duit banyak gila... huhu...

Well... semua yang berlaku ada sebabnya.
Dah... cukup-cukup bergosip. hehe.. Aku rasa ni 1st time aku wat entry tentang gosip celebrity laa.. entry ni nak wat label ape pun aku tak tau. Merapu?

Ok.



alhamdulIllah...
bismIllah...


Poyo jer tajuk. ekeke.. anyway, aku dengan rajinnya mengupdate blog cos aku kesunyian. ececeh..

Nini dah balik Perak cos dia kena amik periksa ape tah. Aku tak ikut cos aku banyak kerja tak settle lagi. Assignment menimbun. Tests banyak menanti. Dan juga kerana aku sedih banyak test tak score. I'm such a loser... :pandacloud_10:

Tadi kuar jap cos ade orang tu datang KL cos ade meeting ape tah kat mindef. So, sempat la jumpa jap untuk mintak belanja makan serta uruskan karenah motorku yang berpenyakit tu. Nak harap aku sorang-sorang pergi workshop... aih... usah harap. heh. So, perutku sudah kenyang berisi nasi ayam lemon... Tension pun dah kurang sebab motor dah sihat. Satu benda lagi tak settle... Geran motor tak dapat lagi nih... Malehnya nak tepon. err..

Apa lagi yang nak dibebelkan di sini ya?
Oh.. esok malam aku dan group Design aku ade date. Kami nak survey baby carrier di pasaran. Hehe.. beria jer.. Tapi oklah jugak. Ade gak aktiviti meluangkan masa bersama group member yang selamba kodok tu. :pandacloud_14:

Oh lupe lak...
Kepada mereka-mereka yang mengomen di entry sebelum ni, sebenarnya... dragon ball ada 7 biji semuanya. Eh... Sebenarnya, beta bukanlah sakit dari segi fizikal. Alhamdulillah... fizikal sihat. Emosi jer kurang stabil. Entry sebelum ini juga tercatat kerana aku agak emo sikit. Ermm.. okay. Tukar topik.

Apa kata kita layan lagu slow-slow di petang yang damai ini? Baru pas dengar lagu ni kat Lite N Easy masa dalam keta tadi... Terus dok melekat dalam kepala sampai sekarang...

Layan...


Longer - Dan Fogelberg


LONGER
Dan Fogelberg - 1980


Longer than there've been fishes in the ocean
Higher than any bird ever flew
Longer than there've been stars up in the heavens
I've been in love with you

Stronger than any mountain cathedral
Truer than any tree ever grew
Deeper than any forest primeval
I am in love with you

I'll bring fires in the winters
You'll send showers in the springs
We'll fly through the falls and summers
With love on our wings

Through the years as the fire starts to mellow
Burning lines in the book of our lives
Though the binding cracks
And the pages start to yellow
I'll be in love with you
I'll be in love with you

Longer than there've been fishes in the ocean
Higher than any bird ever flew
Longer than there've been stars up in the heavens
I've been in love with you
I am in love with you
I am in love with you


:pandacloud_05: ---> Esok mahu buat apa ya?



alhamdulIllah...
bismIllah...


AKU PENAT.

AKU SEDIH.

AKU SAKIT.

Aku tak mampu...


Ya Allah, berikanlah kekuatan...



alhamdulIllah...
Thursday, February 19, 2009
bismIllah...

Oh... 2nd entry untuk tarikh ni ek? hoho..

Anyway, aku tengah berkira-kira nak menonton movie yang banyak Nini download... tapi, cam malas la plak. Lagipun tak best tengok sorang-sorang. Nini tak balik dari kelas lagi. Aku nyer kelas arini dari kul 10.30 sampai 12.30 tadi dan juga pukul 6 petang kang. Haa.. hari Khamis memang tak best sangat cos kelas sampai 10 malam (6ptg-10malam). Heh. Nasib baik aku dah siapkan kerja-kerja yang lecturer bagi untuk kelas malam ni. (walaupun sebenarnya bukan aku yang buat)

Ahh tak kisahlah... Asal siap.

Aku baru lepas menghabiskan sekotak susu HL sebagai lunch. Tu boleh kira lunch ke ek? Ape-ape jela... janji perut tak sakit sebab lapo dah. Sakit nak tercirit je kot. :P

Next week aku ada tests... Ermm... bila aku nak test design eh... Tak test lagi ni. Group lain semua dah... Aih.. serabut otak la pikir hal design. Jeles betul aku tengok perkembangan design budak ni. Lawo tu! Baby carrier group aku huduh jer. Nak upload gambo pun malu. huhu. Tapi kan, benda ni memang kena buat betul-betul kan? I mean, kena hasilkan/produce design kita. Jenuhla kalo nak hasilkan produk yang canggih manggih beno... ermmm...

Ape lagi nak cerita... haaa... motor aku asyik wat hal je lah. Normal ke kena isi angin tayar belakang setiap minggu?? Macam pelik la... Ade orang cadangkan pakai tubeless... heh. Sponsor ler... Hari ni aku pergi kelas dengan keadaan tayar motor belakang yang macam tak cukup angin. Takkanlah sebab aku berat kot? Isy, tak mungkin.

Hmmmm....
Aku rindu kat Opah la... Bila nak ke Kajang ni ek?
Fyi, Opah dah beberapa bulan kat umah Chu di Kajang... So, terasa lain la tengok Opah takder kat umah bila balik kampung. huhu... Takde orang nak 'gaduh'. Heeee...

Ala.. aku guna komputer Nini untuk update blog ni. Takde plak pic Opah untuk di'upload'. Aku cari kat blog lame aku pun tak jumpa. Kat entry mane tah aku tempek gambar Opah bercermin mata hitam (milik Nan) tu... haih.

---------------------------------
*Updated!
Aku dah jumpa gambar Opah kat entry ini. Hehe... So, here's the pic:

Opahku yang sempoi...

---------------------------------


Takpelah, upload muka aku sudey (lagi!). Tengah mood 'Ayat-Ayat Cinta' nih... ekeke...




alhamdulIllah...
bismIllah...


"Buat ape tu?"
"Online"
"Update blog?"
"Takdelah... malas..."
"Ooo...patutla... dah 3 hari tak update"

:fatpanda::fatpanda::fatpanda:

So... ni aku update la nih.


Actually, banyak benda yang ade dalam kepala hotak aku nih. Agak keserabutan juga sedikit. Ahh tapi buat apa pening-pening pikir banyak sangat kan...huhu

Baik aku upload gambar-gambar yang diambil masa 'study' tadi. Heheh


Bila bosan...
eh.. aku lupa pakai lense hijau yang baru beli tu la... :D


P/S: If I give you too much pain, just leave me alone then. And you shud've let me know when you decide this.



alhamdulIllah...
Sunday, February 15, 2009
bismIllah...


Semalam aku kuar. Ajak Nini ikut sekali tapi budak tu sedap megholoh dan malas nak ikut. Hmm.. paksa pun tak nak ikut gak takleh buat ape la.. tapi mesti orang ingat aku berdatingan plak. dahle semalam tarikh 14hb Feb. huhu.. Fyi, I don't celebrate 14 Feb yer.. tarikh suwey dalam hidup aku cos mesti terjadi kenangan pahit. Broke up ngan 1st love... 2nd love...

Anyway, ikuti pembacaan anda untuk mengetahui bagaimana tarikh 14 Feb aku berakhir.

Well... aku pergi kuar makan, tengok Valkyrie dan singgah umah kakak teman yang aku keluar tu. And there is a baby!! Anak saudara temanku itu. Cute giler okey!!

Jangan tertipu dengan rupaku yang berpura-pura baik itu. HAHAHA


Pastu terus nak balik Shah Alam la... Sekali kena langgar dari belakang. Memang pengalaman pertama aku terlibat dalam accident. Kereta yang aku naiki memang tak salah sebab kitorang depan sekali. Ada kereta belakang yang tak sempat brek sekaligus mencium buntut kereta-kereta di hadapan. 5 kereta semuanya. Dari depan; Honda City, Proton Persona, Myvi, Proton Iswara dan blakang sekali BMW. huahua..


Lame giler proses nak mereport, kena soal siasat bla bla bla... Kejadian berlaku dalam pukul 8 malam, tapi aku kuar area balai polis PJ tu dalam 11.30 malam. Giler.. boring nak mampos menunggu. Nak buat camne kan... Nama lagi 5 kereta yang terlibat...




Kemudian, selesai jer settle benda kat balai, kitorang pun nak balik Shah Alam cos nak hantar aku. Lewat giler dah. Then, tetiba aku teringat aku tertinggal sesuatu kat umah kakak temanku itu. Habis... kena patah balik Cheras. Hampeh giler... Sian kat driver ler... huhu... Pas amik barang, baru la balik.

Well, that's how my 14th Feb ended. Giler penat. ARGHHH!!

Oh..aku terlupa sesuatu. Kelmarin (Jumaat), ade orang bagi aku baju kurung. Hadiah sebab dah nak hampir setahun kami kenal.


Mak aku bagi tahu, baju itu dijahit sendiri oleh si pemberi. Alahai... terharunya... Aku tahu si pemberi tak pernah menjahit pun sebelum ni... Sangat sweet. Terima kasih banyak-banyak. Inilah 1st time aku dapat hadiah bermakna macam ni dari seorang lelaki. Mungkin material tak mahal, tapi usaha yang dicurahkan ke atas material itu membuatkan ianya sangat mahal. At least, to me.

I'm so touched.

:pandaGeli_07::pandaGeli_07::pandaGeli_07:

alhamdulIllah...
Friday, February 13, 2009
bismIllah...


Hari Ahad ni ade test! Malam plak tu! hape la... huh. nyampah aku..

Anyway, hari ni hari yang agak hampeh bagi aku. Kelas pukul 6 petang, tapi pukul 5.35 baru kuar umah. Nasib baik la dah ada motor... so okey la kan. Takdelah lambat.

Sampai-sampai jer, aku park motor kat area makmal kejuruteraan awam. Saje... cos tempat tu yang banyak kosong. Biarla jalan jauh sikit. Exercise. heh

Sesampai je fakulti, aku lupa kelas kat mana. Jadual lak tak bawa. Dahla minggu lepas tak datang kelas, so memang aku tak ingat kelas kat mana. Hampeh je kan.. hehe. Aku tefon kawanku si Najwa aka classmate aku gak la, tapi harammm.. tak berangkat2. For sure tengah tido la tu. Dia selalu jer lambat pegi kelas. Tapi takpelah, since aku dah kenal sangat perangai dia yang tu. Kali keempat aku tefon barulah dia angkat. Sempat plak pesan suh aku copkan tempat duduk.

Masa aku nak ke kelas, tiba-tiba aku rasa ade benda tak lengkap. Macam tertinggal sesuatu. Barulah aku perasan yang aku tak bawak buku teks. Adeh... tertinggal kat motor. Siot jer. Dahlah jauh. Exercise la sangat...

Mahu tak mahu, pergilah jugak aku ke parking motor civil. Berpeluh-peluh dibuatnya. Hampeh.

Sampai-sampai kat kelas, dah pukul 6.05 petang. Nasib baik lecturer tak datang lagi. Pastu, aku baru teringat tentang surat doktor yang aku patutnya bawak and tunjuk kat lecturer. Aku cari-cari dalam beg, harammm tak jumpa. Tertinggal kat rumah. Adoi.. sabo jelah. Ni la padahnye kalau suka sangat tido... asyik tido jer. Bila bangun baru nak kelam-kabut. Abis semua benda nak tertinggal... hisy.

@;--',---


Anyway, masa aku tengah layan lagu-lagu kat dalam Bearshare aku, tetiba aku terdengar lagu kat bawah ni. Cam best lak. Padahal aku bukan minat sangat si Elyana tu. :D

Layan...



Syukur Kusedar - Elyana


Lirik Lagu Syukur Kusedar - Elyana

Mata terpejam
untuk ku tahan
tangis ku linang
berpanjangan
makin ku lawan
makin ku ronta
tangis ku luruh bercucuran

Berkilau cahaya
di ufuk pandangan
masih ku nampakkan
wajahmu..
yang terindu - rindukan

Baru kusedar kenapa tercipta kesepian
kenapa hidup harus berpasangan
kerana tuhan mahu menyatakan cintanya kepada kita insan

Makin ku lawan, makin ku sedih
tangis ku tangis
berlarutan

Sandaran asmara
hanyalah harapan
esokku dambakan
disisimu.. tak lagi ku akan…

Baru kusedar kenapa tercipta kesepian
kenapa hidup harus berpasangan
kerana tuhan mahu menyatakan cintanya kepada kita insan

Syukur ku sedar sebelum bercerai nyawa badan
sempatlah diri buat perhitungan
janganlah pulang dengan kekesalan
cintanya…
tak pernah ku agungkan….

Makin ku pejam
makin ku sedih
tangis ku tangis
berlarutan

Sandaran asmara
hanyalah harapan
esokku dambakan
disisimu tak lagi ku akan

Baru kusedar kenapa tercipta kesepian
kenapa hidup harus berpasangan
kerana tuhan mahu menyatakan cintanya kepada kita insan

Syukur ku sedar sebelum bercerai nyawa badan
sempatlah diri buat perhitungan
janganlah pulang dengan kekesalan
cintanya…
tak pernah ku agungkan….

:taresmall::taresmall::taresmall:




alhamdulIllah...
Thursday, February 12, 2009
bismIllah...



:fatpanda::fatpanda::fatpanda:


alhamdulIllah...